Avast Antivirus met een wachtwoord beschermen

U kunt een wachtwoord instellen voor Avast Antivirus om verschillende onderdelen van de toepassing te beschermen. U hebt al een wachtwoord ingesteld, maar bent het vergeten? Raadpleeg dan het volgende artikel:

Er is voor dit wachtwoord geen verband met het wachtwoord voor het Avast-account of het hoofdwachtwoord voor de functie Avast Passwords.

Avast Antivirus met een wachtwoord beschermen

Raadpleeg de gif-animatie of de stappen hieronder om Avast Antivirus met een wachtwoord te beschermen:

1. Open Avast Antivirus en klik op MenuInstellingen.
  2. Selecteer het tabblad Algemeen en klik op WachtwoordNieuw wachtwoord instellen.
  3. Voer een wachtwoord in in het eerste vak, voer het nogmaals in in het tweede vak en klik op Nieuw wachtwoord instellen.
  4. Selecteer een van de volgende opties:
    • Wachtwoord vereisen om Avast en instellingen te openen: schakel wachtwoordbescherming in voor het openen van Avast Antivirus en voor toegang tot de instellingen.
    • Wachtwoord alleen vereisen om instellingen te openen: schakel wachtwoordbeveiliging alleen in voor toegang tot de instellingen van Avast Antivirus.

Uw wachtwoord is ingesteld. Voor toegang tot onderdelen die met een wachtwoord zijn beschermd moet u het wachtwoord invoeren en op OK, doorgaan klikken.

Om uw wachtwoord te wijzigen of verwijderen, gaat u naar MenuInstellingenAlgemeenWachtwoord en klikt u op Wachtwoord wijzigen or Wachtwoord verwijderen.
  • Avast Omni 21.x voor Windows
  • Avast Premium Security 21.x voor Windows
  • Avast Free Antivirus 21.x voor Windows
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit