Bankmodus Avast Secure Browser - Aan de slag

Bankmodus is een functie in Avast Secure Browser die beschikbaar is als u een van de Avast Antivirus-producten installeert. Bij gebruik van Bankmodus ontstaat er een virtueel bureaublad dat fungeert als een schone en veilige pc binnen uw echte pc. Het virtuele bureaublad van Bankmodus biedt bescherming tegen besmetting door schadelijke scripts, het vastleggen van toetsaanslagen en pogingen van apps van derden om schermopnamen te maken, en helpt zo uw persoonlijke gegevens te beschermen. Het is raadzaam Bankmodus altijd te gebruiken wanneer u de website van een bank weergeeft of onlinebetalingen uitvoert.

Avast Secure Browser installeren

Als u Bankmodus wilt gebruiken, moeten zowel Avast Antivirus als de Secure Browser op uw pc geïnstalleerd zijn.

Klik op een koppeling hieronder om uw favoriete versie van Avast Antivirus te installeren:

Als er al een Avast Antivirus-product is geïnstalleerd, maar Avast Secure Browser nog niet, klikt u op de koppeling hieronder:

Als u hiervoor Avast SafeZone-browser gebruikte, hebt u mogelijk al een automatische update naar Avast Secure Browser ontvangen.

Bankmodus openen

Als u Bankmodus wilt gebruiken moet er eerst een versie van Avast Antivirus en Avast Secure Browser op uw pc zijn geïnstalleerd. Zodra beide programma's op uw pc zijn geïnstalleerd, kunt u Bankmodus openen.

1. Dubbelklik op het pictogram Avast Secure Browser op het bureaublad om een nieuw browservenster te openen.
  2. Klik op het pictogram Avast rechtsboven in Avast Secure Browser om Beveiligings- en privacycentrum te openen.
  3. Klik in Beveiligings- en privacycentrum op Openen op de tegel Bankmodus. Het virtuele bureaublad van Bankmodus wordt geopend.

U kunt nu veilig websites van banken bezoeken of onlinebetalingen uitvoeren.

U kunt Bankmodus ook openen door in Secure Browser tegelijk te drukken op de toetsen Ctrl en B.

Bankmodus beheren

Zodra Bankmodus is geopend, kunt u moeiteloos overschakelen naar de Secure Browser, favorieten toevoegen aan de taakbalk of Bankmodus helemaal uitschakelen.

Schakelen tussen Bankmodus en Secure Browser

Bankmodus blijft op de achtergrond actief wanneer u overschakelt van Bankmodus naar Secure Browser, tenzij u Bankmodus helemaal uitschakelt.
  1. Klik op de knop Terug linksonder op het virtuele bureaublad van Bankmodus om terug te keren naar Secure Browser.
  2. Klik op de gele knop Bankmodus rechtsonder op het scherm Secure Browser om terug te keren naar het virtuele bureaublad van Bankmodus.

Bankmodus uitschakelen

1. Klik op de rode aan-uitknop rechtsonder op het virtuele bureaublad van Bankmodus.
  2. Klik op Ja in het dialoogvenster Avast-informatie om dit te bevestigen.

Een toepassing toevoegen aan de taakbalk van Bankmodus

1. Klik op het plusteken ( + ) rechtsonder op het virtuele bureaublad van Bankmodus.
  2. Selecteer de toepassing die u wilt toevoegen aan de taakbalk van Bankmodus en klik op Openen.
  3. Klik op Toevoegen in het dialoogvenster Avast-informatie om dit te bevestigen.
  4. U kunt een toepassing van de taakbalk van Bankmodus verwijderen door achtereenvolgens met de rechtermuisknop op het toepasingspictogram en vervolgens op Dit programma van de taakbalk verwijderen te klikken.

Instellingen

Hoewel het raadzaam is Bankmodus te gebruiken voor alle onlinebetalingen en websites van banken, kunt u een aantal instellingen configureren in Bankmodus. Toegang krijgen tot de instellingen van Bankmodus

1. Dubbelklik op het pictogram Avast Secure Browser op het bureaublad om een nieuw browservenster te openen.
  2. Klik op het pictogram Avast rechtsboven in Secure Browser om Beveiligings- en privacycentrum te openen.
  3. Klik in Beveiligings- en privacycentrum op de tegel Bankmodus.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen op het scherm dat nu verschijnt.
  5. U kunt op het instellingenscherm van Bankmodus de volgende instellingen configureren:
    1. Meldingsprompt Bankmodus weergeven op websites van banken (standaard ingeschakeld): er verschijnt een meldingsbanner boven aan het scherm wanneer u de website van een bank bezoekt via Bankmodus. Klik op Openen in Bankmodus op de meldingsbanner om de website te openen op het virtuele bureaublad van Bankmodus, zodat uw financiële gegevens beschermd zijn.
    2. Automatisch Bankmodus openen op de volgende websites: als u deze optie inschakelt wordt Bankmodus automatische geopend als u bepaalde websites bezoekt. Klik op Toevoegen, typ het adres van de website die in Bankmodus moet worden geopend en klik nogmaals op Toevoegen om dit te bevestigen. De website wordt nu weergegeven in een lijst onder deze optie in de instellingen.
    3. Meldingsprompt Bankmodus niet weergeven op de volgende websites: deze optie verhindert dat een meldingsprompt wordt weergegeven in Bankmodus wanneer u specifieke websites bezoekt. Klik op Toevoegen, typ het adres van de website die in Bankmodus moet worden geopend en klik nogmaals op Toevoegen om dit te bevestigen. De website wordt nu weergegeven in een lijst onder deze optie in de instellingen.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u problemen ondervindt met Bankmodus:

1. Controleer of de nieuwste versie van het Avast-programma is geïnstalleerd en of het besturingssysteem up-to-date is.
  2. Start de pc opnieuw. Mogelijk moet u deze stap meerdere malen uitvoeren.
  3. Als de Bankmodus nog steeds niet werkt, probeert u Secure Browser opnieuw op uw pc te installeren
  • Avast Secure Browser 71.x