Een reservekopie van aangepaste instellingen van Avast Antivirus maken en terugzetten

U kunt van aangepaste instellingen een reservekopie maken, zodat u de instellingen zo nodig kunt terugzetten wanneer u het besturingssysteem opnieuw installeert of een upgrade van uw pc uitvoert. In elke versie van Avast Antivirus zijn opties aanwezig om de aangepaste instellingen als reservekopie op te slaan en terug te zetten.

Aangepaste instellingen opslaan als reservekopie

Voer de onderstaande stappen uit om van uw instellingen een reservekopie te maken:

1. Open de Avast-gebruikersinterface en ga naar Instellingen.
  2. Selecteer het tabblad Algemeen, schuif naar het einde van het venster Instellingen en klik op Instellingen voor back-ups.
  3. Selecteer in het dialoogvenster Instellingen voor back-ups de onderdelen met aangepaste instellingen waarvan u een reservekopie wilt maken en klik op Doorgaan.
  4. Selecteer in het dialoogvenster Windows Verkenner de locatie waar u de reservekopie wilt opslaan en klik op Opslaan.
  5. Klik op OK wanneer in het dialoogvenster Avast informatie wordt aangegeven dat de aangepaste instellingen zijn geëxporteerd.

De aangepaste instellingen zijn nu opgeslagen in een bestand (de reservekopie).

Aangepaste instellingen terugzetten

Volg onderstaande stappen om de instellingen terug te zetten:

1. Open de Avast-gebruikersinterface en ga naar Instellingen.
  2. Selecteer het tabblad Algemeen, schuif naar het einde van het venster Instellingen en klik op Instellingen voor terugzetten.
  3. Selecteer in het dialoogvenster Windows Verkenner het eerder opgeslagen bestand met de reservekopie van de instellingen die u wilt terugzetten en klik op Openen.
  4. Selecteer in het dialoogvenster Instellingen voor terugzetten de onderdelen met aangepaste instellingen wilt terugzetten en klik op Doorgaan.
  5. Klik op OK wanneer in het dialoogvenster Avast informatie wordt aangegeven dat de aangepaste instellingen zijn geïmporteerd.
    Sommige instellingen worden pas van kracht wanneer u de computer opnieuw hebt gestart.

De aangepaste instellingen zijn hiermee teruggezet.