Software bijwerken – aan de slag

Software bijwerken in Avast Antivirus houdt veelgebruikte software van derden up-to-date om mogelijke veiligheidsrisico's te voorkomen. Bij schadelijke aanvallen wordt vaak gebruikgemaakt van gaten in de beveiliging van verouderde software om toegang te verkrijgen tot uw computer. Deze functie geeft de populairste toepassingen weer die op uw pc zijn geïnstalleerd, zodat u deze moeiteloos kunt bijwerken, zowel handmatig als automatisch.

Software handmatig bijwerken

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer PrestatiesSoftware bijwerken.
  2. Schakel het selectievakje in naast een of meer toepassingen in de lijst met verouderde software en klik op Update geselecteerd.
Als Avast een update niet rechtstreeks kan downloaden en installeren, wordt u doorverwezen naar de website van de leverancier of een andere site waar u de update kunt downloaden.

Automatische updates inschakelen (alleen in Avast Premium Security Avast Omni)

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer PrestatiesSoftware bijwerken.
  2. Klik bij Automatische updates op de schuifregelaar UIT om de optie in te stellen op AAN.

Hierdoor kan Avast updates automatisch downloaden en installeren.

Deze functie is alleen beschikbaar in Avast Premium Security en Avast Omni. In alle andere versies van Avast Antivirus wordt eerst gevraagd of u een upgrade wilt uitvoeren.

Afzonderlijke toepassingen beheren

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer PrestatiesSoftware bijwerken.
  2. Klik op de pijl-omlaag om het deelvenster van een toepassing uit te vouwen en voer indien nodig de volgende bewerkingen uit:
    1. Controleer de gegevens van de leverancier, de huidige versie en de nieuwe versie van de toepassing, indien aanwezig.
    2. Klik op Bijwerken om de toepassing bij te werken.
    3. Klik op Updates negeren om toepassingen uit te sluiten van updates.
Het is niet raadzaam de instelling Updates negeren in te schakelen, omdat verouderde software bijzonder kwetsbaar is voor aanvallen van hackers.

De instellingen van Software bijwerken beheren

Via het instellingenscherm van Software bijwerken kunt u meldingen van Software bijwerken beheren en automatische updates inschakelen.

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer MenuInstellingen.
  2. Selecteer PrestatiesSoftware bijwerken.
  3. Pas de volgende opties aan:
    • Meldingen over nieuwe updates: schakel deze optie in als u wilt dat er een melding wordt weergegeven wanneer er een software-update beschikbaar is. Deze optie is standaard ingeschakeld.
    • Werk mijn apps automatisch bij (alleen in Avast Premium Security en Avast Omni): schakel deze optie in om Software bijwerken indien mogelijk updates automatisch te laten downloaden en installeren voor software van derden.

Probleemoplossing: problemen met updates

Als Software bijwerken niet werkt zoals verwacht, raadpleegt u het volgende artikel om het probleem op te lossen door de standaardwaarden van de interne database van Software bijwerken terug te zetten: