Het hulpprogramma voor verwijderen van Avast Antivirus gebruiken

Met het hulpprogramma voor verwijderen van Avast kunt u alle bestanden van Avast Antivirus volledig van uw computer verwijderen terwijl Windows wordt uitgevoerd in de veilige modus. Dit is de betrouwbaarste methode voor het verwijderen van Avast-software. Als u Avast Antivirus liever verwijdert met behulp van de installatiewizard van Avast, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u de stappen in dit artikel hebt voltooid, wordt uw pc niet meer door Avast tegen malware en andere dreigingen beschermd.

Instructies

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw computer.
  2. Klik op onderstaande knop om het hulpprogramma voor verwijderen van Avast te downloaden en sla het bestand op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden alle bestanden opgeslagen in de map Downloads). Het hulpprogramma voor verwijderen van Avast downloaden
    Download het volgende bestand voor computers met oude processors zonder SSE2-ondersteuning:
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand avastclear.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  4. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op Ja (of Doorgaan in oudere versies van Windows).
  5. Klik op Ja wanneer u in het dialoogvenster Avast Antivirus Clear wordt gevraagd Windows opnieuw te starten in de veilige modus.
    Als u Windows handmatig in de veilige modus wilt starten, volgt u de instructies op de website van Microsoft voor uw versie van Windows:
  6. In de veilige modus selecteert u de locatie van de programmabestanden van Avast (de standaardinstallatiebestemming wordt automatisch geselecteerd) en de productversie die u wilt verwijderen. Klik vervolgens op De-installeren.
  7. Wacht totdat alle bestanden van Avast Antivirus van uw computer zijn verwijderd.
  8. Wanneer het bevestigingsdialoogvenster verschijnt, klikt u op Computer opnieuw starten om het verwijderen te voltooien.

Wanneer uw pc opnieuw is gestart, is Avast Antivirus volledig verwijderd van uw systeem. Uw pc wordt niet meer door Avast beschermd tegen malware en andere dreigingen.

Raadpleeg het artikel in kwestie als u een bepaalde versie van Avast Antivirus opnieuw wilt installeren:

• De-installatieprogramma van Avast 18.x

• Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x