Password Protection – aan de slag

Password Protection is een privacyhulpprogramma waarmee de wachtwoorden die zijn opgeslagen in uw webbrowsers worden beveiligd tegen malware en ongewenste toepassingen. Opgeslagen wachtwoorden die niet worden beveiligd kunnen worden gestolen. Met deze functie kunt u aangeven welke apps toestemming hebben om uw wachtwoorden in Google Chrome en Mozilla Firefox te lezen, wijzigen of verwijderen.

Password Protection uitschakelen

Password Protection is standaard ingeschakeld. Om de beveiliging van uw wachtwoorden te garanderen, is het raadzaam Password Protection altijd ingeschakeld te houden en de functie alleen tijdelijk uit te schakelen om problemen op te lossen.

Password Protection uitschakelen:

1. Ga naar PrivacyPassword Protection.
  2. Klik op de groene schuifregelaar (AAN) om deze op rood (UIT) te zetten, en selecteer een tijdsduur om Password Protection uit te schakelen.
  3. Klik ter bevestiging op OK, stoppen.

Password Protection is nu uitgeschakeld. Als u de functie weer wilt inschakelen, voert u stap 1 hierboven uit en klikt u vervolgens op de rode schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.

Instellingen aanpassen

Als u wilt aanpassen hoe Password Protection omgaat met toepassingen die proberen toegang te krijgen tot de webcam op uw computer, voert u onderstaande stappen uit:

1. Ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer de tegel Privacy en klik op Password Protection.
  3. De volgende instellingen zijn beschikbaar:
  1. Schakel Password Protection in of uit via de schuifregelaar.
  2. Bekijk de ondersteunde browsers die met een wachtwoord worden beveiligd.
  3. Selecteer een actie voor wanneer onbekende toepassingen proberen toegang te krijgen tot uw opgeslagen wachtwoorden:
    • Vragen of ik dat wil toestaan of blokkeren (standaard geselecteerd): U wordt om toestemming gevraagd wanneer toepassingen toegang willen tot uw wachtwoorden. Nadat u uw voorkeur hebt aangegeven, wordt de toepassing toegevoegd aan de lijst Geblokkeerde en toegestane apps.
    • De app zonder melding blokkeren: Toepassingen worden automatisch geblokkeerd zonder kennisgeving. Op het scherm Geblokkeerde en toegestane apps kunt u wijzigen welke toepassingen worden geblokkeerd.
  4. Klik op Toegestane/geblokkeerde apps bekijken om de lijst met Geblokkeerde en toegestane apps te beheren.

Geblokkeerde en toegestane apps beheren

Nadat u een toepassing de toegang tot uw wachtwoorden hebt toegestaan of geweigerd, wordt deze automatisch toegevoegd aan de lijst Geblokkeerde en toegestane apps. U kunt uw voorkeuren op elk gewenst moment aanpassen.

Het scherm Geblokkeerde en toegestane apps openen:

1. Ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenGeblokkeerde en toegestane apps.

In het volgende artikel vindt u meer informatie over het beheren van geblokkeerde en toegestane apps:

Probleemoplossing

Voer de volgende stappen uit om de volgende veelvoorkomende problemen op te lossen:

• Password Protection wordt niet weergegeven in het menu Privacy: controleer of u de nieuwste versie van Avast Premium Security of Avast Omni gebruikt. Als u Avast wilt bijwerken, gaat u naar MenuInstellingenBijwerken en klikt u op Controleer op updates in het gedeelte Toepassing.
  • Een vertrouwde toepassing kan geen toegang krijgen tot uw opgeslagen wachtwoorden: zorg ervoor dat de app is opgenomen op uw Lijst met geblokkeerde apps en dat u de instelling Vragen of ik dat wil toestaan of blokkeren hebt geselecteerd. Als Password Protection op De app zonder melding blokkeren staat, zorgt Avast er automatisch voor dat geen enkele toepassing toegang krijgt tot uw opgeslagen wachtwoorden.
  • Avast Omni 1.x
  • Avast Ultimate 20.x