Uitzonderingen instellen voor de kernschilden van Avast Security

Hoewel het over het algemeen niet aan te raden is, kunt u bepaalde bestanden, programma's, mailservers of websites uitsluiten van scanbewerkingen van de kernschilden in Avast Security en Avast Premium Security (voorheen Avast Security Pro). Uitzonderingen kunnen handig zijn om scans te versnellen of valse meldingen te voorkomen.

Voer onderstaande instructies uit om de instellingen van kernschilden te beheren of uitzonderingen in te stellen voor Bestandsschild, Webschild en E-mailschild.

Instellingen voor kernschilden beheren

Ga als volgt te werk om de instellingen van een kernschild te beheren:

1. Dubbelklik in de map Programma's op het symbool Avast om de toepassing te openen.
  2. Klik op Belangrijkste schilden.
  3. Klik op het symbool Instellingen.
  4. Klik op het selectievakje naast een instelling om het leeg te maken (uit te schakelen).
  5. Gebruik als u daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer uw beheerderswachtwoord in en klik op OK.

Bestanden uitsluiten van Bestandsschild

Voer de volgende instructies uit om bestanden, mappen of toepassingen uit te sluiten van scanbewerkingen van Bestandsschild:

1. Dubbelklik in de map Programma's op het symbool Avast om de toepassing te openen.
  2. Ga naar ☰ MenuInstellingenBelangrijkste schilden.
  3. Klik op Uitzondering toevoegen in het gedeelte Bestandsschild.
  4. Selecteer het bestand, de map of het programma dat u wilt uitsluiten van scanbewerkingen en klik op Open.
  5. Gebruik als u daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer uw beheerderswachtwoord in en klik op OK.

Het bestandspad wordt toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen. Als u een uitzondering wilt verwijderen, klikt u op het bestandspadvenster van de uitzondering en vervolgens op het prullenmandsymbool.

Websites uitsluiten van Webschild

Voer de volgende instructies uit om websites of domeinen uit te sluiten van scanbewerkingen van Webschild:

1. Dubbelklik in de map Programma's op het symbool Avast om de toepassing te openen.
  2. Ga naar ☰ MenuInstellingenBelangrijkste schilden.
  3. Klik op Uitzondering toevoegen in het gedeelte Webschild.
  4. Voer de URL in van de website die u wilt uitsluiten van scans en selecteer het type service. Klik vervolgens op Toevoegen.
  5. Gebruik als u daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer uw beheerderswachtwoord in en klik op OK.

De website wordt toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen. Als u een uitgesloten website wilt verwijderen, klikt u op het venster van de website en vervolgens op het prullenmandsymbool.

E-mailservers uitsluiten van E-mailschild

Voer de volgende instructies uit om e-mailservers uit te sluiten van scanbewerkingen van E-mailschild:

1. Dubbelklik in de map Programma's op het symbool Avast om de toepassing te openen.
  2. Ga naar ☰ MenuInstellingenBelangrijkste schilden.
  3. Klik op Uitzondering toevoegen in het gedeelte E-mailschild.
  4. Voer de URL in van de e-mailserver die u wilt uitsluiten van scans en selecteer het type service. Klik vervolgens op Toevoegen.
  5. Gebruik als u daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer uw beheerderswachtwoord in en klik op OK.

De e-mailserver wordt toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen. Als u een uitgesloten e-mailserver wilt verwijderen, klikt u op het venster van de server en vervolgens op het prullenmandsymbool.

• Avast Security 14.x voor Mac