De gebruikersinterface van Avast Antivirus openen

Zodra u Avast Antivirus hebt geïnstalleerd en uw computer opnieuw hebt gestart, is uw computer beschermd. U kunt specifieke functies van Avast Antivirus, bijvoorbeeld handmatige scanbewerkingen, Viruskluis of Instellingen, weergeven door de gebruikersinterface te openen aan de hand van de volgende stappen:

De gebruikersinterface van Avast openen

1. Dubbelklik op het bureaublad van Windows op het pictogram van de geïnstalleerde Avast Antivirus-software.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram van Avast op de Windows-taakbalk en selecteer Gebruikersinterface van Avast openen.
  3. Klik op een tegel in het linkerdeelvenster om de functies van Avast te bekijken.

De gebruikersinterface van Avast is nu geopend.

De instellingen van Avast openen

De instellingen van Avast Antivirus zijn afgestemd op de behoeften van de gemiddelde gebruiker, maar u kunt handmatig uw eigen voorkeuren instellen in de Instellingen.

1. Dubbelklik op het bureaublad van Windows op het pictogram van de geïnstalleerde Avast Antivirus-software.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram van Avast op de Windows-taakbalk en selecteer Gebruikersinterface van Avast openen.
  3. Klik op Menu in de hoofdgebruikersinterface van Avast Antivirus en selecteer Instellingen.
  4. Klik in het linkerdeelvenster op de tegel in kwestie of klik op Zoeken om de gewenste instelling te zoeken.

Nu kunt u de instellingen van Avast configureren.

• Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8,1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits