Abonnementsbundels van Avast Ultimate – veelgestelde vragen

Algemeen

Waaruit bestaat Avast Ultimate (meerdere apparaten)?

Met een abonnement op Avast Ultimate (meerdere apparaten) kunt u gebruikmaken van de vier productpakketten die hieronder staan vermeld:

Avast Ultimate (meerdere apparaten) kan op maximaal 10 apparaten tegelijk worden geactiveerd op de platforms van uw keuze. Op elk apparaat kunt u alle of een deel van de beschikbare producten voor het relevante platform activeren.

U kunt uw abonnement op Avast Ultimate (meerdere apparaten) niet op meer dan 10 apparaten tegelijk gebruiken. Het maakt daarbij niet uit welke producten u activeert en hoeveel producten u op elk apparaat activeert.

Waaruit bestaat Avast Mobile Ultimate?

Een abonnement op Avast Mobile Ultimate omvat de volgende producten voor Android:

U kunt elk product op maximaal 5 Android-apparaten tegelijk activeren.

U kunt VPN niet op meer dan 5 apparaten tegelijk activeren. Dit geldt ook voor de functies Avast SecureLine VPN en VPN-verbinding van Avast Mobile Security.

Waaruit bestaat Avast Ultimate (één apparaat) voor Windows?

Een abonnement op Avast (één apparaat) omvat de volgende producten voor Windows:

U kunt uw abonnement op 1 Windows-pc activeren.

Waaruit bestaat Avast Ultimate (één apparaat) voor Mac?

Een abonnement op Avast Mac Ultimate omvat de volgende producten voor Mac:

U kunt uw abonnement op 1 Mac activeren.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Ultimate?

• Pc: Windows 10, 8.1, 8, 7 (SP2) (32- of 64-bits), 1 GB RAM-geheugen, 2 GB vrije hardeschijfruimte.
  • Mac: macOS 10.10 (Yosemite) of hoger met 750 MB vrije hardeschijfruimte.
  • Android: Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger.
  • iPhone/iPad: iOS 12.0 of hoger.
Afhankelijk van de abonnementsoptie die u hebt gekocht, kunt u uw abonnement op één of op alle bovengenoemde platforms gebruiken.

Hoe installeer en activeer ik Avast Ultimate?

Raadpleeg de gedeelten in kwestie in het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het installeren en activeren van uw Avast Ultimate-abonnement:

U kunt uw abonnement op onderstaande platforms gebruiken:
  • Avast Ultimate (meerdere apparaten): uw abonnement is geldig op alle platforms (Windows, Mac, Android en iOS).
  • Avast Mobile Ultimate: uw abonnement is alleen geldig op Android.
  • Avast Ultimate (één apparaat) voor Windows: uw abonnement is alleen geldig op Windows.
  • Avast Ultimate (één apparaat) voor Mac: uw abonnement is alleen geldig op Mac.

Hoe verwijder ik Avast Ultimate?

U kunt elke toepassing afzonderlijk van uw pc verwijderen door de volgende stappen in onderstaande artikelen uit te voeren:

U kunt elk programma afzonderlijk van uw Mac verwijderen door de volgende stappen in onderstaand artikelen uit te voeren:

U kunt elke toepassing afzonderlijk van uw Android-apparaat verwijderen door de volgende stappen in onderstaande artikelen uit te voeren:

Als u een app van uw apparaat verwijdert, wordt uw abonnement niet opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt.

Ga als volgt te werk om een Avast-app van uw iOS-apparaat te verwijderen:

1. Als u de app wilt verwijderen, drukt u op het beginscherm van uw apparaat enkele seconden op het pictogram van de app totdat het begint te wiebelen.
  2. Tik op het kruisje ( x ) dat linksboven in het symbool verschijnt.
  3. Selecteer Verwijder om te bevestigen dat u de app van uw apparaat wilt verwijderen.

De toepassing is nu van uw iOS-apparaat verwijderd.

Als u een app van uw apparaat verwijdert, wordt uw abonnement niet opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt.

Abonnementen

Wat moet ik doen als het abonnement dat of de activeringscode die ik heb gekocht niet werkt?

Als u problemen ondervindt bij het activeren van uw abonnement in Windows of Mac Avast Ultimate, haalt u uw activeringscode op via het Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aanschaf van Avast Ultimate. Probeer vervolgens opnieuw uw activeringscode in te voeren. Als het probleem blijft bestaan, voert u de volgende stappen voor probleemoplossing uit:

1. Verwijder alle producten die in uw Avast Ultimate-abonnement zijn inbegrepen.
  2. Download en installeer de gekozen producten opnieuw.
  3. Geef uw activeringscode op in Avast Premium Security of Avast Security voor Mac.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

Hoe kan ik mijn abonnement overdragen op een ander apparaat?

Als u uw Avast Ultimate-abonnement niet meer wilt gebruiken op een bepaald apparaat, voert u onderstaande stappen uit om uw abonnement op een ander apparaat over te zetten:

1. Verwijder alle producten die aan uw Avast Ultimate-abonnement zijn gekoppeld van het vorige apparaat.
  2. Installeer en activeer de gekozen producten op het andere apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Kan ik Avast Ultimate (één apparaat) voor Windows op meerdere pc's activeren?

Nee. Een abonnement op Avast Ultimate (één apparaat) kan maar op één pc tegelijk worden gebruikt, ook als u niet alle beschikbare producten installeert en activeert. Als u uw abonnement op meer dan één apparaat wilt gebruiken, is het raadzaam een abonnement op Avast Ultimate (meerdere apparaten) aan te schaffen. Daarmee kunt u tot 10 apparaten tegelijk activeren en het is geldig voor Windows, Mac, Android en iOS.

Kan ik Avast Ultimate (één apparaat) voor Mac op meerdere Macs activeren?

Nee. Een abonnement op Avast Ultimate (één apparaat) kan maar op één Mac tegelijk worden gebruikt, ook als u niet alle beschikbare producten installeert en activeert. Als u uw abonnement op meer dan één apparaat wilt gebruiken, is het raadzaam een abonnement op Avast Ultimate (meerdere apparaten) aan te schaffen. Daarmee kunt u tot 10 apparaten tegelijk activeren en het is geldig Mac, Windows, Android en iOS.

Kan ik elk product in Avast Ultimate (meerdere apparaten) activeren?

Ja. U kunt ervoor kiezen alle of alleen bepaalde producten in Avast Ultimate (meerdere apparaten) te activeren. Daarnaast kunt u hetzelfde product meerdere malen op verschillende apparaten activeren.

Een abonnement op Avast Ultimate (meerdere apparaten) kan echter niet op meer dan 10 apparaten tegelijk worden gebruikt. Als u uw abonnement al op 10 apparaten gebruikt, kunt u aanvullende producten activeren op de huidige geactiveerde apparaten, maar kunt u geen extra apparaten toevoegen.

Als u bijvoorbeeld alleen Avast Premium Security op 10 aparte apparaten activeert, kunt u uw abonnement niet op nog een apparaat activeren, ook niet als u een product wilt gaan gebruiken dat u nog niet hebt geactiveerd, zoals Avast Cleanup of Avast SecureLine VPN.

Als uw abonnement al op 10 apparaten is geactiveerd, kunt u Avast Ultimate (meerdere apparaten) verwijderen van een apparaat dat op dit moment is geactiveerd. Vervolgens kunt u het abonnement op een nieuw apparaat activeren.
  • Avast Premium Security 20.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast Cleanup Premium 20.x voor Windows

• Avast Security Premium 14.x voor Mac
  • Avast SecureLine VPN 4.x voor Mac
  • Avast Cleanup Premium 3.x voor Mac

• Avast Mobile Security Premium 6.x voor Android
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Android
  • Avast Cleanup Premium 4.x voor Android

• Avast Mobile Security Premium 2.x voor iOS
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor iOS

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Apple iOS 12.0 of hoger