Avast SecureLine VPN automatisch inschakelen wanneer verbinding wordt gemaakt met een onbeveiligd wifi-netwerk

In dit artikel wordt beschreven hoe u kunt instellen dat Avast SecureLine VPN automatisch wordt ingeschakeld wanneer uw apparaat is verbonden met een onbeveiligd wifi-netwerk.

De stappen in dit artikel zijn alleen van toepassing als u Avast SecureLine VPN in de modus Handboek gebruikt. Als u de optie Smart VPN gebruikt, kunt u het volgende artikel raadplegen voor informatie over het beheren van uw instellingen voor automatisch verbinden:

Automatisch verbinden inschakelen

1. Dubbelklik op het pictogram van Avast SecureLine VPN op het bureaublad van Windows om de toepassing te openen.
  2. Klik in het rechterdeelvenster op het pictogram Maak automatisch verbinding.
    Als het pictogram Automatisch verbinden niet wordt weergegeven, is deze optie al ingeschakeld.
  3. Klik op Activeren.

Avast SecureLine VPN wordt nu automatisch ingeschakeld wanneer uw computer verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk. Een onbeveiligd netwerk is een netwerk dat zich niet bevindt op de lijst Vertrouwde (privé)netwerken.

Raadpleeg het gedeelte Automatisch verbinden beheren in dit artikel om te zien hoe u een netwerk kunt toevoegen aan uw lijst met vertrouwde netwerken.

1. Klik in de menubalk van Apple op GaProgramma's en dubbelklik op het pictogram Avast SecureLine VPN om het programma te openen.
  2. Klik in het rechterdeelvenster op het pictogram Maak automatisch verbinding.
    Als het pictogram Automatisch verbinden niet wordt weergegeven, is deze optie al ingeschakeld.
  3. Klik op Activeren.

Avast SecureLine VPN wordt nu automatisch ingeschakeld wanneer uw Mac verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk. Een onbeveiligd netwerk is een netwerk dat zich niet bevindt op uw lijst met Vertrouwde netwerken.

Raadpleeg het gedeelte Automatisch verbinden beheren in dit artikel om te zien hoe u een netwerk kunt toevoegen aan uw lijst met vertrouwde netwerken.

1. Tik op het pictogram Avast SecureLine op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik op Instellingen (het symbool in de vorm van een tandwiel) ▸ Maak automatisch verbinding.
  3. Tik op de grijze schuifregelaar (Uit) boven aan het scherm zodat deze groen wordt (Aan).
  4. Selecteer Onbeveiligd wifi-netwerk. Tik als u daarom wordt gevraagd op Toestaan en volg de instructies op het scherm om Avast SecureLine VPN toegang tot uw locatie te geven.

Avast SecureLine VPN wordt nu automatisch ingeschakeld wanneer uw Android-apparaat verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk. Een onbeveiligd netwerk is een netwerk dat zich niet bevindt op uw lijst met Vertrouwde netwerken.

Raadpleeg het gedeelte Automatisch verbinden beheren in dit artikel om te zien hoe u een netwerk kunt toevoegen aan uw lijst met vertrouwde netwerken.

1. Tik op het pictogram SecureLine op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Maak automatisch verbinding.
    Als de optie Maak automatisch verbinding niet beschikbaar is, heeft Avast SecureLine VPN mogelijk geen toestemming om automatisch verbinding te maken. Als u de benodigde machtigingen wilt verlenen, tikt u op het hoofdscherm van de app op Koppelen en volgt u de instructies op het scherm.
  3. Selecteer Bij verbinding met een wifi-netwerk.

Avast SecureLine VPN wordt nu automatisch ingeschakeld wanneer uw iOS-apparaat verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk. Een onbeveiligd netwerk is een netwerk dat zich niet bevindt op uw lijst met Vertrouwde netwerken.

Raadpleeg het gedeelte Automatisch verbinden beheren in dit artikel om te zien hoe u een netwerk kunt toevoegen aan uw lijst met vertrouwde netwerken.

Automatisch verbinden beheren

De volgende opties zijn beschikbaar:

Een vertrouwd netwerk toevoegen

U kunt privénetwerken toevoegen, bijvoorbeeld uw wifi-netwerk thuis of van uw werk, aan de lijst met vertrouwde netwerken. Deze vertrouwde netwerken worden uitgesloten van uw instellingen van Automatisch verbinden.

Voer de volgende stappen uit:

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar MenuInstellingen.
  2. Zorg ervoor dat de VPN-modus en Handboek zijn geselecteerd.
  3. Zorg ervoor dat het vakje bij Sluit vertrouwde (privé)netwerken uit is ingeschakeld.
  4. Klik op Huidig netwerkprofiel....
  5. Klik op de schuifregelaar naast uw huidige netwerk om het in te stellen als Privé.

Het huidige netwerk wordt nu weergegeven op uw lijst met vertrouwde netwerken.

1. Open Avast SecureLine VPN en klik in het rechterdeelvenster op Voorkeuren (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Netwerkbeveiliging.
  3. Zorg ervoor dat het vakje bij Uitsluiten is ingeschakeld.
  4. Klik op Vertrouwde netwerken....
  5. Klik op Voeg toe aan vertrouwde netwerken naast het huidige netwerk.

Het huidige netwerk wordt nu weergegeven op uw lijst met vertrouwde netwerken.

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Maak automatisch verbinding.
  2. Tik op Vertrouwde netwerken.
  3. Tik op het plusteken + naast uw huidige netwerk.

Het huidige netwerk wordt nu weergegeven op uw lijst met vertrouwde netwerken.

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Maak automatisch verbinding.
  2. Tik op Vertrouwde netwerken.
  3. Tik op het plusteken + naast uw huidige netwerk.

Het huidige netwerk wordt nu weergegeven op uw lijst met vertrouwde netwerken.

Automatisch verbinden uitschakelen

Voer de volgende stappen uit:

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar MenuInstellingen.
  2. Zorg ervoor dat de VPN-modus en Handboek zijn geselecteerd.
  3. Schakel het selectievakje uit naast Automatisch bij verbinding met internet.

Avast SecureLine VPN wordt nu niet meer automatisch ingeschakeld wanneer uw computer verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk. Raadpleeg het gedeelte Automatisch verbinden inschakelen als u deze optie weer wilt inschakelen.

1. Open Avast SecureLine VPN en klik in het rechterdeelvenster op Voorkeuren (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Netwerkbeveiliging.
  3. Schakel het selectievakje uit naast Automatisch bij verbinding met internet.

Avast SecureLine VPN wordt nu niet meer automatisch ingeschakeld wanneer uw Mac verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk. Raadpleeg het gedeelte Automatisch verbinden inschakelen als u deze optie weer wilt inschakelen.

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Maak automatisch verbinding.
  2. Tik op de groene schuifregelaar (Aan) boven aan het scherm zodat deze grijs wordt (Uit).

Avast SecureLine VPN wordt nu niet meer automatisch ingeschakeld wanneer uw Android-apparaat verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk. Raadpleeg het gedeelte Automatisch verbinden inschakelen als u deze optie weer wilt inschakelen.

1. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Maak automatisch verbinding.
  2. Selecteer Nooit.

Avast SecureLine VPN wordt nu niet meer automatisch ingeschakeld wanneer uw iOS-apparaat verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk. Raadpleeg het gedeelte Automatisch verbinden inschakelen als u deze optie weer wilt inschakelen.

• Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 4.x voor Mac
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor Android
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor iOS

• Apple macOS 10.12.x (Sierra)

• Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of nieuwer

• Apple iOS 12 of nieuwer
  • Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch