Uw pc voorbereiden op de installatie van Avast-software

Volg de instructies in dit artikel om de meest voorkomende installatieproblemen te vermijden bij het installeren van een Avast-toepassing op uw Windows-pc, en om het maximale uit uw nieuwe Avast-toepassing te halen.

Raadpleeg de informatie hieronder voor het Avast-product in kwestie:

Avast Antivirus

De stappen hieronder zijn van toepassing op Avast Premium Security, Avast Free Antivirus en Avast Omni.

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP2 of hoger (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2-instructies ondersteunen). ARM-apparaten worden niet ondersteund.
  • 1 GB RAM-geheugen of meer.
  • 2 GB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen en de antivirusdatabase te downloaden, activeren en onderhouden.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Controleer of uw Windows-versie up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Zorg ervoor dat er geen antivirus-, firewall-, antispyware-, antimalware- of andere beveiligingssoftware van derden op uw pc is geïnstalleerd. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies voor het verwijderen van de meest voorkomende antivirustoepassingen:
Windows Firewall wordt automatisch uitgeschakeld bij de installatie van Avast Premium Security met Verbeterde Firewall.
  1. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  2. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van Avast Antivirus gebruikt. U kunt het installatiebestand rechtstreeks downloaden via de koppelingen hieronder:
  3. Volg na het downloaden van het installatiebestand van het betreffende Avast Antivirus-product de stappen in het artikel hieronder nauwkeurig op om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van Avast als u problemen blijft ondervinden met de installatie van Avast Antivirus.

Avast Cleanup Premium

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE2-instructies vereist).
  • 256 MB RAM-geheugen of meer.
  • 400 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Controleer of uw Windows-versie up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  3. Controleer of er geen andere toepassing actief is op uw pc.
  4. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van Avast Cleanup Premium gebruikt. U kunt het installatiebestand rechtstreeks downloaden via de koppeling hieronder: Avast Cleanup Premium downloaden
  5. Volg na het downloaden van het installatiebestand van Avast Cleanup Premium de stappen in het volgende artikel nauwkeurig op om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van Avast als u problemen blijft ondervinden met de installatie van Avast Cleanup Premium.

Avast SecureLine VPN

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2-instructies ondersteunen).
  • 256 MB RAM-geheugen of meer.
  • 300 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om de VPN-service te downloaden, activeren en gebruiken.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Controleer of uw Windows-versie up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  3. Controleer of er geen andere toepassing actief is op uw pc.
  4. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van Avast SecureLine VPN gebruikt. U kunt het installatiebestand rechtstreeks downloaden via de koppeling hieronder: Avast SecureLine VPN downloaden
  5. Volg na het downloaden van het installatiebestand van Avast SecureLine VPN de stappen in het volgende artikel nauwkeurig op om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van Avast als u problemen blijft ondervinden met de installatie van Avast SecureLine VPN.

Avast Driver Updater

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE2-instructies vereist).
  • 256 MB RAM-geheugen of meer.
  • 400 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Controleer of uw Windows-versie up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  3. Controleer of er geen andere toepassing actief is op uw pc.
  4. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van Avast Driver Updater gebruikt. U kunt het installatiebestand rechtstreeks downloaden via de koppeling hieronder: Avast Driver Updater downloaden
  5. Volg na het downloaden van het installatiebestand van Avast Driver Updater de stappen in het volgende artikel nauwkeurig op om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van Avast als u problemen blijft ondervinden met de installatie van Avast Driver Updater.

Avast AntiTrack

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 10, Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of hoger, alle edities (32- of 64-bits).
  • De browser Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox of Opera.
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE2-instructies vereist).
  • 512 MB RAM-geheugen of meer.
  • 300 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om de toepassing te downloaden, activeren en gebruiken.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Controleer of uw Windows-versie up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  3. Controleer of er geen andere toepassing actief is op uw pc.
  4. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van Avast AntiTrack gebruikt. U kunt het installatiebestand rechtstreeks downloaden via de koppeling hieronder: Avast AntiTrack downloaden
  5. Volg na het downloaden van het installatiebestand van Avast AntiTrack de stappen in het volgende artikel nauwkeurig op om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van Avast als u problemen blijft ondervinden met de installatie van Avast AntiTrack.

Avast BreachGuard

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 10, Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of hoger, alle edities (32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE2-instructies vereist).
  • 1 GB RAM-geheugen of meer.
  • 500 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om de toepassing te downloaden, activeren en gebruiken.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Controleer of uw Windows-versie up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  3. Controleer of er geen andere toepassing actief is op uw pc.
  4. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van Avast BreachGuard gebruikt. U kunt het installatiebestand rechtstreeks downloaden via de koppeling hieronder: Avast BreachGuard downloaden
  5. Volg na het downloaden van het installatiebestand van Avast BreachGuard de stappen in het volgende artikel nauwkeurig op om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van Avast als u problemen blijft ondervinden met de installatie van Avast BreachGuard.

Avast Battery Saver

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE2-instructies vereist).
  • 256 MB RAM-geheugen of meer.
  • 400 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om de toepassing te downloaden en updates te ontvangen.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Controleer of uw Windows-versie up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  3. Controleer of er geen andere toepassing actief is op uw pc.
  4. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van Avast Battery Saver gebruikt. U kunt het installatiebestand rechtstreeks downloaden via de koppeling hieronder: Avast Battery Saver downloaden
  5. Volg na het downloaden van het installatiebestand van Avast Battery Saver de stappen in het volgende artikel nauwkeurig op om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van Avast als u problemen blijft ondervinden met de installatie van Avast Battery Saver.

• Avast Premium Security 20.x voor Windows
  • Avast Free Antivirus 20.x voor Windows
  • Avast Omni 1.x voor Windows
  • Avast Cleanup Premium 20.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast Driver Updater 20.x voor Windows
  • Avast AntiTrack 1.x voor Windows
  • Avast BreachGuard 20.x voor Windows