Een slimme scan uitvoeren in Avast Antivirus

Slimme scan is een alles-in-eenscanbewerking waarmee u malware, verouderde software, browseruitbreidingen met een slechte reputatie, netwerkdreigingen, prestatieproblemen en zwakke, dubbele of gekraakte wachtwoorden kunt opsporen.

Raadpleeg de volgende gedeelten voor informatie over het uitvoeren van scanbewerkingen en het oplossen van de gevonden problemen.

Een slimme scan uitvoeren

Voer deze stappen uit om een slimme scan uit te voeren:

1. Open de gebruikersinterface van Avast.
  2. Klik op Bescherming en vervolgens op Antivirus.
  3. Klik op de tegel Slimme scan uitvoeren om een scanbewerking te starten.
  4. Bekijk de scanresultaten.

Gevonden problemen oplossen

Voer deze stappen uit om de gevonden problemen op te lossen:

1. Nadat de scan voltooid is, bekijkt u de scanresultaten. Een groen vinkje naast een gescand gebied geeft aan dat in dat gebied geen problemen zijn gevonden. Een rood kruisje geeft aan dat er een of meer problemen zijn gevonden:
    • Conflicterende antivirusprogramma's: antivirusprogramma's die naast Avast op uw computer zijn geïnstalleerd. Het gebruik van meerdere antivirusprogramma's maakt uw computer trager en leidt ertoe dat de antivirusbescherming minder goed werkt.
    • Virussen: bestanden die schadelijke programmacode bevatten die van invloed kan zijn op de beveiliging en de prestaties van uw computer.
    • Kwetsbare software: verouderde software met behulp waarvan hackers zich toegang tot uw systeem kunnen verschaffen.
    • Schadelijke browseruitbreidingen: browseruitbreidingen die gewoonlijk worden geïnstalleerd zonder dat u dat weet en van invloed zijn op de prestaties van uw systeem.
    • Netwerkproblemen: kwetsbaarheden in uw netwerk die kunnen leiden tot aanvallen op uw router en uw netwerkapparaten.
    • Prestatieproblemen: items zoals ongewenste bestanden en overbodige apps, of instellingen die van invloed kunnen zijn op de werking van uw computer.
    • Zwakke wachtwoorden: wachtwoorden die eenvoudig te ontcijferen zijn, die u gebruikt voor meerdere onlineaccounts of die gekraakt zijn.
  2. Klik op Alles oplossen om details van elk gevonden probleem te bekijken.
  3. Als u een specifiek probleem wilt oplossen, klikt u op Oplossen of op de groene knop in kwestie. U kunt ook Overslaan selecteren om het volgende gevonden probleem weer te geven.
    Voor het oplossen van bepaalde gedetecteerde problemen is een betaalde licentie vereist.
  4. Klik op Gereed om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast.