Avast Family Space installeren

Met behulp van de toepassing Avast Family Space kunnen ouders volledig toezicht houden op de mobiele apparaten die binnen het gezin in gebruik zijn. Het product bestaat uit twee verschillende toepassingen: Avast Family Space voor ouders, dat wordt uitgevoerd op één beheerdersapparaat, en Avast Family Space Companion, dat kan worden uitgevoerd op maximaal tien gecontroleerde apparaten. Zowel de ouder- als de Companion-apps worden ondersteund op iOS- en Android-apparaten.

Controleer voordat u Avast Family Space downloadt en installeert of alle apparaten aan de minimumvereisten voldoen:
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Apple iOS 10.0 of hoger

Avast Family Space voor ouders installeren

Wanneer u Avast Family Space voor ouders installeert op het ouderapparaat, voert u ook de configuratie van de app uit. Daarbij voegt u een gezinslid toe, stelt u inhoudsfilters in en koppelt u het apparaat van het gezinslid aan het ouderapparaat. Volg onderstaande instructies om Avast Family Space voor ouders te installeren en de configuratie van de app te voltooien, afhankelijk van het ouderapparaat.

1. Tik op uw Android-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van Avast Family Space voor ouders te openen in Google Play Store.
    Naar Google Play Store
  2. Tik op Installeren om de app te downloaden en te installeren.
  3. Tik als de installatie is voltooid op Open.
  4. Tik op Aan de slag.
  5. Meld u op een van de volgende manieren aan bij Avast Family Space:
    • Als u al een Avast-account hebt, tikt u op Log in, voert u de aanmeldingsgegevens voor uw Avast-account in en tikt u op Bevestigen.
    • Als u nog geen Avast-account hebt, selecteert u Account maken, voert u uw e-mailadres in, stelt u een wachtwoord in en tikt u op Account maken.
  1. Tik op uw iOS-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van Avast Family Space voor ouders te openen in de App Store.
    Naar de App Store.
  2. Tik op Download om de app te downloaden en te installeren.
  3. Tik als de installatie is voltooid op Open.
  4. Tik op Aan de slag.
  5. Meld u op een van de volgende manieren aan bij Avast Family Space:
    • Als u al een Avast-account hebt, tikt u op Log in, voert u de aanmeldingsgegevens voor uw Avast-account in en tikt u op Bevestigen.
    • Als u nog geen Avast-account hebt, selecteert u Account maken, voert u uw e-mailadres in, stelt u een wachtwoord in en tikt u op Account maken.

Een gezinslid toevoegen

Zodra Avast Family Space voor ouders is geïnstalleerd op het ouderapparaat, wordt u gevraagd om het eerste gezinslid toe te voegen aan de app.

1. U voegt het eerste gezinslid toe door de naam in het tekstvak te typen, op Add Family Member (Gezinslid toevoegen) te tikken en een geschikt inhoudsfilter voor dat gezinslid te selecteren.
    • High (Hoog): aanbevolen voor gezinsleden jonger dan 11 jaar.
    • Medium (Gemiddeld): aanbevolen voor gezinsleden tussen de 12 en 16 jaar
    • Low (Laag): aanbevolen voor gezinsleden van 17 jaar en ouder.
    • No Level (Geen niveau): aanbevolen voor gezinsleden van 18 jaar en ouder.
  2. Beheer elke inhoudsfiltercategorie (ongewenste inhoud, sociale media en berichten-apps) door te tikken op een van de volgende knoppen wanneer daarom wordt gevraagd:
    • Aanpassen: als u deze optie selecteert, kunt u een subcategorie blokkeren door te tikken op de relevante schuifknop zodat deze verandert in groen (AAN), of toestaan door te tikken op de relevante schuifknop zodat deze verandert in grijs (UIT). Tik op Opslaan om uw aanpassingen te bewaren en door te gaan naar het volgende inhoudsfilterscherm.
    • Blokkeren: als u deze optie selecteert, blokkeert u automatisch alle subcategorieën binnen de inhoudsfiltercategorie. Het volgende inhoudsfilterscherm wordt geopend.
    • Niet nu: als u deze optie selecteert wordt aanpassing voor een subcategorie geheel overgeslagen. U kunt de inhoudsfilters voor elk gezinslid op elk gewenst moment aanpassen. Het volgende inhoudsfilterscherm wordt geopend.
  3. Wanneer alle inhoudsfiltercategorieën zijn aangepast, geblokkeerd of overgeslagen, kunt u een locatiewaarschuwing toevoegen voor het gezinslid. Tik op Add Home (Thuis toevoegen), voer een label en een adres in in het tekstvak en klik op Opslaan. U kunt ook tikken op Niet nu om het instellen van de thuiswaarschuwing over te slaan en door te gaan met het instellen van de toepassing.
  1. U voegt het eerste gezinslid toe door de naam in het tekstvak te typen, op Volgende te tikken en een geschikt inhoudsfilter voor dat gezinslid te selecteren.
    • High (Hoog): aanbevolen voor gezinsleden jonger dan 11 jaar.
    • Med (Gemiddeld): aanbevolen voor gezinsleden tussen de 12 en 16 jaar
    • Low (Laag): aanbevolen voor gezinsleden van 17 jaar en ouder.
    • No filters (Geen filters): aanbevolen voor gezinsleden van 18 jaar en ouder.
  2. Beheer elke inhoudsfiltercategorie (ongewenste inhoud, sociale media en berichten-apps) door te tikken op een van de volgende knoppen wanneer daarom wordt gevraagd:
    • Aanpassen: als u deze optie selecteert, kunt u een subcategorie blokkeren door te tikken op de relevante schuifknop zodat deze verandert in groen (AAN), of toestaan door te tikken op de relevante schuifknop zodat deze verandert in grijs (UIT). Tik op Opslaan om uw aanpassingen te bewaren en door te gaan naar het volgende inhoudsfilterscherm.
    • Blokkeren: als u deze optie selecteert, blokkeert u automatisch alle subcategorieën binnen de inhoudsfiltercategorie. Het volgende inhoudsfilterscherm wordt geopend.
    • Niet nu: wanneer u deze optie selecteert, wordt aanpassing geheel overgeslagen. U kunt de inhoudsfilters voor elk gezinslid op elk gewenst moment aanpassen. Het volgende inhoudsfilterscherm wordt geopend.
  3. Wanneer alle inhoudsfiltercategorieën zijn aangepast, geblokkeerd of overgeslagen, kunt u een locatiewaarschuwing toevoegen voor het gezinslid. U voegt een locatiewaarschuwing toe door te tikken op Add Home (Thuis toevoegen), een label en een adres in te voeren in het tekstvak en op Opslaan te klikken. U kunt ook tikken op Overslaan om het instellen van de thuiswaarschuwing over te slaan en door te gaan met het instellen van de toepassing.

Ouder- en Companion-apparaten koppelen

Nadat u een gezinslid hebt toegevoegd aan de app op het ouderapparaat, kunt u uw apparaat koppelen aan het apparaat van het ingevoerde gezinslid.

1. Selecteer het als laatste toegevoegde gezinslid boven aan het scherm en tik vervolgens op Pair Phone (Telefoon koppelen).
  2. Geef het apparaat van uw gezinslid een naam en tik op Volgende.
  3. Download en installeer de app Avast Family Space Companion op het apparaat van uw gezinslid via Google Play Store met behulp van onderstaande downloadknop:
    Avast Family Space downloaden
  4. Koppel het apparaat van uw gezinslid op een van de volgende manieren:
    • Open de app Avast Family Space Companion op het apparaat van uw gezinslid en voer de koppelcode in die wordt weergegeven op het scherm van het ouderapparaat. Tik op Volgende. Als u om toestemming wordt gevraagd, volgt u de instructies op het scherm om het installeren en koppelen van de apparaten te voltooien.
    • Tik op uw apparaat op Share Link (Koppeling delen) en selecteer een app om de koppeling mee te delen. Open de melding van de geselecteerde app op het apparaat van uw gezinslid en tik op de koppeling van Avast Family Space Companion. Als u om toestemming wordt gevraagd, volgt u de instructies op het scherm om het koppelen van de apparaten te voltooien.
  1. Selecteer het als laatste toegevoegde gezinslid boven aan het scherm en tik vervolgens op Pair Phone (Telefoon koppelen).
  2. Geef het apparaat van uw gezinslid een naam en tik op Opslaan.
  3. Download en installeer de app Avast Family Space Companion op het apparaat van uw gezinslid via de App Store met behulp van onderstaande downloadknop:
    Avast Family Space downloaden
  4. Koppel het apparaat van uw gezinslid op een van de volgende manieren:
    • Open de koppeling op het apparaat van uw gezinslid in de door u gewenste browser-app. Als u om toestemming wordt gevraagd, volgt u de instructies op het scherm om het koppelen van de apparaten te voltooien.
    • Open de app Avast Family Space Companion op het apparaat van uw gezinslid en voer de koppelcode in die wordt weergegeven op het scherm van het ouderapparaat. Tik op Volgende. Als u om toestemming wordt gevraagd, volgt u de instructies op het scherm om het installeren en koppelen van de apparaten te voltooien.

Avast Family Space is nu geïnstalleerd op uw apparaat en gekoppeld aan een gezinslid.

• Avast Family Space 1.x voor Android
  • Avast Family Space 1.x voor iOS
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Apple iOS 10.0 of hoger