Avast BreachGuard – veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Avast BreachGuard?

Avast BreachGuard is een geavanceerde privacyoplossing die voorkomt dat uw persoonlijke gegevens online worden misbruikt.

Met Avast BreachGuard wordt u gewaarschuwd als uw persoonlijke gegevens online zijn uitgelekt, worden uw gegevens uit databases van gegevenshandelaren verwijderd zodat deze niet kunnen worden verkocht en kunt u uw onlineaccounts instellen op het gewenste privacyniveau.

Hoe werkt Avast BreachGuard?

Avast BreachGuard beschermt uw persoonlijke gegevens op de volgende manieren:

• Het dark web wordt 24/7 in de gaten gehouden. U ontvangt een waarschuwing als uw persoonlijke gegevens zijn uitgelekt bij een gegevenslek en u wordt gevraagd uw wachtwoorden bij te werken om toekomstige risico's te verminderen.
  • U kunt uw gegevens verwijderen uit databases van bedrijven die persoonsgegevens legaal opslaan en verkopen. Hierdoor hebben uw gegevens geen negatieve invloed op verzekeringspremies, kredietgoedkeuringen enzovoort.
  • Het programma biedt stapsgewijze aanwijzingen waarmee u uw onlineaccounts op het gewenste privacyniveau kunt instellen.

Op het dashboard van Avast BreachGuard wordt een overzicht weergegeven van zwakke plekken in uw privacybescherming en worden aanbevolen acties getoond.

Wat zijn gegevenshandelaren?

Gegevenshandelaren zijn grote bedrijven die persoonlijke gegevens verzamelen en verkopen. Ze verzamelen deze gegevens door uw onlineactiviteiten te volgen, openbaar toegankelijke documenten in te zien en op legale wijze gegevens van andere bedrijven te kopen. Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om een nauwkeurig profiel van u op te stellen. Denk daarbij aan uw interesses, leeftijd, geloofsovertuiging, gezondheidsproblemen, inkomsten, uitgaven en winkelgewoonten. Gegevenshandelaren vergaren grote verzamelingen persoonlijke profielen en verkopen deze aan andere bedrijven. Als een bedrijf eenmaal over uw persoonlijke profiel beschikt, kan het deze informatie gebruiken om een negatieve invloed uit te oefenen op verzekeringspremies, kredietgoedkeuringen enzovoort.

Wat zijn de gevolgen van gegevensverzameling voor mij?

Het aantal actieve gegevenshandelaren neemt toe. Deze kunnen allemaal afzonderlijk uw persoonlijke gegevens aan meerdere bedrijven verkopen. Bedrijven die uw gegevens op legale wijze kopen, kunnen uw gegevens zo gebruiken dat u er nadelen van ondervindt:

• Adverteerders kunnen u bestoken met vervelende en opdringerige reclame.
  • Verzekeraars kunnen besluiten uw premie te verhogen nadat ze uw persoonlijke gegevens hebben gekocht.
  • Banken kunnen u een lening weigeren op basis van de gegevens die ze over u hebben gekocht.

Elke keer als uw persoonlijke gegevens legaal op internet worden verkocht, neemt de kans dat ze worden onderschept toe. Criminelen onderscheppen en stelen gegevens bijvoorbeeld vaak om ze op het dark web te verkopen. De koper kan uw gegevens vervolgens illegaal gebruiken voor identiteitsdiefstal.

Wat houdt identiteitsdiefstal in?

Bij identiteitsdiefstal gebruiken criminelen uw persoonlijke gegevens om zich voor u uit te geven. Ze kunnen bijvoorbeeld namens u onlineaccounts maken, internetaankopen doen met de gegevens van uw betaalpas en zelfs onder uw naam misdaden plegen.

Identiteitsdiefstal is mogelijk wanneer criminelen persoonlijke gegevens (zoals uw naam, burgerservicenummer en inloggegevens) stelen van gegevenshandelaren en andere bedrijven met wie u online contact hebt.

Wat is het dark web?

Het dark web is een afgescheiden onderdeel van internet dat alleen kan worden bezocht via een anonimiserend netwerk zoals Tor. De extreme privacy die het dark web biedt, maakt het tot de ideale omgeving voor criminelen om uitgelekte persoonsgegevens illegaal te kopen en verkopen.

Wat houdt een gegevenslek in?

Er is sprake van een gegevenslek wanneer gevoelige persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen of op straat komen te liggen. De uitgelekte gegevens kunnen op het dark web aan criminelen worden verkocht. Deze kunnen vervolgens identiteitsdiefstal plegen met uw persoonlijke gegevens.

Hoe gebruik ik Avast BreachGuard?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het gebruik van Avast BreachGuard:

Downloaden en installeren

Hoe installeer ik Avast BreachGuard?

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast BreachGuard te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast BreachGuard voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_breach_guard_online_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Klik op Nu installeren in het welkomstvenster om met de installatie te starten.
  5. Wacht totdat Avast BreachGuard op uw computer is geïnstalleerd.

Avast BreachGuard is nu geïnstalleerd op uw computer. Voordat u de toepassing kunt gebruiken, moet u zich eerst bij Avast BreachGuard aanmelden met uw Avast-account en uw betaalde abonnement activeren.

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast BreachGuard te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast BreachGuard voor Mac downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avast-breachguard.dmg.
  3. Klik op het pictogram Avast BreachGuard en sleep dit naar de map Programma's.
  4. Open de map Programma's en dubbelklik op het pictogram van Avast BreachGuard.

Avast BreachGuard is nu geïnstalleerd op uw Mac. Voordat u de toepassing kunt gebruiken, moet u zich eerst bij Avast BreachGuard aanmelden met uw Avast-account en uw betaalde abonnement activeren.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide installatie- en activeringsinstructies:

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast BreachGuard?

• Windows 10, Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of hoger, alle edities (32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele computer met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2-instructies ondersteunen)
  • 1 GB RAM-geheugen of meer
  • 500 MB vrije hardeschijfruimte
  • Een internetverbinding om de toepassing te downloaden, activeren en gebruiken
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Mac met 64-bits Intel-processor
  • 512 MB RAM-geheugen of meer
  • 300 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik mijn Avast BreachGuard-abonnement?

U hebt een betaald abonnement nodig voor Avast BreachGuard. Meteen na de installatie van Avast BreachGuard wordt u gevraagd uw abonnement te activeren. Wanneer het scherm van Verbinding maken met uw Avast-account verschijnt, selecteert u het tabblad in kwestie:

• Log in: als u al een Avast-account hebt, voert u de bestaande aanmeldingsgegevens in en klikt u op Log in. Als u meerdere Avast-accounts hebt, moet u de aanmeldingsgegevens invoeren die aan uw aankoop van Avast BreachGuard zijn gekoppeld.
  • Aanmelden: als u al een Avast-account hebt, voert u de aanmeldingsgegevens in die u hebt gebruikt om Avast BreachGuard te kopen en klikt u op Log in.
  • Account maken: als u nog geen Avast-account hebt, kunt u er een maken door het e-mailadres in te voeren dat aan uw aankoop van Avast BreachGuard is gekoppeld. Maak een wachtwoord voor uw nieuwe Avast-account en klik op Account maken. Mogelijk wordt u gevraagd uw e-mailadres te verifiëren via de e-mail van Avast met als onderwerp Verifieer uw e-mailadres.

Als uw e-mailadres aan een geldig Avast BreachGuard-abonnement is gekoppeld, wordt de toepassing automatisch geactiveerd. Als Avast BreachGuard geen geldig abonnement vindt dat aan het opgegeven e-mailadres is gekoppeld, wordt u gevraagd de toepassing te activeren met een activeringscode.

Avast BreachGuard is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Waar kan ik mijn activeringscode vinden?

Na aankoop van Avast BreachGuard wordt er per e-mail een bevestigingsbericht met uw activeringscode verzonden naar het e-mailadres dat u bij aankoop hebt opgegeven. Als u de e-mail niet kunt vinden, kunt u de activeringscode ophalen via uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde instructies voor het zoeken van uw activeringscode:

Wat moet ik doen als mijn activeringscode niet werkt?

1. Controleer of u de activeringscode goed hebt ingevoerd, inclusief verbindingsstreepjes. Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde instructies voor het zoeken en verifiëren van uw activeringscode:
  2. Het kan tot 24 uur duren voordat het abonnement is gesynchroniseerd. Als uw abonnement na die tijd nog niet actief is, raadpleegt u het volgende artikel:

Als deze stappen het probleem niet oplossen, neemt u contact op met de klantenondersteuning van Avast.

Hoe kan ik Avast BreachGuard gaan gebruiken op een nieuw apparaat?

Een Avast BreachGuard-abonnement overzetten naar een nieuw apparaat:

1. Verwijder Avast BreachGuard van het oorspronkelijke apparaat.
  2. Installeer Avast BreachGuard op het nieuwe apparaat.
  3. Activeer uw abonnement op het nieuwe apparaat.

Avast BreachGuard is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik op het nieuwe apparaat.

Kan ik Avast BreachGuard op meerdere apparaten en platforms gebruiken?

U kunt uw abonnement naar een ander apparaat overzetten, maar u kunt Avast BreachGuard niet op meerdere apparaten tegelijk gebruiken.

Risicomonitor

Wat is Risicomonitor?

Met Risicomonitor wordt het dark web 24/7 in de gaten gehouden. U ontvangt een waarschuwing als uw persoonlijke gegevens zijn uitgelekt bij een gegevenslek en u kunt er uw wachtwoorden mee bijwerken om toekomstige risico's te verminderen.

Op de tegel Risicomonitor in het Avast BreachGuard-dashboard wordt de actuele status van deze functie weergegeven:

• Actief: Uw onlineaccounts zijn veilig. Avast BreachGuard controleert het dark web actief op gegevenslekken waarbij uw accounts betrokken zijn.
  • Privacygevaren: Uw onlineaccounts lopen gevaar of zijn gecompromitteerd. Klik op de tegel Risicomonitor voor meer informatie en om de gevonden dreigingen op te lossen.
  • Inactief: U hebt nog geen e-mailadressen toegevoegd. Avast BreachGuard kan daarom niet controleren of uw onlineaccounts betrokken zijn bij gegevenslekken.

Hoe kan ik dreigingen oplossen met Risicomonitor?

Als uw onlineaccounts gevaar lopen, wordt er in het rood een waarschuwing over privacygevaren weergegeven onder Risicomonitor op het dashboard van Avast BreachGuard. Klik op de tegel Risicomonitor om gedetecteerde dreigingen op te lossen.

In Avast BreachGuard wordt een lijst weergegeven van uw accounts die kwetsbaar of gecompromitteerd zijn. Klik op Details weergeven naast een service om de gedetecteerde dreigingen op te lossen. De volgende typen dreigingen kunnen worden weergegeven:

• Account gecompromitteerd (dreiging met hoog risico): hackers en dieven kunnen toegang krijgen tot dit account, omdat de aanmeldingsgegevens zijn uitgelekt op internet.
  • Gebruik van gecompromitteerd wachtwoord (dreiging met hoog risico): dit account is extreem kwetsbaar, omdat het wachtwoord op internet is uitgelekt.
  • Zwak wachtwoord: dit account is kwetsbaar, omdat het wachtwoord niet voldoet aan onze criteria voor veilige wachtwoorden.
  • Hergebruikt wachtwoord: dit account is kwetsbaar, omdat het wachtwoord voor meerdere accounts wordt gebruikt.
We raden u aan dreigingen die als hoog risico zijn aangemerkt onmiddellijk op te lossen.

Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde instructies voor het oplossen van dreigingen voor uw onlineaccounts:

Hoeveel e-mailaccounts kan ik laten bewaken?

Met Avast BreachGuard kunt u een onbeperkt aantal e-mailaccounts in de gaten houden.

Hoe voeg ik een nieuw e-mailaccount voor controle toe?

Zo voegt u een nieuw e-mailadres toe:

1. Ga naar MenuInstellingen.
  2. Controleer of E-mailadressen is geselecteerd op het linkertabblad.
  3. Controleer of E-mailadres is geselecteerd op het bovenste tabblad.
  4. Klik op Nieuw e-mailaccount toevoegen.
  5. Voer het e-mailadres in dat u door Avast BreachGuard wilt laten bewaken en klik op Opslaan.

Het nieuwe e-mailadres wordt nu weergegeven onder Bewaakte e-mailaccounts. Als u het bericht Controleer uw Postvak IN voor verificatie ziet, moet u bevestigen dat het e-mailadres echt van u is.

Zo verifieert u een e-mailadres:

1. Klik op Verificatie-e-mail opnieuw verzenden naast een niet-geverifieerd e-mailadres.
  2. Open het Postvak IN en zoek de e-mail van Avast met als onderwerp Controleer uw e-mailadres.
  3. Klik op de koppeling Mijn e-mailadres verifiëren in de e-mail.

Wanneer u het e-mailadres hebt geverifieerd, komt er in het scherm Risicomonitor een groen vinkje bij te staan.

Uw bewaakte e-mailadressen in Avast BreachGuard worden automatisch toegewezen aan het Avast-account waaraan de toepassing op dat moment is gekoppeld. U kunt dit controleren door op Menu in de rechterbovenhoek van het scherm van de toepassing te klikken. Het gekoppelde Avast-account wordt weergegeven onder Aangemeld als.

Waarom detecteert Risicomonitor geen dreigingen?

Als Risicomonitor geen kwetsbare onlineaccounts detecteert, kunt u het volgende proberen:

• Controleer of al uw e-mailadressen op de lijst met bewaakte e-mailaccounts staan. Ga naar MenuInstellingenE-mailadressen om de actuele lijst met bewaakte e-mailaccounts te controleren.
  • Controleer of al uw e-mailadressen op de lijst met bewaakte e-mailaccounts staan. Ga naar MenuInstellingenE-mailadres om de actuele lijst met bewaakte e-mailaccounts te controleren.
  • Controleer of al uw geïnstalleerde webbrowsers met Avast BreachGuard worden beschermd. Ga naar MenuInstellingenBrowsers om te controleren welke webbrowsers worden beschermd.

Waarom is de status van Risicomonitor ‘Inactief’?

Dit betekent dat u nog geen e-mailaccounts hebt toegevoegd die met Avast BreachGuard moeten worden bewaakt. Daarom kan niet worden gecontroleerd of uw onlineaccounts gevaar lopen.

Persoonsgegevens verwijderen

Wat houdt Persoonsgegevens verwijderen in?

Persoonlijke gegevens verwijderen uit databases van gegevenshandelaren is een complexe en tijdrovende klus. Met Personal Info Remover wordt dat makkelijker doordat verzoeken om gegevensverwijdering namens u naar gegevenshandelaren worden verzonden.

Op de tegel Personal Info Remover in het Avast BreachGuard-dashboard wordt de actuele status van deze functie weergegeven:

• Actief: verzoeken om gegevensverwijdering zijn naar alle geïdentificeerde gegevenshandelaren verzonden. Er wordt actief gescand om nieuwe gegevenshandelaren te identificeren.
  • Inactief: U hebt het formulier Verzoek om gegevensverwijdering niet ingevuld en we hebben nog geen verzoek om gegevensverwijdering namens u verzonden. Klik op de tegel Personal Info Remover om te controleren of actieve gegevenshandelaren in uw land zijn geïdentificeerd en vul het verzoekformulier voor verwijdering in.
  • Onvolledig: U hebt het formulier Verzoek om gegevensverwijdering niet ingevuld en we hebben nog geen verzoek om gegevensverwijdering namens u verzonden. Klik op de tegel Personal Info Remover om te controleren of actieve gegevenshandelaren in uw land zijn geïdentificeerd en vul het verzoekformulier voor verwijdering in.
  • Niet beschikbaar: Er zijn nog geen actieve gegevenshandelaren in uw land geïdentificeerd. Avast controleert continu op actieve gegevenshandelaren. U ontvangt een melding zodra een gegevenshandelaar is geïdentificeerd.
  • Verzoeken worden verwerkt: verzoeken om gegevensverwijdering worden naar geïdentificeerde gegevenshandelaren verzonden. Klik op de tegel Personal Info Remover voor meer informatie over de gegevenshandelaren die worden benaderd en de tijd die naar schatting nog resteert voor het indienen van uw verzoeken.
  • Bezig met verwijderen: verzoeken om gegevensverwijdering worden naar geïdentificeerde gegevenshandelaren verzonden. Klik op de tegel Personal Info Remover voor meer informatie over de gegevenshandelaren die worden benaderd en de tijd die naar schatting nog resteert voor het indienen van uw verzoeken.
  • Verzend uw verzoeken opnieuw: u wordt aangeraden verzoeken om gegevensverwijdering opnieuw naar alle geïdentificeerde gegevenshandelaren te verzenden. Sommige gegevenshandelaren gaan namelijk misschien opnieuw uw persoonlijke gegevens verzamelen nadat deze zijn verwijderd. Klik op de tegel Personal Info Remover om de verzoeken om gegevensverwijdering opnieuw te verzenden.
  • Nieuwe gegevensverzamelaars: er zijn nieuwe gegevenshandelaren geïdentificeerd. Klik op de tegel Personal Info Remover om nieuwe verzoeken om gegevensverwijdering te verzenden.

Hoe kan ik een verzoek om gegevensverwijdering naar een gegevenshandelaar verzenden?

Voordat u verzoeken om gegevensverwijdering kunt verzenden, moet u eerst het formulier Verzoek om gegevensverwijdering invullen. Als u het verzoekformulier voor verwijdering nog niet hebt ingevuld, heeft de tegel Personal Info Remover op het dashboard van Avast BreachGuard de status Inactief.

Zo vult u het verzoekformulier voor verwijdering in en verzendt u verzoeken om gegevensverwijdering de eerst keer:

1. Open Avast BreachGuard en klik op de tegel Personal Info Remover.
  2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst uw land en klik op Verwijderen starten.
U kunt Persoonsgegevens verwijderen nog niet gebruiken als Avast BreachGuard nog geen actieve gegevenshandelaren in uw land heeft geïdentificeerd. Avast BreachGuard blijft zoeken naar actieve gegevenshandelaren in uw land. U ontvangt een melding zodra deze zijn geïdentificeerd. U kunt uw huidige locatie op elk moment controleren en bijwerken via MenuInstellingenLocatie.
U kunt Persoonsgegevens verwijderen nog niet gebruiken als Avast BreachGuard nog geen actieve gegevenshandelaren in uw land heeft geïdentificeerd. Avast BreachGuard blijft zoeken naar actieve gegevenshandelaren in uw land. U ontvangt een melding zodra deze zijn geïdentificeerd.
  1. Vul in het formulier Verzoek om gegevensverwijdering alle verplichte velden in en klik op Verzend verzoeken.
  1. Vul in het formulier Verzoek om gegevensverwijdering alle verplichte velden in en klik op Verzend verzoeken.

Uw verwijderingsverzoeken worden onmiddellijk verwerkt. Dit proces kan tot 48 uur duren. Tijdens de verwerking van uw verwijderingsverzoeken heeft de tegel Personal Info Remover op het dashboard van Avast BreachGuard de status Verzoeken worden verwerkt.

Ontvang ik een bevestiging van gegevenshandelaren wanneer mijn persoonlijke gegevens zijn verwijderd?

Nee. Wanneer verwijderingsverzoeken via Avast BreachGuard naar gegevenshandelaren zijn verzonden, ontvangt u gewoonlijk geen bevestiging van de gegevenshandelaren nadat deze uw gegevens hebben verwijderd. Gegevenshandelaren zijn echter wettelijk verplicht al uw persoonlijke gegevens uit hun databases te verwijderen na ontvangst van uw verzoek om gegevensverwijdering.

Hoe weet ik of ik opnieuw verwijderingsverzoeken moet verzenden?

U ontvangt een melding van Avast BreachGuard wanneer u opnieuw verwijderingsverzoeken moet verzenden. U kunt de volgende meldingen ontvangen:

• Nieuwe gegevensverzamelaars: er zijn nieuwe gegevenshandelaren geïdentificeerd. Klik op de tegel Personal Info Remover om nieuwe verzoeken om gegevensverwijdering te verzenden.
  • Verzend uw verzoeken opnieuw: u wordt aangeraden verzoeken om gegevensverwijdering opnieuw naar alle geïdentificeerde gegevenshandelaren te verzenden. Het wordt aangeraden dit om de drie maanden te doen. Sommige gegevenshandelaren gaan namelijk misschien opnieuw uw persoonlijke gegevens verzamelen nadat deze zijn verwijderd. Klik op de tegel Personal Info Remover om de verzoeken om gegevensverwijdering opnieuw te verzenden.

Kan ik de gegevens in het verzoekformulier voor verwijdering wijzigen?

Ja. Nadat u het verzoekformulier voor verwijdering hebt ingevuld en uw eerste verwijderingsverzoeken zijn verwerkt, kunt u alle informatie in uw verzoekformulier voor verwijdering wijzigen door op de tegel Personal Info Remover op het dashboard van Avast BreachGuard te klikken en Verwijderingsformulier controleren te selecteren in het scherm Rapport met verwijderingsverzoeken. Daarnaast kunt de informatie in het formulier Verzoek om gegevensverwijdering steeds wijzigen wanneer u een nieuw verzoek verzendt.

Hoe kan ik mijn locatie bijwerken?

Avast BreachGuard zoekt naar gegevenshandelaren die actief zijn in uw land. De eerste keer dat u Persoonsgegevens verwijderen gebruikt, wordt u gevraagd uw huidige locatie op te geven. Zo werkt u uw huidige locatie bij:

1. Open Avast BreachGuard en ga naar MenuInstellingen.
  2. Klik op het tabblad Locatie.
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Selecteer een land uw huidige locatie.

Avast BreachGuard controleert nu op actieve gegevenshandelaren in het geselecteerde land.

Wat gebeurt er nadat mijn verwijderingsverzoeken in Avast BreachGuard zijn verwerkt?

Gewoonlijk duurt het ongeveer 48 uur voordat verwijderingsverzoeken zijn verwerkt in Avast BreachGuard. Wanneer uw verwijderingsverzoeken zijn verwerkt, wijzigt het bericht op de tegel Personal Info Remover van Verzoeken worden verwerkt in Actief. Klik op de tegel Personal Info Remover om de status van elk verwijderingsverzoek te controleren. Verwerkte verwijderingsverzoeken worden in onderstaande categorieën verdeeld:

• Verwerkte verzoeken: er is contact opgenomen met de handelaren uit deze categorie. Deze handelaren zijn nu wettelijk verplicht uw persoonlijke gegevens uit hun databases te verwijderen. Klik op Details weergeven voor meer informatie over een vermelde gegevenshandelaar.
  • Overige handelaren: Avast heeft geen contact op kunnen nemen met de gegevenshandelaren uit deze categorie. Dit kan gebeuren wanneer de website van een gegevenshandelaar technische problemen ondervindt, wanneer een gegevenshandelaar niet langer actief is in uw land of als een gegevenshandelaar stopt met het verwerken van automatische verzoeken. Klik op Details weergeven voor meer informatie over een vermelde gegevenshandelaar en om de website van de gegevenshandelaar te openen, zodat u handmatig een verwijderingsverzoek kunt indienen.

Waarom zijn sommige verwijderingsverzoeken niet verwerkt?

Als Avast BreachGuard geen contact heeft kunnen krijgen met een gegevenshandelaar, wordt deze gegevenshandelaar weergegeven onder Overige handelaren in het rapport met verwijderingsverzoeken. Dit kan gebeuren wanneer de website van een gegevenshandelaar technische problemen ondervindt, wanneer een gegevenshandelaar niet langer actief is in uw land of als een gegevenshandelaar stopt met het verwerken van automatische verzoeken. Klik op Details weergeven voor meer informatie over een vermelde gegevenshandelaar en om de website van de gegevenshandelaar te openen, zodat u handmatig een verwijderingsverzoek kunt indienen.

Overig

Wat is Advisor?

Adviseur biedt stapsgewijs advies over hoe u de privacyinstellingen van uw onlineaccounts zo kunt aanpassen dat u minder persoonlijke gegevens deelt.

Zo gebruikt u Advisor:

1. Klik op de tegel Adviseur op het dashboard van Avast BreachGuard.
  2. Klik op Gids weergeven naast een vermelde aanbeveling.
  3. Voer de instructies op het scherm uit om de aanbeveling toe te passen. De instructies omvatten GIF-animaties, afbeeldingen en rechtstreekse koppelingen naar relevante internetpagina's.
  4. Klik als u klaar bent op Markeren als gewijzigd, zodat deze actie niet opnieuw wordt aanbevolen in Avast BreachGuard.
  5. Klik als u klaar bent op Markeer als voltooid, zodat deze actie niet opnieuw wordt aanbevolen in Avast BreachGuard.

De instellingen voor het betreffende account zijn nu aangepast aan het gewenste privacyniveau.

Wat is het privacyniveau?

Het privacyniveau is een numerieke waarde die in Avast BreachGuard aan u wordt toegekend op basis van de acties die u hebt genomen om uw privacy te beschermen. Uw privacyniveau is het hoogst wanneer u alle zwakke plekken in uw privacy hebt verholpen.

Als u een geel of rood cijfer ziet, is uw privacyniveau gemiddeld of laag. U kunt uw score als volgt verbeteren:

• Klik op Risicomonitor en los problemen in verband met uw onlineaccounts op.
  • Klik op Risicomonitor en los problemen in verband met uw onlineaccounts op.
  • Klik op Personal Info Remover en controleer of verwijderingsverzoeken naar alle geïdentificeerde gegevenshandelaren zijn verzonden.
  • Klik op Adviseur en volg de instructies op het scherm om eventuele privacyrichtlijnen toe te passen.

Welke browsers zijn compatibel met Avast BreachGuard?

Met Avast BreachGuard worden uw webbrowsers gescand op zwakke of dubbele wachtwoorden. Daarnaast biedt de toepassing gepersonaliseerde tips voor bescherming van uw privacy op internet door het scannen van uw surfgeschiedenis en bladwijzers. De volgende webbrowsers kunnen met Avast BreachGuard worden gescand:

• Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Opera
  • Brave
  • Avast Secure Browser
  • AVG Secure Browser
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Opera

Ga naar MenuInstellingenBrowsers om te controleren of al uw geïnstalleerde browsers met Avast BreachGuard te worden beschermd. Op het scherm Browsers worden alle compatibele browsers weergegeven die op uw computer zijn geïnstalleerd. Om een nieuwe browser te beschermen, klikt u naast de browser op de rode schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.

Kan ik bepalen welke browsers worden beschermd met Avast BreachGuard?

Ja. Zo bepaalt u welke browsers worden beschermd met Avast BreachGuard:

1. Open Avast BreachGuard en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer het tabblad Browsers.
  3. Voer de gewenste bewerking uit:
    • Stoppen met beschermen: Klik op de groene schuifregelaar (AAN) naast een browser om deze op rood (UIT) te zetten.
    • Bescherming starten: Klik naast een browser op de rode schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.

Met Avast BreachGuard worden geselecteerde browsers gescand op zwakke, dubbele of uitgelekte wachtwoorden. De browserbescherming bevat ook het hulpprogramma Advisor waarmee gepersonaliseerde aanbevelingen worden gegeven op basis van de websites die u het vaakst bezoekt.

Hoe kan ik een veilig wachtwoord voor mijn onlineaccounts maken?

Een veilig wachtwoord voldoet aan de volgende vereisten:

• Het bestaat uit minstens 10 tekens.
  • Het bevat kleine letters en hoofdletters.
  • Het bevat minstens 1 getal en minstens1 speciaal teken (bijvoorbeeld ! of *).
  • Het wordt maar voor 1 account gebruikt.
De veiligste wachtwoorden zijn zinnen in plaats van een los woord. Selecteer een zin die u kunt onthouden, maar niet te veel voor de hand ligt (bijvoorbeeld 2MagelhaenPinguinmaatje4life!).

Hoe kan ik ervoor zorgen dat Avast BreachGuard automatisch wordt bijgewerkt?

1. Open Avast BreachGuard en ga naar MenuInstellingen.
  2. Controleer of het tabblad Algemeen is geselecteerd.
  3. Zorg ervoor dat het vakje bij Schakel automatische updates in is ingeschakeld.
  4. Zorg ervoor dat het vakje bij Controleer automatisch op updates is ingeschakeld.

Avast BreachGuard wordt nu automatisch bijgewerkt wanneer er updates voor de toepassing zijn.

Hoe wijzig ik de taal in Avast BreachGuard?

1. Open Avast BreachGuard en ga naar MenuInstellingen.
  2. Controleer of Algemeen is geselecteerd in het linkerdeelvenster.
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Taal uw voorkeurstaal.

Avast BreachGuard wordt nu weergegeven in de geselecteerde taal.

Kan ik Avast BreachGuard aan een ander Avast-account koppelen?

Ja. Klik op Menu en klik onder Aangemeld als op Afmelden bij Avast BreachGuard om Avast BreachGuard aan een ander Avast-account te koppelen. Selecteer vervolgens het betreffende tabblad:

Ja. Klik op MenuAfmelden om Avast BreachGuard aan een ander Avast-account te koppelen. Selecteer vervolgens het betreffende tabblad:

• Log in: voer de aanmeldingsgegevens in van een bestaand Avast-account en klik op Log in.
  • Aanmelden: voer de aanmeldingsgegevens in van een bestaand Avast-account en klik op Log in.
  • Account maken: maak een nieuw Avast-account door uw e-mailadres in te voeren en een wachtwoord te maken. Klik vervolgens op Account maken. Mogelijk wordt u gevraagd uw e-mailadres te verifiëren via de e-mail van Avast met als onderwerp Verifieer uw e-mailadres.

Avast BreachGuard is nu aan het nieuwe Avast-account gekoppeld. Alleen de e-mailaccounts die aan dit Avast-account zijn toegewezen, worden bewaakt.

Een e-mailadres kan niet aan meerdere Avast-accounts worden toegewezen. Als u een nieuw bewaakt e-mailadres dat al is toegewezen aan een ander Avast-account toevoegt en verifieert, wordt de toewijzing van het e-mailadres aan het vorige Avast-account ongedaan gemaakt en wordt het opnieuw toegewezen aan het nieuwe account.

Probleemoplossing

Hoe verwijder ik Avast BreachGuard?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik een probleem melden aan de ondersteuning van Avast?

U kunt problemen melden aan de ondersteuning van Avast via het webformulier van Avast-ondersteuning.

• Avast BreachGuard 20.x voor Windows
  • Avast BreachGuard 1.x voor Mac