Avast Free Antivirus installeren

Avast Free Antivirus is essentiële beveiligingssoftware die voorkomt dat virussen, spyware en andere schadelijke dreigingen uw pc infecteren.

Avast Free Antivirus installeren

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw computer.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Free Antivirus te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden alle bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast Free Antivirus downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_free_antivirus_setup_offline.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  4. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op Ja (of Doorgaan in oudere versies van Windows).
  5. Als u de standaardtaal van de installatie wilt wijzigen, klikt u rechtsboven op het scherm op de huidige taal. Klik vervolgens op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie.
  6. Als u de standaardtaal van de installatie wilt wijzigen, klikt u rechtsboven op het scherm van de installatiewizard van Avast op de huidige taal. Selecteer Aanpassen om door te gaan met een aangepaste installatie.
  7. Klik op Wijzigen om handmatig de gewenste locatie te selecteren waar u de programmabestanden van Avast Free Antivirus wilt opslaan. Selecteer vervolgens de programmaonderdelen die u wilt installeren en klik op Installeren.
  8. Wacht totdat Avast Free Antivirus is geïnstalleerd op uw computer.
  9. Klik op Doorgaan op het scherm onder het bericht U wordt beschermd.
  10. Neem het privacybeleid van Avast door en klik op Doorgaan.
  11. Als u wordt gevraagd om uw mobiele apparaat te beschermen, stelt u de opties in kwestie naar wens in of klikt u op het symbool X om het scherm te sluiten.

Avast Free Antivirus is nu geïnstalleerd op uw pc en is klaar voor gebruik. Sommige onderdelen werken mogelijk pas nadat u uw computer opnieuw hebt gestart. U opent de gebruikersinterface van Avast via het Avast-pictogram in het systeemvak op de taakbalk van Windows of via het Avast Free Antivirus-pictogram op het bureaublad van Windows.

U hoeft Avast Free Antivirus niet meer te registreren, omdat uw eerste gratis licentie na de installatie automatisch wordt geactiveerd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits); Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits); Windows 7 SP1 of nieuwer, elke editie (32- of 64-bits); Windows Vista SP2 of nieuwer, met uitzondering van Starter Edition (32- of 64-bits); Windows XP SP3, elke editie (32-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2 ondersteunen)
  • 256 MB RAM-geheugen of meer
  • 2 GB vrije ruimte op de harde schijf
  • Een internetverbinding is nodig om updates van het programma en van de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 800 x 600 pixels wordt aanbevolen
  1. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet beschadigd is. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Verwijder alle eerder geïnstalleerde antivirussoftware van uw pc. Raadpleeg de volgende artikelen voor instructies:
  3. Start uw computer opnieuw en probeer Avast Free Antivirus te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en stuurt u het installatielogbestand mee. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

• Avast Free Antivirus 18.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits