Avast SecureLine VPN voor Windows en Mac - Aan de slag

Met Avast SecureLine VPN kunt u verbinding maken met internet via beveiligde VPN-servers van Avast die uw verbinding beschermen en uw privacy waarborgen. In dit artikel leest u hoe u SecureLine VPN als onderdeel van Avast Antivirus kunt gebruiken. Als u SecureLine VPN als zelfstandige toepassing gebruikt, leest u het volgende artikel:

Selecteer uw apparaat en raadpleeg onderstaande gedeelten voor het gebruik van SecureLine VPN:

SecureLine VPN installeren en activeren

Het onderdeel SecureLine VPN wordt standaard geïnstalleerd in Avast Antivirus. Voor het activeren is een betaalde licentie vereist. Raadpleeg de volgende artikelen om Avast Antivirus te installeren:

Raadpleeg het volgende artikel om SecureLine VPN te activeren:

Als u Avast Security gebruikt op een compatibel Mac-systeem, wordt SecureLine VPN standaard geïnstalleerd. Voer de stappen in dit artikel uit om Avast Security te installeren:

Lees het volgende artikel om SecureLine VPN te activeren:

Verbinding maken met SecureLine VPN

U kunt SecureLine VPN gebruiken wanneer u extra beveiligd en anoniem verbinding wilt maken met internet. Dat is vooral aan te raden bij openbare of onbeveiligde draadloze netwerken.

Voer deze stappen uit om verbinding te maken met een SecureLine VPN-server:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar PrivacySecureLine VPN.
  2. Neem de instructies door en klik op Privésessie starten om verbinding te maken met de optimale locatie.
  1. Klik rechts in de menubalk op het symbool Avast SecureLine VPN en selecteer Avast SecureLine VPN openen.
  2. Neem de instructies door en klik op Verbinden.

Er wordt verbinding gemaakt met de SecureLine VPN-server. Zo nodig kunt u de standaard-VPN-server ook wijzigen.

Als SecureLine VPN geen verbinding kan maken, leest u het volgende artikel:

Verbinding maken met een andere locatie

SecureLine VPN heeft servers op diverse locaties, zodat u geolocatiebeperkingen kunt omzeilen en bij uw favoriete inhoud kunt terwijl u op reis bent.

Als u verbinding wilt maken met een andere locatie, klikt u op Wijzig locatie, selecteert u een locatie in de lijst en klikt u op Privésessie starten.

Selecteer de locatie van de VPN-server in de vervolgkeuzelijst naast de knop Verbinden.

Als u volgens bepaalde websites bent verbonden met een andere stad dan u hebt geselecteerd als uw VPN-locatie, leest u het volgende artikel:

De instellingen van SecureLine VPN beheren

1. Klik op het pictogram in de vorm van een tandwiel rechtsboven in het SecureLine VPN screen to open settings.
  2. De voorkeursinstellingen aanpassen:
    • SecureLine inschakelen bij verbinden met onbeveiligde wifi-netwerken: deze instelling is standaard ingeschakeld voor een optimale bescherming. Als u deze instelling wilt aanpassen, tikt u op de gewenste optie, Automatisch inschakelen of Vragen vóór inschakelen. Als u deze optie volledig wilt uitschakelen, klikt u op de schuifregelaar.
    • SecureLine in het Windows-systeemvak weergeven: geef aan of u meldingen wilt ontvangen over de privacystatus in het systeemvak van Windows. Deze optie is standaard ingeschakeld. Als u deze optie wilt uitschakelen, klikt u op de schuifregelaar.
  1. Klik rechts in de menubalk op het symbool SecureLine VPN en selecteer Voorkeuren....
  2. Er zijn drie verschillende soorten voorkeuren:
    • Algemeen: stel in dat SecureLine VPN bij aanmelding door de gebruiker wordt gestart en zo nodig wordt bijgewerkt via het bètakanaal.
    • Account: controleer en beheer uw abonnement.
    • Wifi: geef aan wat SecureLine VPN moet doen als u verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk.
  • Avast SecureLine VPN 1.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 2.x voor Mac

• Avast Free Antivirus 17.x

• Avast Security Pro 12.x voor Mac
  • Avast Security 12.x voor Mac
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition - Service Pack 3, 32-bits

• Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
  • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)
  • Apple Mac OS X 10.9.x (Mavericks)