Uw DNS-instellingen wijzigen om een oplossing te zoeken voor problemen met Avast-producten

Problemen met de DNS-servers van uw internetprovider kunnen de functies van bepaalde Avast-producten verstoren. U kunt de volgende problemen tegenkomen:

• Avast SecureLine VPN:
    • Avast SecureLine VPN kan geen internetverbinding tot stand brengen, of u kunt niet op internet browsen terwijl u bent verbonden met Avast SecureLine VPN.
  • Andere Avast-producten:
    • Avast accepteert uw geldige activeringscode niet, waardoor u een betaald abonnement niet kunt activeren.
    • De installatie van Avast mislukt herhaaldelijk.

Bij het zoeken naar oplossingen voor deze problemen moet de ondersteuning van Avast mogelijk de instellingen van uw internetverbinding wijzigen om DNS-servers van een andere provider te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld van Cisco, Google, Cloudflare of Quad9.

Instructies

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten.
  2. Klik op de Startknop van Windows () en selecteer Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  3. Klik op het scherm Windows-instellingen op Netwerk en internet.
  4. Klik onder Netwerkinstellingen wijzigen op Adapteropties wijzigen.
  5. Druk tegelijkertijd op de Win- en de X-toets, en selecteer Configuratiescherm in het menu dat verschijnt.
  6. Klik onder Netwerk en internet op Netwerkstatus en -taken bekijken als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Netwerkcentrum als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  7. Selecteer Adapterinstellingen wijzigen links in het venster Netwerkcentrum.
  8. Klik op de  Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  9. Klik onder Netwerk en internet op Netwerkstatus en -taken bekijken als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Netwerkcentrum als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  10. Selecteer Adapterinstellingen wijzigen links in het venster Netwerkcentrum.
  11. Klik, afhankelijk van uw huidige type verbinding, met de rechtermuisknop op de Ethernet- of Wifi-adapter in kwestie in de lijst Netwerkverbindingen en selecteer vervolgens Eigenschappen in het contextmenu.
  12. Klik, afhankelijk van uw huidige type verbinding, met de rechtermuisknop op LAN-verbinding of Draadloze netwerkverbinding in de lijst Netwerkverbindingen, en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.
  13. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd.
  14. Selecteer Internet Protocol Versie 4 (TCP/IPv4) in de lijst en klik op de knop Eigenschappen.
  15. Selecteer de optie De volgende DNS-serveradressen gebruiken, kies vervolgens een van de openbare DNS-providers in onderstaande tabel en voer beide IP-adressen van de betrokken DNS-servers in in de bijbehorende vakken.
    DNS-providerVoorkeurs-DNS-serverAlternatieve DNS-server
    Cisco OpenDNS208.67.222.222208.67.220.220
    Google Public DNS8.8.8.88.8.4.4
    Cloudflare 1.1.1.1.1.1.1.11.0.0.1
    Quad99.9.9.9149.112.112.112
    Wijzig niets in het bovenste gedeelte bij IP-adres, Subnetmasker en Standaardgateway.
  16. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.
  17. Als het venster Windows Netwerkcontrole verschijnt, klikt u op AnnulerenSluiten om af te sluiten.
  18. Druk tegelijkertijd op de toetsen Win en R op uw toetsenbord om de console Windows Services te openen, voer vervolgens cmd in het vak bij Openen in en klik op OK.
  19. In het venster Opdrachtregel dat verschijnt voert u ipconfig /flushdns in en drukt u op Enter op uw toetsenbord.
  1. Log bij uw in Mac aan als een gebruiker met beheerdersbevoegdheden.
  2. Klik op Apple-menu ▸ Systeemvoorkeuren en selecteer Netwerk.
  3. Selecteer links in het menu de verbinding die u gebruikt, bijvoorbeeld Ethernet of Wifi, en klik op Geavanceerd....
  4. Selecteer DNS en klik op de +-knop om een server toe te voegen aan de lijst, kies een van de openbare DNS-providers in onderstaande tabel en typ het DNS-serveradres van de DNS-server die u wilt toevoegen. Klik op OK om te bevestigen.
    DNS-providerDNS-serveradres
    Cisco OpenDNS208.67.222.222
    Google Public DNS8.8.8.8
    Cloudflare 1.1.1.1.1.1.1.1
    Quad99.9.9.9
  1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en tik op Wifi.
  2. Selecteer in de lijst het wifi-netwerk waarmee u bent verbonden.
  3. Tik op Configureer DNS om de DNS-instellingen te openen.
  4. Selecteer Handmatig en tik op de rode cirkel bij een bestaande DNS-server om deze te verwijderen.
  5. Tik op om een nieuwe DNS-server toe te voegen en tik ter bevestiging op Sla op.

De DNS-instellingen zijn nu gewijzigd.

• Alle consumentenproducten van Avast voor Windows, Mac en iOS
  • Alle ondersteunde platforms