Eenmalig aanmelden inschakelen en gebruiken in Avast Passwords

Avast Passwords is niet meer beschikbaar als zelfstandig product. Bestaande abonnementen blijven geldig en u kunt Avast Passwords blijven gebruiken als het al is geïnstalleerd op uw apparaat. Als u Avast Passwords opnieuw moet installeren, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Met One Touch Login kunt u zich via uw Android- of iOS-apparaat toegang verschaffen tot het exemplaar van Avast Passwords dat op uw Windows-pc is geïnstalleerd zonder telkens uw Hoofdwachtwoord te hoeven invoeren.

Als u deze functie wilt instellen en gebruiken, moet u eerst Avast Passwords op een Android- of iOS-apparaat installeren en uw Avast Passwords-gegevens synchroniseren met uw Windows-pc. Raadpleeg de volgende artikelen voor instructies:

Eenmalig aanmelden is beschikbaar als premiumfunctie in de betaalde versie van Avast Passwords. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Eenmalig aanmelden inschakelen

1. Open Avast Antivirus op uw pc en selecteer PrivacyWachtwoorden.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op Instellingen.
  3. Selecteer Beveiliging in het linkerdeelvenster en klik op Inschakelen in het gedeelte One Touch Login.
De functie One Touch Login wordt pas weergegeven nadat u een hoofdwachtwoord hebt ingesteld.
  1. Klik op Nu beginnen.
  2. Klik op OK, klaar.
  3. Tik op het beginscherm van uw Android apparaat op het pictogram Avast Passwords om de app te openen.
  4. Tik op het pictogram (drie puntjes) en selecteer Instellingen.
  5. Selecteer Eenmalig aanmelden koppelen.
  6. Tik op Koppelen om te starten.
  7. Scan de QR-code op uw pc met behulp van de camera van uw Android-apparaat.
  8. Wanneer het bevestigingsbericht verschijnt op uw Android-apparaat, tikt u op Gereed.
  9. Tik op uw pc op Sluiten in het dialoogvenster Eenmalig aanmelden om de installatie te voltooien.
  10. Tik op het beginscherm van uw iOS apparaat op het pictogram Avast Passwords om de app te openen.
  11. Tik op Instellingen (het symbool in de vorm van een tandwiel).
  12. Selecteer One Touch Login.
  13. Tik als u daarom wordt gevraagd op Sta meldingen toeSta toe.
  14. Tik op Scan QR-code.
  15. Tik op OK om de app toegang te geven tot de camera van uw iOS-apparaat.
  16. Scan de QR-code op uw pc met behulp van de camera van uw iOS-apparaat.
  17. Wanneer het bevestigingsbericht verschijnt op uw iOS-apparaat, tikt u op Gereed.
  18. Tik op uw pc op Sluiten in het dialoogvenster Eenmalig aanmelden om de installatie te voltooien.

Uw pc en uw mobiele apparaat zijn nu gekoppeld.

De volgende keer dat u Avast Passwords gebruikt op uw pc, kunt u de toepassing ontgrendelen door uw gekoppelde mobiele apparaat te gebruiken in plaats van uw hoofdwachtwoord in te voeren.

Eenmalig aanmelden gebruiken

Nadat u Eenmalig aanmelden hebt ingeschakeld, kunt u Avast Passwords ontgrendelen door uw gekoppelde mobiele apparaat te gebruiken in plaats van uw hoofdwachtwoord in te voeren.

Wanneer het aanmeldingsscherm van Avast Passwords op uw pc wordt weergegeven, kunt u uw Hoofdwachtwoord invoeren of op de melding tikken die automatisch op uw gekoppelde mobiele apparaat verschijnt.

Als u Avast Passwords wilt ontgrendelen op uw Android--apparaat, tikt u in de melding op Ontgrendelen.

Als u Avast Passwords wilt ontgrendelen met behulp van uw iOS-apparaat, tikt of veegt u op de melding om het scherm Avast Passwords te openen en tikt u vervolgens op Toestaan.

Avast Passwords is nu ontgrendeld van uw pc.

• Avast Passwords 20.x voor Windows
  • Avast Passwords 1.x voor Android
  • Avast Passwords 1.x voor iOS

• Avast Premium Security 20.x voor Windows

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger

• Apple iOS 10.3 of hoger