Avast Free Antivirus installeren

Avast Free Antivirus voor Windows is essentiële beveiligingssoftware die voorkomt dat virussen, spyware en andere schadelijke dreigingen uw pc infecteren.

In dit artikel vindt u instructies voor het downloaden en installeren van Avast Free Antivirus.

Avast Free Antivirus installeren

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op volgende knop om het installatiebestand van Avast Free Antivirus te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw pc (standaard worden alle gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    Avast Free Antivirus voor Windows downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_free_antivirus_setup_online.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
Als u de optie Als beheerder uitvoeren niet ziet, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies voor het beheren van beheerdersaccounts op uw pc:
  1. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  2. Als u de standaardtaal van de installatie wilt wijzigen, klikt u rechtsboven op het scherm op de huidige taal. Klik vervolgens op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie of op Aanpassen als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  3. Wacht totdat Avast Free Antivirus is geïnstalleerd op uw computer.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, klikt u op Doorgaan op het scherm U wordt beschermd.
  5. Neem het privacybeleid van Avast, door en klik op Accepteren als u ermee instemt om anonieme gebruikersgegevens te delen met Avast en derden. Als u geen gebruikersgegevens wilt delen, klikt u op Nee, bedankt.
  6. Klik op Eerste scan uitvoeren om een uitgebreide Slimme scan uit te voeren om te controleren op virussen, malware, schadelijke browserinvoegtoepassingen en andere problemen op uw pc.

Avast Free Antivirus is nu geïnstalleerd op uw pc en is klaar voor gebruik. Sommige onderdelen werken mogelijk pas nadat u uw computer opnieuw hebt gestart.

U hoeft Avast Free Antivirus niet meer te registreren, omdat uw eerste gratis abonnement na de installatie automatisch wordt geactiveerd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2-instructies ondersteunen); ARM-apparaten worden niet ondersteund.
  • 1 GB RAM-geheugen of meer.
  • 2 GB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om updates voor het programma en de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet beschadigd is. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Verwijder alle eerder geïnstalleerde antivirussoftware van uw pc. Raadpleeg de volgende artikelen voor instructies:
  3. Start uw pc opnieuw en probeer Avast Free Antivirus opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en stuurt u het logboekbestand van de installatie mee. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Verdere aanbevelingen

• Avast Free Antivirus 20.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education - 32 / 64-bit
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise - 32 / 64-bit
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise - 32 / 64-bit
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate - Service Pack 2, 32 / 64-bit