HTTPS-scans in Webschild in Avast Antivirus

HTTPS-scans is een onderdeel van Webschild in Avast Antivirus. HTTPS-scans beschermt uw pc tegen malware in HTTPS-verkeer dat met TLS en SSL is versleuteld wanneer u op internet surft. Deze functie is standaard ingeschakeld, maar u kunt deze uitschakelen in de instellingen voor Webschild.

Als u HTTPS-scans uitschakelt, wordt alle malware in HTTPS-verkeer verborgen door TLS/SSL-versleuteling en is uw computer kwetsbaarder voor dreigingen.

HTTPS-scans in Webschild beheren

Voer de volgende stappen uit om HTTPS-scans in of uit te schakelen:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en klik op Instellingen.
  2. Selecteer Onderdelen in het linkerdeelvenster en klik vervolgens op Aanpassen naast Webschild.
  3. Schakel het selectievakje naast HTTPS-scans inschakelen in of uit om de functie in of uit te schakelen.
    Als u alleen bepaalde sites wilt uitsluiten van scanbewerkingen, selecteert u Uitsluitingen in het linkerdeelvenster en voegt u in het gedeelte Uit te sluiten URL's: de URL's toe van de sites die u wilt uitsluiten. Hierdoor worden noch HTTP- noch HTTPS-pagina's in het opgegeven domein gescand. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het instellen van uitsluitingen:
  4. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.