Een kleine geheugendump genereren in Windows

Als zich een systeemcrash voordoet, kan Avast-ondersteuning u vragen om een kleine geheugendump van uw pc. Een kleine geheugendump is het kleinste type dumpbestand (64 kB) en bevat de basisgegevens van het systeemgeheugen. Voer de stappen in dit artikel uit om een kleine geheugendump in Windows uit te voeren op systemen die niet volledig zijn vastgelopen.

Lees de volgende artikelen voor informatie over andere typen geheugendumps waar Avast-ondersteuning om kan vragen:

Instructies

1. Meld u in Windows aan als beheerder of als gebruiker met beheerdersbevoegdheden.
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u de instructies op de Microsoft-website voor uw versie van Windows om uw wachtwoord te achterhalen of opnieuw in te stellen:
  2. Download het bestand avkb58.zip en klik op Openen in het venster dat wordt weergegeven.
  3. Download het bestand avkb58.zip, selecteer Openen met in het venster dat wordt weergegeven en klik op OK.
  4. Download het bestand avkb58.zip, klik onder in de browser op de pijl naast de bestandsnaam en selecteer Openen.
  5. Download het bestand avkb58.zip en klik op Openen.
  6. Dubbelklik achtereenvolgens op de map avkb58 en het bestand SmallCrashOnCtrlScroll.reg, en selecteer Uitvoeren in het dialoogvenster Beveiligingswaarschuwing.
  7. Klik op Ja als wordt gevraagd of door de toepassing wijzigingen mogen worden aangebracht op de pc.
  8. Klik op Ja en vervolgens op OK om de noodzakelijke wijzigingen in het Windows-register aan te brengen.
  9. Start de pc opnieuw, meld u bij Windows aan met beheerdersbevoegdheden en wacht totdat het systeem of programma weer vastloopt.
  10. U kunt een Windows-crash (BSOD) handmatig afdwingen door de toets Ctrl rechts ingedrukt te houden terwijl u twee keer op Scroll Lock drukt (Ctrl (rechts) + 2x Scroll Lock: U vindt de toets Ctrl onder de toets Shift en de toets Scroll Lock rechts boven op uw toetsenbord. Er wordt een blauw scherm (BSOD) weergegeven. Er wordt een geheugendump gegenereerd (de voortgang wordt aangegeven met een percentage) en het systeem wordt automatisch opnieuw gestart.
    Als uw pc niet automatisch opnieuw wordt gestart, doet u dit handmatig door op de knop Resetten of Aan/uit te drukken.
  11. Meld u met beheerdersbevoegdheden aan bij Windows en ga naar het meest recente minidumpbestand in C:\Windows\Minidump (standaard).

Wanneer u het dumpbestand hebt gemaakt, stuurt u het naar Avast-ondersteuning. Lees het volgende artikel voor informatie over het indienen van een ticket bij Avast-ondersteuning:

Lees voor meer informatie over deze procedure voor probleemoplossing en de registervermeldingen in het bestand SmallCrashOnCtrlScroll.reg het volgende artikel op de Microsoft-website:

• Alle beschikbare softwareproducten van Avast