Software bijwerken - Aan de slag

Software-updater in Avast Antivirus houdt veelgebruikte software van derden up-to-date om mogelijke veiligheidsrisico's te voorkomen. Schadelijke dreigingen of aanvallers maken vaak gebruik van lekken in verouderde software om zich toegang te verschaffen tot uw computer. Deze functie geeft de populairste toepassingen weer die op uw computer zijn geïnstalleerd, zodat u ze moeiteloos kunt bijwerken.

Met Software bijwerken in Avast Premier kunt u automatische updates voor uw toepassingen configureren.

Raadpleeg de instructies elders in dit artikel voor informatie over het gebruik van SafeZone Browser.

Software handmatig bijwerken

Voer deze stappen uit om uw software handmatig bij te werken:

1. Open de Avast-gebruikersinterface en selecteer BeschermingSoftware-updater.
  2. Selecteer in de lijst met verouderde software een of meer toepassingen die u wilt bijwerken en klik op de knop Update geselecteerd boven de lijst.

Als Avast een update niet rechtstreeks kan downloaden en installeren, wordt u doorverwezen naar de website van de leverancier of een andere site waar u de update kunt downloaden.

Automatische updates inschakelen (alleen in Avast Premier)

Voer deze stappen uit om Automatische updates in Software-updater in te schakelen:

1. Open de Avast-gebruikersinterface en selecteer BeschermingSoftware-updater.
  2. Klik naast Automatische updates op de schuifregelaar UIT om de optie in te stellen op AAN.

Hierdoor kan Avast updates automatisch downloaden en installeren.

Deze functie is alleen beschikbaar in Avast Premier. In alle andere versies wordt eerst gevraagd of u een upgrade naar Avast Premier wilt uitvoeren.

Afzonderlijke toepassingen beheren

Voer deze stappen uit om de details van de toepassing waarvoor een update nodig is te controleren, updates te negeren of afzonderlijke toepassingen bij te werken:

1. Open de Avast-gebruikersinterface en selecteer BeschermingSoftware-updater.
  2. Klik op de pijl-omlaag om het deelvenster van een toepassing uit te vouwen en voer zo nodig de volgende bewerkingen uit:
    • Controleer de gegevens van de leverancier, de huidige versie en de nieuwe versie van de toepassing, indien aanwezig.
    • Klik op Updates negeren om toepassingen uit te sluiten van updates.
    • Klik op Bijwerken om de toepassing bij te werken.

Het is niet raadzaam de instelling Updates negeren in te schakelen, omdat verouderde software bijzonder kwetsbaar is voor aanvallen van hackers.

De instellingen van Software bijwerken beheren

Op het scherm Software-updater kunt u Software bijwerken in- of uitschakelen, een lijst met instellingen weergeven die u kunt aanpassen (afhankelijk van uw versie van Avast Antivirus) en de beginwaarden van de database van Software bijwerken herstellen.

Voer deze stappen uit om naar de instellingen te gaan en deze te wijzigen:

1. Open de Avast-gebruikersinterface en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Onderdelen en klik op Aanpassen naast Software-updater.
  3. Schakel het selectievakje naast Software-updater inschakelen in om toepassingen van derden up-to-date te houden. Met deze optie kunt u verdere instellingen beheren.
  4. Pas de volgende opties aan:
    • Alleen beheerders mogen systeemproducten bijwerken: schakel deze optie in als u wilt dat alleen systeembeheerders systeemproducten kunnen bijwerken met Software bijwerken. Systeemproducten zijn toepassingen van derden die beschikbaar zijn voor alle gebruikers (of accounts) die dezelfde pc gebruiken. In de meeste gevallen zijn beheerdersbevoegdheden nodig om deze producten te installeren, te verwijderen of te wijzigen. Als u deze optie uitschakelt, mogen ook gebruikers die geen systeembeheerder zijn (secundaire accounts die zijn aangemeld bij uw pc) deze toepassingen bijwerken met Software bijwerken. Deze optie is standaard uitgeschakeld.
    • Updates automatisch downloaden (indien mogelijk) (alleen in betaalde versies van Avast Antivirus): schakel deze optie in om Software bijwerken toe te staan beschikbare updates voor software van derden automatisch te downloaden. U kunt zo tijd besparen. Omdat automatische downloads worden uitgevoerd wanneer het systeem niet actief is, is het effect op uw onlineactiviteiten minimaal. Deze optie is standaard ingeschakeld.
    • Automatisch bijwerken (indien mogelijk) (alleen in Avast Premier): schakel deze optie in om gedownloade updates voor software van derden automatisch door Software bijwerken te laten installeren. Automatische installaties worden uitgevoerd op de achtergrond. U hoeft hiervoor niets te doen. Voor deze optie moet u eerst de optie Updates automatisch downloaden (indien mogelijk) inschakelen. U kunt deze handeling ook uitvoeren door naar het scherm BeschermingSoftware-updater te gaan en op Automatische updates te klikken. Deze optie is standaard uitgeschakeld.
    • Meldingen (pop-upberichten) ingeschakeld: schakel deze optie in als u wilt dat er een melding wordt weergegeven wanneer er een software-update beschikbaar is of wanneer een update is voltooid. Deze optie is standaard ingeschakeld.
  5. Nadat u wijzigingen hebt aangebracht, klikt u op OK.

Probleemoplossing: problemen met updates

Als Software-updater een update niet herkent of als u andere problemen ondervindt met Software bijwerken, voert u deze stappen uit om het probleem op te lossen:

1. Klik op het pictogram Vernieuwen rechtsboven op het hoofdscherm van Software bijwerken om de informatie over de status van de toepassing bij te werken.
  2. Ga naar InstellingenOnderdelen en klik op Aanpassen naast Software-updater.
  3. Klik vervolgens op de pijl-omlaag om het deelvenster Beginwaarden van database herstellen (probleemoplossing) uit te vouwen en klik op de knop Beginwaarden van database nu herstellen.
U kunt Software-updater uitschakelen vanuit InstellingenOnderdelen. Klik naast Software bijwerken op de schuifbalk AAN om de optie in te stellen op UIT.