Toepassingen van Avast openen

Na het installeren van een Avast-toepassing opent u de gebruikersinterface om toegang te krijgen tot de functies en instellingen. In dit artikel vindt u instructies voor de verschillende methoden voor het openen van Avast-toepassingen in Windows en macOS.

Wanneer u een Avast-toepassing installeert in Microsoft Windows, worden er automatisch een snelkoppeling op het bureaublad en een pictogram in de taakbalk gemaakt om de toepassing snel te kunnen openen. U kunt Avast-toepassingen ook openen via het menu Start van Windows. Raadpleeg onderstaande gedeelten voor instructies over het openen van uw Avast-product.

Snelkoppeling op het bureaublad

Dubbelklik op het pictogram van het Avast-product op het bureaublad van Windows.

Taakbalkpictogram

Dubbelklik op het pictogram Avast Antivirus in het systeemvak van de taakbalk van Windows.

Menu Start van Windows

Volg onderstaande instructies voor uw besturingssysteem:

Windows 10

1. Klik op de knop Start van Windows.
  2. Typ de naam van uw Avast-product. Dit kan bijvoorbeeld een domein als Avast Free Antivirus zijn.
  3. Selecteer uw Avast-product in de zoekresultaten.

Windows 8

1. Druk op de toets Win op het toetsenbord.
  2. Typ de naam van uw Avast-product. Dit kan bijvoorbeeld een domein als Avast Free Antivirus zijn.
  3. Selecteer uw Avast-product in de zoekresultaten.

Windows 7

1. Klik op de knop Start van Windows.
  2. Typ de naam van uw Avast-product. Dit kan bijvoorbeeld een domein als Avast Free Antivirus zijn.
  3. Selecteer uw Avast-product in de zoekresultaten.

Wanneer u een Avast-programma installeert op een Mac, wordt er automatisch een menubalksymbool gemaakt om de toepassing snel te kunnen openen. U kunt Avast-toepassingen ook openen via de map Programma's of het Dock. Raadpleeg onderstaande gedeelten voor instructies over het openen van uw Avast-product.

Menubalksymbool

Klik rechts in de menubalk van Apple op het symbool van het Avast-product en selecteer 'Toon... productnaam' of 'Open... productnaam'.

Map Programma's

Klik links in de menubalk van Apple op GaProgramma's en dubbelklik op het symbool van het Avast-product in de map Programma's.

Dock-symbool

Klik op het symbool van het Avast-product in het Dock.

• Avast Free Antivirus 20.x voor Windows
  • Avast Premium Security 20.x voor Windows
  • Avast Omni 1.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast Cleanup Premium 20.x voor Windows
  • Avast AntiTrack 1.x voor Windows
  • Avast BreachGuard 20.x voor Windows
  • Avast Driver Updater 2.x voor Windows
  • Avast Battery Saver 20.x voor Windows
  • Avast Secure Browser 85.x voor Windows

• Avast Security 14.x voor Mac
  • Avast Premium Security 14.x voor Mac
  • Avast Omni 1.x voor Mac
  • Avast SecureLine VPN 3.x voor Mac
  • Avast Cleanup Premium 4.x voor Mac
  • Avast AntiTrack 1.x voor Mac
  • Avast BreachGuard 1.x voor Mac
  • Avast Secure Browser 85.x voor Mac
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit