CyberCapture – veelgestelde vragen

Wat houdt CyberCapture in?

CyberCapture is een functie in Avast Omni, Avast Premium Security en Avast Free Antivirus, waarmee u zeldzame, verdachte bestanden kunt opsporen en analyseren. Als u een verdacht bestand probeert uit te voeren, voorkomt CyberCapture dat het bestand op uw computer terechtkomt en wordt het naar Avast Viruslab verzonden, waar het in een veilige virtuele omgeving wordt getest. U ontvangt een melding wanneer de analyse is voltooid.

Wanneer wordt een bestand vergrendeld en geüpload naar CyberCapture?

CyberCapture wordt geactiveerd op het moment dat u verdachte bestanden uitvoert of van internet downloadt, die nog onbekend zijn voor CyberCapture. In de toekomst zal de dekking van deze functie verder worden uitgebreid.

Wat gebeurt er als er een groot bestand wordt geüpload via CyberCapture?

Ook grote bestanden kunnen met CyberCapture worden verwerkt, maar het kan langer duren voordat grote bestanden bij Avast Viruslab worden afgeleverd.

Hoe beschermt Avast mijn privacy als mijn bestand wordt geüpload via CyberCapture?

Alle bestanden worden geüpload via een versleutelde verbinding. Dit betekent dat uw gegevens niet toegankelijk zijn voor hackers.

Hoe schakel ik CyberCapture in of uit?

CyberCapture is in de nieuwste versie van Avast Antivirus standaard ingeschakeld. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over hoe u de toepassing kunt bijwerken:

Het wordt sterk aangeraden om CyberCapture ingeschakeld te laten. Als u CyberCapture wilt uitschakelen, opent u de gebruikersinterface van Avast en gaat u naar MenuInstellingenBeschermingBelangrijkste schilden. Schakel het selectievakje naast CyberCapture inschakelen uit.

Waar vind ik meer informatie over CyberCapture?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over CyberCapture en over hoe u de werking van CyberCapture kunt aanpassen: