Avast Secure Browser - Aan de slag

Avast Secure Browser is een webbrowser met ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties om u online te beschermen. In dit artikel leest u hoe u Avast Secure Browser kunt gebruiken.

In dit artikel gaan we ervan uit dat de nieuwste versie van Avast Secure Browser al op uw computer is geïnstalleerd. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:
In dit artikel gaan we ervan uit dat de nieuwste versie van Avast Secure Browser al op uw Mac is geïnstalleerd. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Open het beveiligings- en privacycentrum

Beveiligings- en privacycentrum is de naam van de console met hulpprogramma's en functies waarmee u uw onlineactiviteiten kunt beheren.

Voor maximale bescherming en privacy zijn alle opties standaard ingeschakeld. Via het beveiligings- en privacycentrum kunt u Avast Secure Browser naar uw eigen smaak inrichten door bepaalde functies in of uit te schakelen. Ook kunt u er hulpprogramma's als Afgeschermde modus, Privégegevens opschonen en Hack Check openen.

Het beveiligings- en privacycentrum openen:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast Secure Browser op het bureaublad van Windows om de browser te openen.
  2. Klik in de menubalk op GaProgramma's en dubbelklik op het pictogram Avast Secure Browser om de browser te openen.
  3. Klik rechts in de adresbalk op het groene pictogram van Beveiligings- en privacycentrum ().

Het beveiligings- en privacycentrum is nu geopend. Klik op een tegel om meer te weten te komen over een functie.

In het volgende artikel vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in het beveiligings- en privacycentrum:

Uw standaardbrowser instellen

Ga als volgt te werk om Avast Secure Browser in te stellen als uw standaardbrowser:

1. Open Avast Secure Browser en klik rechts op de adresbalk op het groene pictogram van Beveiligings- en privacycentrum.
  2. Klik in de banner boven aan het scherm op Instellen als standaard. Als er geen banner verschijnt, kan het zijn dat Avast Secure Browser al is ingesteld als de standaardbrowser.

Avast Secure Browser is nu uw standaardbrowser. Om dat te controleren gaat u naar Menu (drie puntjes) ▸ InstellingenStandaardbrowser.

Browsergegevens importeren

Avast Secure Browser stelt u in staat om bladwijzers, browsegeschiedenis, zoekmachines, opgeslagen wachtwoorden en automatisch ingevulde formuliergegevens te importeren uit verschillende webbrowsers of uit een HTML-bestand.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het importeren van browsergegevens naar Avast Secure Browser:

Een favoriet toevoegen

1. Open Avast Secure Browser en ga naar de webpagina die u als favoriet wilt opslaan.
  2. Klik op het sterpictogram in de adresbalk.
  3. Geef een naam op zodat u de bladwijzer gemakkelijk kunt herkennen, en gebruik daarna de vervolgkeuzelijst om een locatie op te geven voor de bladwijzer.
  4. Klik ter bevestiging op Gereed.

De website is nu als favoriet opgeslagen. Afhankelijk van de opgegeven locatie kunt u de bladwijzer nu rechtstreeks openen via de favorietenbalk (onder de adresbalk) of door te klikken op de map Overige favorieten.

De website is nu als favoriet opgeslagen. Afhankelijk van de opgegeven locatie kunt u de favoriete pagina nu rechtstreeks openen via de favorietenbalk (onder de adresbalk) of door te klikken op de map Overige favorieten.

Als u de favorietenbalk niet ziet, gaat u naar Menu (drie puntjes) ▸ FavorietenFavorietenbalk weergeven.
Als u de favorietenbalk niet ziet, gaat u naar Menu (drie puntjes) ▸ FavorietenFavorietenbalk weergeven.

Advertenties blokkeren instellen

Advertenties blokkeren helpt voorkomen dat er advertenties worden geladen op de webpagina's die u bezoekt. U kunt daardoor sneller en veiliger browsen. Advertenties blokkeren is standaard ingeschakeld.

Zo schakelt u Advertenties blokkeren in:

1. Open Avast Secure Browser en klik rechts op de adresbalk op het groene pictogram van Beveiligings- en privacycentrum.
  2. Klik op de schuifregelaar op de tegel Advertenties blokkeren. De kleur verandert van grijs (UIT) in groen (AAN).

De sterkte van Advertenties blokkeren instellen:

1. Klik rechts in de adresbalk op het pictogram van Advertenties blokkeren en klikt u vervolgens op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. Selecteer de status van Advertenties blokkeren die u wilt gebruiken:
    • Essentieel: alle advertenties die de Acceptable Ads Standard schenden, worden geblokkeerd, inclusief pop-upvensters en filmpjes die automatisch worden afgespeeld.
    • Evenwichtig (aanbevolen): dezelfde advertenties worden geblokkeerd als bij Essentieel, maar ook andere niet-storende advertenties, zodat u sneller en veiliger kunt browsen. Sommige advertenties die handig zijn bij online zoeken worden wel weergegeven in deze status.
    • Streng: alle advertenties worden geblokkeerd. Het is niet raadzaam deze status te selecteren, want het kan ervoor zorgen dat websites niet goed worden geleden of dat bepaalde websites zelfs helemaal niet meer toegankelijk zijn.

Advertenties blokkeren is nu ingeschakeld en geconfigureerd op basis van de door u gekozen sterkte. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Advertenties blokkeren:

De standaardzoekmachine wijzigen

U legt als volgt vast welke zoekmachine u gebruikt op de adresbalk:

1. Open Avast Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
  2. Schuif naar het gedeelte Zoekmachine en gebruik de vervolgkeuzelijst om de zoekmachine te selecteren die u wilt gebruiken.

De zoekmachine is nu ingesteld.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Avast Secure Browser:

• Avast Secure Browser 85.x voor Windows en Mac