Avast Secure Browser installeren

Avast Secure Browser is een webbrowser met ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties om u online te beschermen. In dit artikel vindt u instructies voor het downloaden en installeren van Avast Secure Browser.

Avast Secure Browser installeren

1. Controleer of er geen andere toepassing actief is op uw pc.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Secure Browser te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    Avast Secure Browser voor Windows downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_secure_browser_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
Raadpleeg het volgende artikel als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van Avast Secure Browser:
  1. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  2. Neem eventueel de gebruiksrechtovereenkomst en het privacybeleid door en klik vervolgens op Accepteren en installeren om door te gaan met de standaardinstallatie.
  3. Wacht totdat Avast Secure Browser is geïnstalleerd op uw pc.
  4. Avast Secure Browser wordt nu geïnstalleerd op uw pc en er wordt automatisch een nieuw browservenster geopend. Selecteer een van de onderstaande opties:
    • Installatie voltooien: doorgaan met de standaardinstellingen van Avast Secure Browser.
    • Installatie aanpassen: de standaardinstellingen van Avast Secure Browser wijzigen.

Avast Secure Browser nu geïnstalleerd op uw pc en klaar voor gebruik.

1. Controleer of er geen andere toepassing actief is op uw Mac.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Secure Browser te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    Avast Secure Browser voor Mac downloaden
  3. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand AvastSecureBrowserSetup.pkg.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Geef eventueel een locatie op waar Avast Secure Browser moet worden geïnstalleerd of gebruik de standaardlocatie en klik op Doorgaan.
  6. Bekijk de installatiedetails en klik ter bevestiging op Installeren.
  7. Voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Installeer software.
  8. Wacht totdat Avast Secure Browser is geïnstalleerd op uw Mac en klik vervolgens op Sluiten.

Avast Secure Browser wordt nu geïnstalleerd op uw Mac en er wordt automatisch een nieuw browservenster geopend.

1. Tik op uw Android-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van Avast Secure Browser te openen in Google Play Store.
    Naar Google Play Store
  2. Tik op Installeren om de app te downloaden en te installeren. Wanneer de installatie is voltooid, tikt u op Openen om Avast Secure Browser te openen.
  3. Selecteer wanneer u daarom wordt gevraagd een van onderstaande opties:
    • Gratis versie gebruiken: tik linksboven op het scherm op het X-teken om door te gaan met de gratis versie van Avast Secure Browser.
    • Upgraden naar Pro: tik op Start uw gratis 7-daagse proefversie om een abonnement op Avast Secure Browser Pro te kopen, waarbij de eerste 7 dagen gratis zijn. Er wordt niets in rekening gebracht als u het abonnement binnen 7 dagen opzegt.
    • Aankoop herstellen: als u Avast Secure Browser Pro al voor het installeren hebt aangeschaft, tikt u op Al een pro? Aankoop herstellen om uw betaalde abonnement te activeren door u aan te melden bij uw Avast Secure Browser-account.

Avast Secure Browser is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik op uw Android-apparaat.

1. Tik op uw iOS-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van Avast Secure Browser te openen in de App Store.
    Naar de App Store
  2. Tik op Download om de app te downloaden en te installeren. Wanneer de installatie is voltooid, tikt u op Openen om Avast Secure Browser te openen.
  3. Selecteer een van de onderstaande opties:
    • Begin met browsen: ga door met de betaalde versie van Avast Secure Browser.
    • Probeer Pro gratis uit: koop een abonnement op Avast Secure Browser Pro, waarbij de eerste 7 dagen gratis zijn. Er wordt niets in rekening gebracht als u het abonnement binnen 7 dagen opzegt.

Avast Secure Browser is geïnstalleerd en klaar voor gebruik op uw iOS-apparaat.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Cor Education (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van T en Starter Education (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2 ondersteunen)
  • Er is een internetverbinding nodig om de browser te downloaden en updates te ontvangen
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
  1. Start uw pc opnieuw en probeer Avast Secure Browser opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten.
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan), Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite).
  • Mac met 64-bits Intel-processor
  • Er is een internetverbinding nodig om de browser te downloaden en updates te ontvangen
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
  1. Start uw Mac opnieuw en probeer Avast Secure Browser opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Controleer of uw Android-apparaat voldoet aan de minimumvereisten, mocht u problemen ondervinden met de installatie.

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Een internetverbinding om de VPN-service te downloaden, activeren en gebruiken

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Controleer of uw iOS-apparaat aan de minimumvereisten voldoet, mocht u problemen ondervinden met de installatie.

• Apple iOS 13.0 of hoger
  • Een internetverbinding om de VPN-service te downloaden, activeren en gebruiken

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Verdere aanbevelingen

In de volgende artikelen vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in Avast Secure Browser:

In het volgende artikel vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in Avast Secure Browser:

In het volgende artikel vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in Avast Secure Browser:

In het volgende artikel vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in Avast Secure Browser:

• Avast Secure Browser 84.x voor Windows en Mac
  • Avast Secure Browser 4.x voor Android
  • Avast Secure Browser 1.x voor iOS

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger

• Apple iOS 13.0 of hoger