Een opstartscan uitvoeren met Avast Antivirus in de veilige modus van Windows

Als malware voorkomt dat Avast Antivirus een Opstartscan uitvoert, kunt u Windows in de veilige modus uitvoeren en een opstartscan plannen.

Als de gebruikersinterface van Avast in de normale modus van Windows wordt uitgevoerd, kunt u de scanbewerking rechtstreeks via de interface starten. In het volgende artikel vindt u meer informatie:

Een opstartscan uitvoeren

1. Start uw computer opnieuw op en start Windows in de Veilige modus met opdrachtprompt volgens de instructies op de ondersteuningspagina's van Windows of een derde:
  2. Typ in het venster Opdrachtprompt de opdracht CD en de locatie van het installatiebestand van Avast (standaard: C:\Program Files\Avast Software\Avast), en druk op Enter ↵.
    Als het invoeren van de standaardlocatie geen resultaat heeft, hebt u het installatiebestand van Avast mogelijk op een andere locatie opgeslagen. Typ de opdracht CD gevolgd door de locatie waar uw installatiebestand van Avast is opgeslagen en druk op Enter ↵.
  3. Typ de opdracht sched /A:* of sched.exe /A:* en druk op Enter ↵ om een standaardopstartscan voor alle lokale stations van uw systeem te plannen.
    Als u alle opdrachtregelopties wilt weergeven, typt u sched of sched.exe en drukt u op Enter ↵.
  4. Wanneer in het dialoogvenster Opdrachtprompt wordt aangegeven dat de opstartscan is gepland, typt u shutdown /r en drukt u op Enter ↵ om uw computer opnieuw te starten en de opstartscan uit te voeren.
  5. Nadat uw computer opnieuw is gestart, verschijnt het venster Opstartscan tijdens het laden van Windows. Geef aan welke actie moet worden ondernomen voor een eventueel gedetecteerde dreiging.

De scanbewerking duurt gewoonlijk meerdere minuten, afhankelijk van de snelheid van uw systeem en het aantal bestanden dat moet worden gescand. Wanneer de scanbewerking is voltooid of wanneer u deze overslaat, wordt Windows verder opgestart.

Als u de scanbewerking wilt overslaan, drukt u op de Esc-toets op het toetsenbord.
  • Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x