Avast BreachGuard – aan de slag

Avast BreachGuard is een geavanceerde privacyoplossing die voorkomt dat uw persoonlijke gegevens online worden misbruikt. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Avast BreachGuard kunt gaan gebruiken.

In dit artikel gaan wij ervan uit dat de nieuwste versie van Avast BreachGuard al op uw apparaat is geïnstalleerd en geactiveerd. Raadpleeg de volgende artikelen voor instructies:

Avast BreachGuard openen

U kunt Avast BreachGuard op een van de volgende manieren openen:

• Dubbelklik op het pictogram Avast BreachGuard op het bureaublad van Windows.
  • Dubbelklik op het pictogram Avast BreachGuard in het systeemvak van Windows.

U kunt Avast BreachGuard op een van de volgende manieren openen:

• Klik in de menubalk van Apple op GaProgramma's en dubbelklik op het symbool Avast BreachGuard.
  • Klik op het pictogram Avast BreachGuard in de menubalk van Apple en selecteer Toon Avast BreachGuard.

Avast BreachGuard is nu geopend.

Het dashboard van de toepassing

Het dashboard van Avast BreachGuard biedt een overzicht van uw privacyrisico's en aanbevolen acties voor al uw gekoppelde accounts.

U hebt toegang tot de volgende informatie:

1. Privacyniveau: dit is een cijfer dat Avast BreachGuard toekent op basis van de acties die u geïmplementeerd om uw privacy te beschermen. Uw privacyniveau is het hoogst wanneer alle uitstaande privacyrisico’s zijn opgelost.
  2. Risicomonitor: hiermee kunt u eventuele privacy- en beveiligingsproblemen oplossen die zijn gerelateerd aan uw onlineaccounts.
  3. Personal Info Remover: hiermee voorkomt u dat er online persoonlijke gegevens van u worden gebruikt om winst mee te maken. De precieze werking van Personal Info Remover hangt af van uw locatie. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  4. Personal Info Remover: hiermee kunt u verwijderingsverzoeken beheren om te voorkomen dat gegevenshandelaren uw persoonlijke gegevens online opslaan en verkopen. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  5. Adviseur: biedt toegang tot alle uitstaande privacygidsen. Privacygidsen zijn verzamelingen aanbevolen instructies die zijn bedoeld om u te helpen met het verbeteren van uw onlineprivacy.

Browserbescherming inschakelen

Met Avast BreachGuard worden uw webbrowsers gescand op zwakke, dubbele of uitgelekte wachtwoorden. Daarnaast biedt de toepassing gepersonaliseerde tips voor bescherming van uw privacy op internet door het scannen van uw surfgeschiedenis en bladwijzers.

Zo controleert u of al uw geïnstalleerde webbrowsers met Avast BreachGuard worden beschermd:

1. Open Avast BreachGuard en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer het tabblad Browsers.
  3. Voer de gewenste bewerking uit:
    • Stoppen met beschermen: klik op de groene schuifregelaar (AAN) naast een browser zodat deze op rood komt te staan (UIT).
    • Bescherming starten: klik naast een browser op de rode schuifregelaar (UIT) zodat deze groen (AAN) wordt.
  4. Voer wanneer u daarom wordt gevraagd uw beheerderswachtwoord in en klik op Toestaan. Het kan zijn dat u uw wachtwoord meerdere keren moet invoeren. Klik op de knop Altijd toestaan om ervoor te zorgen dat u uw beheerderswachtwoord niet meer hoeft in te voeren om browserbescherming voor de huidige browser in of uit te schakelen.

Avast BreachGuard beschermt uw browsers op basis van uw voorkeuren.

Een nieuw te controleren e-mailadres toevoegen

Avast BreachGuard controleert internet doorlopend op gegevenslekken waarbij uw Bewaakte e-mailaccounts is betrokken. U kunt een onbeperkt aantal e-mailaccounts toevoegen.

Ga als volgt te werk om een nieuw te controleren e-mailaccount toe te voegen:

1. Open Avast BreachGuard en ga naar MenuInstellingen.
  2. Controleer of het tabblad E-mailadressen is geselecteerd en klik op Nieuw e-mailaccount toevoegen.
  3. Controleer of het tabblad E-mailadres is geselecteerd en klik op Nieuw e-mailaccount toevoegen.
  4. Typ of plak de activeringscode in het vak E-mailadres toevoegen en klik op Opslaan. Als u het bericht Controleer uw postvak IN naast het e-mailadres ziet, moet u naar uw postvak IN gaan en verifiëren dat het e-mailadres van u is.
  5. Open uw Postvak IN en zoek het e-mailbericht van notification@emails.avast.com met als onderwerp Bevestig uw e-mailadres.
  6. Klik op de koppeling Mijn e-mailadres verifiëren in de e-mail.

Wanneer u weer naar Avast BreachGuard gaat, staat er bij het nieuwe e-mailaccount in de lijst Bewaakte e-mailaccounts een groen vinkje om aan te geven dat het is geverifieerd. Het internet wordt nu actief gecontroleerd op gegevenslekken waarbij dit e-mailaccount is betrokken.

Bescherm uw onlineaccounts

Uw onlineaccounts kunnen pas volledig met Avast BreachGuard worden beschermd als u browserbewaking hebt ingeschakeld voor elke browser die u gebruikt.

Wanneer Avast BreachGuard dreigingen voor uw onlineaccounts detecteert, wordt op de tegel Risicomonitor de status Privacygevaren weergegeven.

Los gedetecteerde dreigingen als volgt op:

1. Open Avast BreachGuard en klik op Risicomonitor.
  2. In Avast BreachGuard wordt een lijst weergegeven van uw accounts die kwetsbaar of gecompromitteerd zijn. De volgende typen dreigingen kunnen worden weergegeven:
    • Geschonden account (dreiging met hoog risico): hackers en dieven hebben toegang tot dit account, omdat de aanmeldingsgegevens online zijn uitgelekt.
    • Wachtwoord is uitgelekt (dreiging met hoog risico): dit account is extreem kwetsbaar, omdat het wachtwoord online is uitgelekt.
    • Zwak wachtwoord: dit account is kwetsbaar, omdat het wachtwoord niet voldoet aan onze criteria voor veilige wachtwoorden.
    • Hergebruikt wachtwoord: dit account is kwetsbaar, omdat het wachtwoord wordt gebruikt voor meerdere accounts.
  3. Klik op de tegel Details weergeven naast een service in het overzicht om de gedetecteerde dreigingen op te lossen.
  4. Wanneer het menu aan de zijkant verschijnt, klikt u op Wachtwoord wijzigen om de website voor de service in kwestie te laden in een nieuw browservenster.
  5. Klik op Wachtwoord wijzigen om de website voor de service in kwestie te laden in een nieuw browservenster.
  6. Meld u aan bij het account met uw huidige aanmeldingsgegevens.
  7. Maak een nieuw sterk wachtwoord via de accountinstellingen.
  8. Ga terug naar Avast BreachGuard nadat u het wachtwoord hebt gemaakt en klik op Markeren als gewijzigd onder de relevante accountgegevens.
  9. Ga terug naar Avast BreachGuard nadat u het wachtwoord hebt gemaakt en klik op Sluiten.
  10. Klik op Sluiten.
  11. Klik voor elke genoemde dreiging op Details weergeven, en voer bovenstaande stap 4-8 uit.
  12. Klik voor elke genoemde dreiging op Details weergeven, en voer bovenstaande stap 4-7 uit.

Uw onlineaccounts worden nu beschermd. U ontvangt bericht wanneer Avast een andere dreiging voor uw onlineaccounts detecteert.

Personal Info Remover gebruiken

De precieze werking van Personal Info Remover hangt af van uw locatie. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Personal Info Remover:

Personal Info Remover is alleen beschikbaar als u zich in de VS, Canada of Mexico bevindt. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Personal Info Remover:

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Avast BreachGuard:

• Avast BreachGuard 21.x voor Windows
  • Avast BreachGuard 1.x voor Mac