Bestanden uploaden naar de FTP-server van Avast

Wanneer u contact opneemt met de ondersteuning van Avast Support met een technische vraag of een vraag over malware, wordt u mogelijk verzocht specifieke bestanden te uploaden van uw computer naar de FTP-server van Avast voor verdere analyse.

De FTP-server van Avast kan ook worden gebruikt om bestanden naar Avast Viruslab te verzenden voor whitelisting. Vul het formulier Registratie voor het whitelisting-programma in en upload uw bestanden zoals hieronder staat beschreven.

Selecteer een van de volgende tabbladen, afhankelijk van uw probleem, en raadpleeg de gedeelten in dit artikel voor instructies:

Aangevraagde bestanden comprimeren in een archief met wachtwoordbeveiliging

Voordat u een aangevraagd bestand uploadt naar de FTP-server van Avast, comprimeert u het bestand naar een archief (bijvoorbeeld een .zip-, .rar-, of .7z-bestand) met behulp van het wachtwoord virus.

1. Download en start het installatieprogramma van 7-Zip op www.7-zip.org om gratis bestandscompressieprogramma op uw computer te installeren.
  2. Selecteer alle aangevraagde bestanden, klik er met de rechtermuisknop op en kies in het contextmenu 7-ZipToevoegen aan archief.
  3. Geef onder het kopje Archief een unieke bestandsnaam op, bijvoorbeeld uw e-mailadres, om het archiefbestand mee te identificeren op onze FTP-server.
  4. Onder het kopje Codering, geeft u het wachtwoord virus op.
  5. Klik op OK om het gecomprimeerde archiefbestand te maken.

Het gecomprimeerde archiefbestand bevindt zich in dezelfde map als de oorspronkelijke bestanden.

Als u een bestand dat door Avast Antivirus als verdacht is aangemerkt niet kunt comprimeren, schakel dan de actieve bescherming van Avast tijdelijk uit door met de rechtermuisknop te klikken op het pictogram van Avast () in het systeemvak en Avast-schilden beheren10 minuten uitschakelen te selecteren.

Een archiefbestand uploaden naar de FTP-server van Avast

Nadat de aangevraagde bestanden zijn gecomprimeerd naar een met wachtwoord beschermd archiefbestand, uploadt u het archiefbestand via een FTP-programma naar de FTP-server van Avast met de volgende parameters:

Bestandsprotocol:Versleuteling:Hostnaam:Poortnummer:Aanmeldingsgegevens (gebruikersnaam/wachtwoord):Map:
FTPgeen versleutelingftp.avast.com21anonymous (anonymous/anonymous)/incoming
File Transfer ProtocolStandaard gebruiktFTP-server van AvastStandaard gebruiktWillekeurige gebruikersnaam en wachtwoordUploadmap op FTP-server van Avast
  • Upload alleen bestanden die zijn aangevraagd door ondersteuningsmedewerkers.
  • Meld het ons wanneer u bestanden naar de server uploadt.
  • U kunt geen inhoud zien op de server, zelfs niet de bestanden die u uploadt.

Voer de volgende stappen uit als u niet over FTP-software beschikt:

1. Download en start het installatieprogramma voor WinSCP op www.winscp.net om deze gratis FTP-client op uw computer te installeren (behoud de standaardinstellingen tijdens de installatie).
  2. Dubbelklik op het pictogram WinSCP op het bureaublad om het programma te openen.
  3. Wijzig op het scherm WinSCP - Inloggen het Bestandsprotocol in FTP, geef de aanmeldingsgegevens op uit bovenstaande tabel en klik op Inloggen om verbinding te maken met de FTP-server van Avast.
  4. Wanneer er een verbinding tot stand is gebracht met de FTP-server van Avast, dubbelklikt u op de map incoming rechts op het scherm van WinSCP.
  5. Zoek het archief met de aangevraagde bestanden links op het scherm van WinSCP, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Uploaden... in het contextmenu.
  6. Klik op OK om het archiefbestand te uploaden naar de map incoming op de FTP-server van Avast.

De bestandsnaam en het wachtwoord van het archiefbestand doorgeven aan de ondersteuning van Avast

Na het uploaden van een archiefbestand aan de FTP-server van Avast, geeft u de bestandsnaam en het wachtwoord van het archiefbestand door aan de ondersteuning van Avast. Als u die niet doorgeeft, kunnen we uw archiefbestand niet terugvinden op onze FTP-server en uw bestanden niet analyseren.

Als u nog geen contact met ons hebt opgenomen, dient u een ticket in bij de ondersteuning van Avast. Vermeld de volgende gegevens in uw bericht:

Bestanden voorbereiden voor upload

Comprimeer de bestanden eerst naar een zip-bestand:

1. Download en start het installatieprogramma van 7-Zip op www.7-zip.org om het gratis bestandscompressieprogramma op uw computer te installeren.
  2. Selecteer alle aangevraagde bestanden, klik er met de rechtermuisknop op en kies in het contextmenu 7-ZipToevoegen aan archief.
  3. Geef onder het kopje Archief de door u gewenste archiefnaam op om het bestand mee te identificeren op onze FTP-server.
  4. Onder het kopje Codering geeft u geen wachtwoord op.
  5. Klik op OK om het gecomprimeerd archiefbestand te maken.

Het gecomprimeerde archiefbestand bevindt zich in dezelfde map als de oorspronkelijke bestanden.

Als u een bestand dat door Avast Antivirus als verdacht is aangemerkt niet kunt comprimeren, schakel dan de actieve bescherming van Avast tijdelijk uit door met de rechtermuisknop te klikken op het pictogram van Avast () in het systeemvak en Avast-schilden beheren10 minuten uitschakelen te selecteren.

Een bestand of een archief uploaden naar de FTP-server van Avast

Upload een bestand of archief naar de FTP-server van Avast via een FTP-client met de volgende parameters:

Bestandsprotocol:Versleuteling:Hostnaam:Poortnummer:Aanmeldingsgegevens (gebruikersnaam/wachtwoord):Map:
FTPgeen versleutelingwhitelisting.avast.com21Uw aanmeldingsgegevens (ontvangen na deelname aan het whitelisting-programma)/share
File Transfer ProtocolStandaard gebruiktFTP-server van AvastStandaard gebruiktWillekeurige gebruikersnaam en wachtwoordUploadmap op FTP-server van Avast
  • Upload alleen bestanden naar onze FTP-server die op de witte lijst zouden moeten komen te staan.
  • U kunt geen inhoud zien op de server, zelfs niet de bestanden die u uploadt.

Voer de volgende stappen uit als u niet over FTP-software beschikt:

1. Download en start het installatieprogramma voor WinSCP op www.winscp.net om deze gratis FTP-client op uw computer te installeren (behoud de standaardinstellingen tijdens de installatie).
  2. Dubbelklik op het pictogram WinSCP op het bureaublad om het programma te openen.
  3. Wijzig op het scherm WinSCP - Inloggen het Bestandsprotocol in FTP en geef uw aanmeldingsgegevens op. Klik daarna op Geavanceerd.
  4. Selecteer Directory's in het menu links. Typ share in het vak bij Remote directory en klik op OK.
  5. Klik op Inloggen om verbinding te maken met de FTP-server van Avast.
  6. Zoek links op het scherm van WinSCP de bestanden die op de witte lijst moeten komen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Uploaden... in het contextmenu.
  7. Klik op OK om het archiefbestand te uploaden naar de map share op de FTP-server van Avast.

Avast Viruslab ontvangt automatisch een melding nadat u uw bestand hebt geüpload. Geüploade bestanden worden binnen 24 uur na het uploaden verwerkt.

U krijgt geen bericht over de whitelistingprocedure, maar u kunt de virusdefinities bijwerken en uw bestand scannen om te controleren of het is toegevoegd aan de witte lijst.

• Alle beschikbare softwareproducten van Avast