Avast Battery Saver voor Windows – Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Avast Battery Saver?

Avast Battery Saver is een hulpprogramma dat is bedoeld om de batterijduur van uw pc te verlengen door het interne en externe energieverbruik te verlagen. U kunt wisselen tussen batterijbesparingsprofielen om de batterijduur te verlengen. Ook kunt u een aangepast profiel maken en inschakelen om heel precies te bepalen welke acties AVG Battery Saver toepast om de batterijduur te verlengen.

Hoe open ik Avast Battery Saver?

U kunt Avast Battery Saver op een van de volgende manieren openen:

• Dubbelklik op het pictogram Avast Battery Saver op het bureaublad van Windows.
  • Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van Avast Battery Saver in het systeemvak en selecteer Avast Battery Saver.

Hoe laat Avast Battery Saver de batterij langer meegaan?

Avast Battery Saver past de volgende acties toe om onnodige belasting van de batterij te voorkomen en de batterijduur van uw computer te verlengen:

• De klokfrequentie van de processor wordt verlaagd
  • De beeldscherminstellingen worden geoptimaliseerd
  • Bluetooth of wifi kan met één klik worden uitgeschakeld

Schakel het profiel Aangepast in en configureer het om precies op te geven welke acties Avast Battery Saver moet toepassen om de batterijduur te verlengen.

U kunt de werking van het apparaat aanpassen terwijl een profiel is geselecteerd via de tegels Bluetooth, Wifi en Helderheid onder in het dashboard van de toepassing.

Vermindert Avast Battery Saver de systeemprestaties?

Afhankelijk van het profiel dat is ingeschakeld in Battery Saver, kan de snelheid van de processor worden verlaagd om de batterijduur te verlengen.

• Aangepast: het effect op de systeemprestaties is afhankelijk van de door u aangepaste instellingen. Als u de prestaties van de processor wilt aanpassen wanneer het profiel Aangepast is ingeschakeld, gaat u naar MenuInstellingenAangepaste modusHardware en apparatenProcessorprestaties. Raadpleeg onderstaand artikel voor meet informatie over het configureren van uw aangepaste profielinstellingen:
  • Maximaal: dit profiel geeft prioriteit aan maximale energiebesparing, dus u kunt een kleine verlaging van de processorsnelheid merken wanneer deze modus is ingeschakeld. Het profiel Maximaal kan niet worden aangepast.

Hoe weet ik of Avast Battery Saver werkt?

Avast Battery Saver berekent de impact van het op dat moment ingeschakelde batterijbesparingsprofiel op de batterijduur en geeft de geschatte resterende batterijduur weer naast Capaciteit op het dashboard van de toepassing Avast Battery Saver. U kunt wisselen tussen batterijbesparingsprofielen om de impact op de batterijduur te vergelijken.

De berekende resterende batterijduur is een schatting gebaseerd op de huidige instellingen. De werkelijke batterijduur kan afwijken.

Hoe gebruik ik Avast Battery Saver?

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het gebruik van Avast Battery Saver:

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Battery Saver?

• Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2-instructies ondersteunen)
  • 256 MB RAM-geheugen of meer
  • 400 MB vrije hardeschijfruimte
  • U hebt een internetverbinding nodig om het programma te downloaden
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen

Raadpleeg het volgende ondersteuningsartikel van Windows voor informatie over het installeren van het nieuwste Service Pack op oudere Windows 7-besturingssystemen:

Hoe kan ik Avast Battery Saver downloaden en installeren?

1. Download het installatiebestand van Avast Battery Saver en voer het uit.
  2. Klik op Ja in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer.
  3. Selecteer Installeren.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Hoe kan ik Avast Battery Saver verwijderen?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Abonnement

Hoe kan ik Avast Battery Saver activeren?

Als u Avast Battery Saver hebt gekocht via een ander Avast-programma of via de Avast Store, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd. Als u Avast Battery Saver voor installatie hebt gekocht, moet u de toepassing handmatig activeren met behulp van de geldige activeringscode uit een e-mail met bestelbevestiging. Avast Battery Saver handmatig activeren:

1. Avast Battery Saver openen.
  2. Ga naar MenuMijn licenties.
  3. Selecteer Voer een geldige activeringscode in.
  4. Voer uw geldige activeringscode in en klik op Invoeren.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Kan ik Avast Battery Saver op meerdere pc's en platforms gebruiken?

Avast Battery Saver is op dit moment alleen beschikbaar voor apparaten met Microsoft Windows 7 SP1 en hoger. U kunt het product niet op meerdere apparaten tegelijk gebruiken, maar u kunt wel uw abonnement overzetten van het ene apparaat op het andere.

Kan ik mijn abonnement overzetten op een andere pc?

Ja. Uw abonnement overzetten naar een andere pc:

1. Verwijder Avast Battery Saver van de vorige pc.
  2. Installeer Avast Battery Saver op de nieuwe pc.
  3. Activeer Avast Battery Saver op de nieuwe pc.

Functies en instellingen

Wat zijn batterijbesparingsprofielen?

Een batterijbesparingsprofiel is een verzameling instellingen waarmee u het batterijgebruik van uw pc kunt beheren. Als u een profiel wilt selecteren, opent u Avast Battery Saver en klikt u op de betreffende tegel op het dashboard van de toepassing.

Avast Battery Saver is voorzien van 3 profielopties:

• Uit: wanneer u het profiel Uit selecteert, wordt Avast Battery Saver uitgeschakeld en wordt het niet geactiveerd om de batterijduur van uw pc te verlengen. De pc werkt volgens de huidige in Windows geconfigureerde instellingen.
  • Aangepast: wanneer u het profiel Aangepast selecteert, wordt de batterijduur geoptimaliseerd door Avast Battery Saver volgens de instellingen van de modus Aangepast. Dat is handig als u de batterijduur wilt verlengen zonder alle instellingen van het profiel Maximaal toe te passen.
  • Maximaal: wanneer u het profiel Maximaal selecteert, geeft Avast Battery Saver de prioriteit aan batterijduur boven prestaties. De beeldscherm-, hardware- en apparaatinstellingen worden geoptimaliseerd voor het maximaliseren van de batterijduur. U kunt de werking van het systeem tijdelijk aanpassen wanneer dit profiel is ingeschakeld, maar u kunt de standaardinstellingen voor het profiel Maximaal niet wijzigen.
U kunt de werking van het apparaat aanpassen terwijl een profiel is geselecteerd via de tegels Bluetooth, Wifi en Helderheid onder in het dashboard van de toepassing.

Hoe kan ik zien welk profiel is ingeschakeld?

Wanneer u Avast Battery Saver opent, wordt het rondje op de ingeschakelde profieltegel in groen veranderd (ingeschakeld).

Als het profiel Uit is geselecteerd, is het rondje op de profieltegel echter rood, om aan te geven dat Avast Battery Saver is uitgeschakeld.

Waarom is mijn batterijbesparingsprofiel automatisch aangepast?

Een batterijbesparingsprofiel kan worden aangepast vanwege de volgende instellingen die standaard worden toegepast:

• Avast Battery Saver schakelt automatisch over naar het profiel Uit wanneer u uw pc aansluit op het stroomnet.
  • Avast Battery Saver schakelt automatisch over naar het profiel Maximaal wanneer u uw pc loskoppelt van het stroomnet.

Als u deze instellingen wilt aanpassen, gaat u naar MenuInstellingenAlgemeenBattery Saver en schakelt u de selectievakjes naar wens in of uit.

Kan ik meer dan één aangepast profiel maken?

Nee, het is niet mogelijk om meerdere aangepaste profielen met verschillende instellingen op te slaan. Het profiel Aangepast wordt geconfigureerd volgens uw instellingen van de modus Aangepast. Als u de instellingen van de modus Aangepast na het instellen van het eerste aangepaste profiel aanpast, worden de nieuwe instellingen toegepast op het bestaande aangepaste profiel.

Hoe configureer ik de instellingen van het profiel Aangepast?

Avast Battery Saver is voorzien van de instellingen Algemeen en Aangepaste modus. Instellingen van de modus Aangepast worden alleen toegepast op het profiel Aangepast.

Instellingen van de modus Aangepast configureren:

1. Open Avast Battery Saver en ga naar MenuInstellingenAangepaste modus.
  2. Configureer uw profiel Aangepast via de volgende gedeelten:
    • Scherm en weergave: hiermee past u de helderheid en de adaptieve achtergrondverlichting van het beeldscherm aan, en kunt u de vervolgkeuzelijst gebruiken om een tijd in te stellen waarna uw beeldscherm wordt uitgeschakeld.
    • Hardware en apparaten: hiermee bepaalt u de prestaties van de processor, geeft u aan wanneer de pc in de slaapstand wordt gezet en wanneer de harde schijf wordt uitgeschakeld, en kunt u de wifi-en Bluetooth-instellingen aanpassen.

Aangepaste instellingen worden automatisch toegepast op uw aangepaste profiel en blijven bewaard totdat u ze handmatig wijzigt. U kunt niet meer dan één aangepast profiel gebruiken. Als u de instellingen opnieuw aanpast, worden de nieuwe instellingen toegepast op het bestaande aangepaste profiel.

U kunt de instellingen voor de aangepaste modus de eerste keer openen door te klikken op de knop Instellingen op de tegel Aangepast. Na de eerste configuratie klikt u gewoon rechtsboven op de tegel Aangepast op (het pictogram in de vorm van een tandwiel) om de instellingen voor dit profiel snel aan te passen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over aangepaste profielinstellingen:

Hoe kan ik de algemene instellingen van Avast Battery Saver aanpassen?

U kunt de toepassingsinstellingen Algemeen aanpassen via MenuInstellingenAlgemeen. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Battery Saver: hiermee bepaalt u de standaardwerking van Avast Battery Saver wanneer uw pc wordt losgekoppeld van of wordt aangesloten op het stroomnet. De instellingen zijn van toepassing op alle profielen.
  • Taal: gebruik de vervolgkeuzelijst om de door u gewenste taal in te stellen.
  • Meldingen: hiermee kunt u selecteren welke meldingen van Avast Battery Saver u te zien krijgt.
  • Gegevensinstellingen: geef aan hoe u wilt dat uw persoonlijke gegevens worden gebruikt en of u andere productaanbiedingen wilt ontvangen.
  • Systeemvakpictogram: geef aan of u het pictogram van Avast Battery Saver in het systeemvak wilt weergeven bij het opstarten.
  • Probleemoplossing: kies ervoor om logbestanden van app-crashes te maken en naar de ondersteuning van Avast te sturen om een bepaald probleem op te lossen.
u kunt de werking van het apparaat aanpassen terwijl een profiel is ingeschakeld via de tegels Bluetooth, Wifi en Helderheid onder in het dashboard van de toepassing.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over de instellingen van Avast Battery Saver:

Wat is het verschil tussen de instellingen Algemeen en Aangepaste modus?

Instellingen op het instellingenscherm Algemeen worden toegepast op de hele toepassing, terwijl instellingen in Aangepaste modus alleen worden toegepast op het profiel Aangepast.

Probleemoplossing

Wat kan ik doen als ik geen verbinding kan maken met een wifi-netwerk wanneer ik Avast Battery Saver gebruik?

Pas de volgende instellingen aan om wifi opnieuw in te schakelen en ervoor te zorgen dat wifi ingeschakeld blijft voor alle batterijbesparingsprofielen:

Open Avast Battery Saver en zorg ervoor dat de schuifregelaar Wifi onder aan het scherm groen (AAN) is.

Wat kan ik doen als ik geen verbinding kan maken met Bluetooth wanneer ik Avast Battery Saver gebruik?

Pas de volgende instellingen aan om Bluetooth opnieuw in te schakelen en ervoor te zorgen dat Bluetooth ingeschakeld blijft voor alle batterijbesparingsprofielen:

Open Avast Battery Saver en zorg ervoor dat de schuifregelaar Bluetooth onder aan het scherm groen (AAN) is.

Wat moet ik doen als Avast Battery Saver vastloopt of niet start?

Probeer de volgende probleemoplossingsopties:

• Sluit Avast Battery Saver en open het programma opnieuw.
  • Als het probleem aanhoudt, sluit u Avast Battery Saver en start u de computer opnieuw.
  • Verwijder Avast Battery Saver en installeer het opnieuw.

Als u problemen blijft ondervinden, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

• Avast Battery Saver 19.x