Avast Passwords installeren

De verkoop van nieuwe Avast Passwords-abonnementen is gestopt. Houd rekening met het volgende:
  • U kunt de gratis of betaalde versie van Avast Passwords blijven gebruiken als het al is geïnstalleerd op uw apparaat.
  • Als u een actief abonnement op Avast Passwords hebt, kunt u het nog verlengen.
  • Als u Avast Passwords moet verwijderen en vervolgens opnieuw moet installeren, is het raadzaam eerst contact op te nemen met de ondersteuning van Avast.

Avast Passwords is een programma voor wachtwoord- en gegevensbeheer waarmee u privacygevoelige informatie op een veilige manier op één plek kunt bewaren en waarmee u snel webformulieren kunt invullen en toegang kunt krijgen tot uw onlineaccounts.

Bestaande Avast Passwords-klanten hebben toegang tot het product als onderdeel van Avast Antivirus. In onderstaande instructies wordt uitgelegd hoe u Avast Passwords kunt installeren via Avast Free Antivirus en Avast Premium Security.

In dit artikel vindt u instructies voor het downloaden en installeren van Avast Passwords. Als u Avast Security versie 13 of lager hebt geïnstalleerd op uw Mac en de downloadoptie voor Avast Passwords niet hebt uitgeschakeld tijdens de installatie van Avast Security, is Avast Passwords al geïnstalleerd op uw Mac. Als u Avast Security versie 14 of hoger hebt geïnstalleerd of als u Avast Security niet gebruikt, kunt u Avast Passwords installeren door de instructies in dit artikel te volgen.

Avast Passwords is niet meer beschikbaar in Google Play Store. Als u Avast Passwords geïnstalleerd had op uw Android-apparaat, kunt u de app opnieuw installeren door de instructies in dit artikel te volgen.

Avast Passwords is niet meer beschikbaar in de App Store. Als u Avast Passwords had geïnstalleerd op uw iOS-apparaat, kunt u de app opnieuw installeren door de instructies in dit artikel te volgen.

Avast Passwords installeren

1. Dubbelklik op het pictogram Avast Antivirus op het bureaublad van Windows. De toepassing wordt geopend.
  2. Ga naar MenuInstellingen.
  3. Klik op PrivacyWachtwoordbeheer.
Als u de optie Wachtwoordbeheer niet ziet, controleer dan of uw exemplaar van Avast Antivirus up-to-date is.
  1. Schakel het selectievakje in naast Toon Avast Passwords.
  2. Selecteer AlgemeenProbleemoplossing.
  3. Klik op Onderdelen toevoegen/wijzigen.
  4. Schakel het selectievakje naast Passwords (oud) in en klik op Wijzigen.
  5. Klik op Ja om de wijzigingen te bevestigen.
  6. Klik op Gereed.
  7. Klik linksboven op de rode X om het venster Instellingen te sluiten.

Avast Passwords is nu geïnstalleerd. Als u beschikt over een betaalde versie van Avast Antivirus, raadpleegt u het volgende artikel om uw abonnement te activeren:

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Passwords te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    Avast Passwords voor Mac downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avast_passwords_installer.pkg.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. Klik op Installeren.
  5. Gebruik wanneer daarom wordt gevraagd uw Touch ID om toestemming te verlenen voor de installatie, of klik op Gebruik wachtwoord..., voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Installeer software.
  6. Wacht totdat Avast Passwords is geïnstalleerd op uw Mac en klik vervolgens op Sluiten.
  7. Klik op Naar prullenbak.

Avast Passwords is nu geïnstalleerd. Als u beschikt over een betaalde versie van Avast Antivirus, raadpleegt u het volgende artikel om uw abonnement te activeren:

1. Tik op het pictogram Google Play op het hoofdscherm van uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op ☰ (drie lijntjes).
  3. Selecteer Mijn apps en gamesBibliotheek.
  4. Tik naast Avast Passwords op Installeren.

Avast Passwords is nu geïnstalleerd.

1. Tik op het symbool App Store op het hoofdscherm van uw iOS-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op het symbool Account.
  3. Selecteer Aankopen.
  4. Tik op het wolkje naast Avast Passwords.

Avast Passwords is nu geïnstalleerd.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of Avast Antivirus up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies om dat te controleren:
  2. Start de computer opnieuw en probeer Avast Passwords opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als u er na het installeren van het onderdeel Avast Passwords achterkomt dat Avast Passwords niet meer zichtbaar is in het menu Privacy van Avast Antivirus, voert u onderstaande stappen uit om het probleem op te lossen:

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten.
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan).
  • Mac met 64-bits Intel-processor.
  • 512 MB RAM-geheugen of meer (1 GB RAM-geheugen of meer aanbevolen).
  • 256 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Internetverbinding voor het downloaden en activeren van de toepassing.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van ten minste 1024 x 768 pixels.
  1. Start de Mac opnieuw en probeer Avast Passwords opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Controleer of uw Android-apparaat voldoet aan de minimumvereisten, mocht u problemen ondervinden met de installatie.

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en gebruiken van de app

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Controleer of uw iOS-apparaat aan de minimumvereisten voldoet, mocht u problemen ondervinden met de installatie.

• Apple iOS 10.3 of hoger
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en gebruiken van de app

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Verdere aanbevelingen

• Avast Passwords 20.x voor Windows
  • Avast Passwords 2.x voor Mac
  • Avast Passwords 1.x voor Android
  • Avast Passwords 1.x voor iOS

• Avast Premium Security 20.x voor Windows
  • Avast Free Antivirus 20.x voor Windows
  • Avast Premium Security 14.x voor Mac
  • Avast Security 14.x voor Mac

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger

• Apple iOS 10.3 of hoger