Het probleem oplossen waardoor Avast AntiTrack geen traceringsactiviteit kan detecteren

Met de privacytoepassing Avast AntiTrack kunt u uw identiteit beschermen tegen de nieuwste onlinetraceringstechnieken.

Heel soms kan het voorkomen Avast AntiTrack traceringspogingen niet detecteert en blokkeert. In dat geval is het raadzaam Avast AntiTrack volledig te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Instructies

Controleer voordat u onderstaande instructies uitvoert of u de nieuwste versie van uw browser hebt geïnstalleerd: Als Avast AntiTrack na het bijwerken van de browser nog steeds geen traceringspogingen detecteert en blokkeert, voert u onderstaande stappen uit.
  1. Klik op volgende knop om het installatiebestand van Avast AntiTrack te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw pc (standaard worden alle bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast AntiTrack downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand en selecteer Als administrator uitvoeren.
  3. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op Ja (of Doorgaan in oudere versies van Windows).
  4. Klik op OK om het verwijderen te bevestigen.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Klik op Ja.
  7. Klik op Alles verwijderen.
  8. Klik op Sluiten.
  9. Klik op Annuleren om te voorkomen dat Avast AntiTrack onmiddellijk opnieuw wordt geïnstalleerd.
  10. Voordat u Avast AntiTrack opnieuw installeert, voert u onderstaande stappen uit om ervoor te zorgen dat alle programmaonderdelen van uw computer worden verwijderd:
    • Controleer of verborgen bestanden en mappen worden weergegeven op uw computer. Raadpleeg de instructies in het volgende artikel:
    • Open Verkenner en typ C:\Program Files (x86)\AVAST Software\ op de adresbalk.
    • Als u de map AvastAntiTrack ziet op deze locatie, verwijdert u deze door met de rechtermuisknop op de mapnaam te klikken en Verwijderen te kiezen in het contextmenu.
    • Typ C:\Users\uw_gebruikersnaam\AppData\Local\ op de adresbalk van Verkenner.
      "uw_gebruikersnaam" is uw Windows-gebruikersnaam. U vindt deze door Taakbeheer te openen en het tabblad Gebruikers te selecteren.
    • Als u de map AvastAntiTrack ziet op deze locatie, verwijdert u deze door met de rechtermuisknop op de mapnaam te klikken en Verwijderen te kiezen in het contextmenu.
  11. Start de pc opnieuw.
  12. Installeer Avast AntiTrack opnieuw aan de hand van de stappen in dit artikel:
Controleer voordat u onderstaande instructies uitvoert of u de nieuwste versie van uw browser hebt geïnstalleerd: Als Avast AntiTrack na het bijwerken van de browser nog steeds geen traceringspogingen detecteert en blokkeert, voert u onderstaande stappen uit.
  1. Klik op het symbool Avast AntiTrack in de menubalk en selecteer Toon Avast AntiTrack.
  2. Klik linksboven op het scherm op Avast AntiTrack in de menubalk en selecteer Verwijder
  3. Klik op Verwijder.
  4. Gebruik als daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer de gebruikersnaam en het wachtwoord met beheerdersrechten in en klik op OK om toestemming te geven voor het verwijderen.
  5. Klik op OK.
  6. Start de Mac opnieuw.
  7. Installeer Avast AntiTrack opnieuw aan de hand van de stappen in dit artikel:
  • Avast AntiTrack voor Windows 1.x
  • Avast AntiTrack voor Mac 1.x