Een volledige geheugendump genereren in Windows

Om bepaalde problemen te kunnen oplossen kan Avast-ondersteuning u om een volledige geheugendump van uw pc vragen. Een volledige geheugendump wordt niet automatisch gegenereerd en wordt doorgaans aangevraagd als het probleem niet kan worden opgelost met een kernelgeheugendump of kleine geheugendump. Voer de stappen in dit artikel uit om een volledige geheugendump in Windows uit te voeren op systemen die niet volledig zijn vastgelopen.

Lees de volgende artikelen voor informatie over andere typen geheugendumps waar Avast-ondersteuning om kan vragen:

Instructies

1. Meld u in Windows aan als beheerder of als gebruiker met beheerdersbevoegdheden.
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u de instructies op de Microsoft-website voor uw versie van Windows om uw wachtwoord te achterhalen of opnieuw in te stellen:
  2. Download het bestand avkb57.zip en klik op Openen.
  3. Download het bestand avkb57.zip, selecteer Openen met en klik op OK.
  4. Download het bestand avkb57.zip, klik onder in de browser op de pijl naast de bestandsnaam en selecteer Openen.
  5. Download het bestand avkb57.zip en klik op Openen.
  6. Dubbelklik achtereenvolgens op de map avkb57 en het bestand FullCrashonCtrlScroll.reg, en selecteer Uitvoeren in het dialoogvenster Beveiligingswaarschuwing.
  7. Klik op Ja als wordt gevraagd of door de toepassing wijzigingen mogen worden aangebracht op de pc.
  8. Klik op Ja en vervolgens op OK om de noodzakelijke wijzigingen in het Windows-register aan te brengen.
  9. Start de pc opnieuw, meld u bij Windows aan met beheerdersbevoegdheden en wacht totdat het systeem of programma weer vastloopt.
  10. U kunt een Windows-crash (BSOD) handmatig afdwingen door de toets Ctrl rechts ingedrukt te houden terwijl u twee keer op Scroll Lock drukt (Ctrl (rechts) + 2x Scroll Lock: U vindt de toets Ctrl onder de toets Shift en de toets Scroll Lock rechts boven op uw toetsenbord. Er wordt een blauw scherm (BSOD) weergegeven. Er wordt een geheugendump gegenereerd (de voortgang wordt aangegeven met een percentage) en het systeem wordt automatisch opnieuw gestart.
    Als uw pc niet automatisch opnieuw wordt gestart, doet u dit handmatig door op de knop Resetten of Aan/uit te drukken.
  11. Meld u met beheerdersbevoegdheden aan bij Windows en ga naar het bestand MEMORY.DMP in C:\Windows (standaard).

Wanneer u het dumpbestand hebt gemaakt, stuurt u het naar Avast-ondersteuning. Omdat het dumpbestand groter is dan 5 MB, kunt u dit het beste naar de FTP-server van Avast uploaden aan de hand van de instructies in het volgende artikel:

Lees voor meer informatie over deze procedure voor probleemoplossing en de registervermeldingen in het bestand FullCrashOnCtrlScroll.reg het volgende artikel op de Microsoft-website:

• Alle beschikbare softwareproducten van Avast