Abonnementsbundels van Avast Ultimate – Veelgestelde vragen

Algemeen

Waaruit bestaat Avast Ultimate (meerdere apparaten)?

Met een abonnement op Avast Ultimate (meerdere apparaten) kunt u gebruikmaken van de vier productpakketten die hieronder staan vermeld:

Avast Ultimate (meerdere apparaten) kan op maximaal 10 apparaten tegelijk worden geactiveerd op de platforms van uw keuze. Op elk apparaat kunt u alle of een deel van de beschikbare producten voor het relevante platform activeren.

U kunt uw abonnement op Avast Ultimate (meerdere apparaten) niet op meer dan 10 apparaten tegelijk gebruiken. Het maakt daarbij niet uit welke producten u activeert en hoeveel producten u op elk apparaat activeert.

Waaruit bestaat Avast Mobile Ultimate?

Een abonnement op Avast Mobile Ultimate omvat de volgende producten voor Android:

U kunt elk product op maximaal 5 Android-apparaten tegelijk activeren.

U kunt VPN niet op meer dan 5 apparaten tegelijk activeren. Dit geldt ook voor de functies Avast SecureLine VPN en VPN-verbinding van Avast Mobile Security.

Waaruit bestaat Avast Windows Ultimate?

Een abonnement op Avast Windows Ultimate omvat de volgende producten voor Windows:

U kunt uw abonnement op 1 Windows-pc activeren.

Waaruit bestaat Avast Mac Ultimate?

Een abonnement op Avast Mac Ultimate omvat de volgende producten voor Mac:

U kunt uw abonnement op 1 Mac activeren.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Ultimate?

• Pc: Windows 10, 8.1, 8, 7 (SP2) (32- of 64-bits), 1 GB RAM-geheugen, 2 GB vrije hardeschijfruimte.
  • Mac: macOS 10.10 (Yosemite) of hoger met 500 MB vrije hardeschijfruimte.
  • Android: Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger.
  • iPhone/iPad: iOS 10.0 of hoger.
Afhankelijk van de abonnementsoptie die u hebt gekocht, kunt u uw abonnement op één of op alle bovengenoemde platforms gebruiken.

Hoe installeer en activeer ik Avast Ultimate?

U kunt uw abonnement op onderstaande platforms gebruiken:

• Avast Ultimate (meerdere apparaten): uw abonnement is geldig op alle platforms (Windows, Mac, Android en iOS).
  • Avast Mobile Ultimate: uw abonnement is alleen geldig op Android.
  • Avast Windows Ultimate: uw abonnement is alleen geldig op Windows.
  • Avast Mac Ultimate: uw abonnement is alleen geldig op Mac.

Raadpleeg de relevante gedeelten in het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het installeren en activeren van Avast Ultimate:

Hoe verwijder ik Avast Ultimate?

U kunt Avast Passwords verwijderen wanneer u Avast Premium Security verwijdert met behulp van het de-installatieprogramma van Avast. U kunt het programma ook afzonderlijk verwijderen door de stappen in dit artikel uit te voeren:

Avast Cleanup Premium en Avast SecureLine VPN zijn zelfstandige toepassingen die afzonderlijk moeten worden verwijderd via het configuratiescherm van Windows. Raadpleeg het volgende artikelen voor instructies voor het verwijderen:

U kunt elke toepassing afzonderlijk van uw Mac verwijderen door de volgende stappen in onderstaand artikel uit te voeren:

U kunt elke toepassing afzonderlijk van uw apparaat verwijderen door Google Play Store te openen, de app die u wilt verwijderen te zoeken en Verwijderen te selecteren in het infoscherm van de app.

Als u problemen ondervindt bij het verwijderen van Avast Mobile Security, voert u de volgende stappen in onderstaand artikel uit om de app volledig te verwijderen:

Raadpleeg de artikelen hieronder voor uitgebreide instructies voor het verwijderen van andere Avast-apps voor Android:

Als u een app van uw apparaat verwijdert, wordt uw abonnement niet opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt.

Ga als volgt te werk om een Avast-app van uw iOS-apparaat te verwijderen:

1. Houd het symbool van de app die u wilt verwijderen ingedrukt op het scherm met apps op uw apparaat.
  2. Tik op het kruisje ( x ) dat linksboven in het symbool verschijnt.
  3. Selecteer Verwijder om te bevestigen dat u de app van uw apparaat wilt verwijderen.

De toepassing is nu van uw iOS-apparaat verwijderd.

Als u een app van uw apparaat verwijdert, wordt uw abonnement niet opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt.

Abonnementen

Kan ik de producten in mijn Avast Windows Ultimate-abonnement op verschillende pc's activeren?

Nee. Een Avast Ultimate-abonnement kan maar op één pc worden gebruikt, ook als u niet alle beschikbare producten installeert en activeert. Als u uw abonnement op meer dan één apparaat wilt gebruiken, is het raadzaam een abonnement op Avast Ultimate (meerdere apparaten) aan te schaffen. Daarmee kunt u tot 10 apparaten tegelijk activeren en het is geldig voor meerdere platforms.

Kan ik elk product in mijn Avast Ultimate-abonnement (meerdere apparaten) activeren?

Ja. U kunt ervoor kiezen alle of alleen bepaalde producten in Avast Ultimate (meerdere apparaten) te activeren. Daarnaast kunt u hetzelfde product meerdere malen op verschillende apparaten activeren.

Een abonnement op Avast Ultimate (meerdere apparaten) kan echter niet op meer dan 10 apparaten tegelijk worden gebruikt. Als u uw abonnement al op 10 apparaten gebruikt, kunt u aanvullende producten activeren op de huidige geactiveerde apparaten, maar kunt u geen extra apparaten toevoegen.

Als u bijvoorbeeld alleen Avast Premium Security op 10 aparte apparaten activeert, kunt u uw abonnement niet op nog een apparaat activeren, ook niet als u een product wilt gaan gebruiken dat u nog niet hebt geactiveerd, zoals Avast Cleanup of Avast SecureLine VPN.

Als uw abonnement al op 10 apparaten is geactiveerd, kunt u Avast Ultimate (meerdere apparaten) verwijderen van een apparaat dat op dit moment is geactiveerd. Vervolgens kunt u het abonnement op een nieuw apparaat activeren.

Wat moet ik doen als het abonnement dat of de activeringscode die ik heb gekocht niet werkt?

Als u problemen ondervindt bij het activeren van uw abonnement in Windows of Mac, gebruikt u het webformulier van Avast om uw abonnement opnieuw te laten verzenden naar het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aanschaf. Probeer vervolgens opnieuw uw activeringscode in te voeren. Als het probleem blijft bestaan, voert u de volgende stappen voor probleemoplossing uit:

1. Verwijder alle producten die in uw Avast Ultimate-abonnement zijn inbegrepen.
  2. Download en installeer het gewenste product opnieuw.
  3. Geef uw activeringscode op in Avast Premium Security of Avast Security voor Mac.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik mijn abonnement overdragen op een ander apparaat?

Als u uw Avast Ultimate-abonnement niet meer wilt gebruiken op een bepaald apparaat, voert u onderstaande stappen uit om uw abonnement op een ander apparaat over te zetten:

1. Verwijder alle producten die aan uw Avast Ultimate-abonnement zijn gekoppeld van het ‘oude’ apparaat.
  2. Installeer en activeer de gewenste producten op het ‘nieuwe’ apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Mijn abonnement wordt niet weergegeven in mijn Avast-account. Wat moet ik doen?

In uw Avast-account wordt informatie over elk product in uw Avast Ultimate-abonnement apart weergegeven. In uw account moeten abonnementsgegevens worden weergegeven voor elk product in uw abonnementsbundel.

• Avast Premium Security 19.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast Cleanup Premium 19.x voor Windows
  • Avast Passwords 1.x voor Windows

• Avast Security Premium 14.x voor Mac
  • Avast SecureLine VPN 3.x voor Mac
  • Avast Cleanup Premium 2.x voor Mac
  • Avast Passwords 2.x voor Mac

• Avast Mobile Security Premium 6.x voor Android
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Android
  • Avast Cleanup Premium 4.x voor Android
  • Avast Passwords 1.x voor Android

• Avast Mobile Security Premium 1.x voor iOS
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor iOS
  • Avast Passwords 1.x voor iOS

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Apple iOS 10.0 of hoger