Testen of Avast Antivirus uw computer tegen malware beschermt

Sommige typen malware proberen de antivirussoftware op uw computer uit te schakelen. Als u wilt controleren of Avast Antivirus naar behoren werkt op uw computer, kunt u het testbestand van EICAR voor antimalware gebruiken. U kunt de volgende onderdelen testen:

Webschild

Avast Antivirus Webschild beschermt uw systeem tegen malware tijdens het gebruik van internet (surfen, bestanden downloaden, enzovoort). Als er tijdens het downloaden van een bestand van internet malware wordt gedetecteerd, wordt de downloadbewerking gestopt om te voorkomen dat de dreiging uw computer bereikt.

Voer de volgende stappen uit om te controleren of Webschild goed werkt:

1. Open de website van EICAR en ga naar de downloadpagina in het gedeelte Anti-Malware Test File (Testbestand voor antimalwareprogramma's).
  2. Schuif omlaag naar het gedeelte Download area using the standard protocol http (Downloadgebied met gebruik van het standaardprotocol HTTP) en klik op de koppeling eicar.com om met downloaden te beginnen.
  3. Er verschijnt een melding: Dreiging geblokkeerd (Infectie: EICAR test-NOT virus!!!), die aangeeft dat Avast Antivirus u beschermt tegen malware.

Bestandssysteemschild

Bestandssysteemschild in Avast Antivirus controleert programma's op het moment dat ze worden gestart en bestanden op het moment dat ze worden geopend, opgeslagen of gekopieerd. Als er iets verdachts wordt gevonden, voorkomt het schild dat het programma wordt uitgevoerd of dat het bestand wordt geopend, opgeslagen of gekopieerd. Op die manier wordt schade aan uw computer of uw gegevens voorkomen.

Voer de volgende stappen uit om te controleren of Bestandssysteemschild goed werkt:

1. Schakel Webschild (10 minuten stoppen) tijdelijk uit door de instructies in onderstaand artikel uit te voeren:
    Webschild wordt automatisch ingeschakeld na de geselecteerde tijd. Als de EICAR-test eerder is voltooid, gaat u terug naar InstellingenOnderdelen en klikt u op de schuifbalk naast Webschild om het weer in te schakelen.
  2. Open de website van EICAR en ga naar de downloadpagina in het gedeelte Anti-Malware Test File (Testbestand voor antimalwareprogramma's).
  3. Schuif omlaag naar het gedeelte Download area using the secure, SSL enabled protocol http (Downloadgebied met gebruik van beveiligd SSL-protocol HTTP) en klik op de koppeling eicar.com om met downloaden te beginnen via het beveiligde HTTPS-protocol.
  4. Er verschijnt een melding: Dreiging geblokkeerd (Infectie: EICAR test-NOT virus!!!), die aangeeft dat Avast Antivirus u beschermt tegen malware.