Avast Family Space installeren

Met behulp van de toepassing Avast Family Space kunnen ouders volledig toezicht houden op de mobiele apparaten die binnen het gezin in gebruik zijn. Het product bestaat uit twee verschillende toepassingen: Avast Family Space for parents, dat wordt uitgevoerd op één beheerdersapparaat, en Avast Family Space for kids, dat wordt uitgevoerd op maximaal tien gecontroleerde apparaten. Zowel de ouder- als de kind-apps worden ondersteund op iOS- en Android-apparaten.

Controleer voordat u Avast Family Space downloadt en installeert of alle apparaten aan de minimumvereisten voldoen:
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Apple iOS 10.0 of hoger

Avast Family Space for parents installeren

Wanneer u Avast Family Space for parents installeert op het beheerdersapparaat, voert u ook de eerste configuratie uit. Daarbij voegt u een gezinslid toe, stelt u inhoudsfilters in en koppelt u het apparaat van het gezinslid aan het beheerdersapparaat. Volg de onderstaande instructies om Avast Family Space for parents te installeren en de eerste configuratie te voltooien, afhankelijk van het ouderapparaat.

1. Open Google Play Store via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Zoek naar Avast Family Space for parents en selecteer Avast Family Space for parents in de zoekresultaten.
  3. Tik op Installeren.
  4. Tik op Open zodra de app is gedownload.
  5. Tik op Aan de slag.
  6. Meld u op een van de volgende manieren aan bij Avast Family Space:
    • Als u al een Avast-account hebt, tikt u op Aanmelden, voert u de aanmeldingsgegevens voor uw Avast-account in en tikt u op Bevestigen. Avast Family Space is nu geactiveerd.
    • Als u nog geen Avast-account hebt, selecteert u Account maken, voert u hetzelfde e-mailadres in als u bij de aankoop hebt gebruikt, stelt u een wachtwoord in en tikt u op Account maken.
  1. Open de App Store via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Zoek naar Avast Family Space for parents en selecteer Avast Family Space for parents in de zoekresultaten.
  3. Tik op Haal op
  4. Tik op Open zodra de app is gedownload.
  5. Tik op Aan de slag.
  6. Meld u op een van de volgende manieren aan bij Avast Family Space:
    • Als u al een Avast-account hebt, tikt u op Aanmelden, voert u de aanmeldingsgegevens voor uw Avast-account in en tikt u op Bevestigen. Avast Family Space is nu geactiveerd.
    • Als u nog geen Avast-account hebt, selecteert u Account maken, voert u hetzelfde e-mailadres in als u bij de aankoop hebt gebruikt, stelt u een wachtwoord in en tikt u op Account maken.

Avast Family Space activeren

Als er geen Avast Family Space-abonnement is gekoppeld aan uw Avast-account, wordt u na aanmelding gevraagd om een geldige activeringscode in te voeren om de app te activeren. Als u Avast Family Space handmatig wilt activeren met een activeringscode, volgt u de instructies hieronder, afhankelijk van uw apparaat.

1. Selecteer Al gekocht?.
  2. Voer de activeringscode uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging in en tik op Use this code (Deze code gebruiken).
  1. Selecteer Al gekocht?.
  2. Voer de activeringscode uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging in en tik op Use this code (Deze code gebruiken).
Avast Family Space is nu geactiveerd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het activeren van Avast Family Space:

Een gezinslid toevoegen

Zodra Avast Family Space for parents is geïnstalleerd op het ouderapparaat, wordt u gevraagd om het eerste gezinslid toe te voegen aan de app.

1. U voegt het eerste gezinslid toe door de naam in het tekstvak te typen, op Add Family Member (Gezinslid toevoegen) te tikken en een geschikt inhoudsfilter voor dat gezinslid te selecteren.
    • High (Hoog): aanbevolen voor gezinsleden jonger dan 11 jaar.
    • Medium (Gemiddeld): aanbevolen voor gezinsleden tussen de 12 en 16 jaar
    • Low (Laag): aanbevolen voor gezinsleden van 17 jaar en ouder.
    • No level (Geen niveau): aanbevolen voor gezinsleden van 18 jaar en ouder.
  2. Beheer elke inhoudsfiltercategorie (ongewenste inhoud, sociale media en berichten-apps) door te tikken op een van de volgende knoppen wanneer u daarom wordt gevraagd:
    • Aanpassen: als u deze optie selecteert, kunt u een subcategorie blokkeren door te tikken op de relevante schuifknop, zodat deze verandert in oranje (AAN), of toestaan door te tikken op de relevante schuifknop zodat deze verandert in grijs (UIT). Tik op Opslaan om uw aanpassingen te bewaren en door te gaan naar het volgende inhoudsfilterscherm.
    • Blokkeren: als u deze optie selecteert, blokkeert u automatisch alle subcategorieën binnen de inhoudsfiltercategorie. Het volgende inhoudsfilterscherm wordt geopend.
    • Not Now (Niet nu): als u deze optie selecteert wordt aanpassing geheel overgeslagen. U kunt de inhoudsfilters voor elk gezinslid op elk gewenst moment aanpassen. Het volgende inhoudsfilterscherm wordt geopend.
  3. Wanneer alle inhoudsfiltercategorieën zijn aangepast, geblokkeerd of overgeslagen, kunt u een locatiewaarschuwing toevoegen voor het gezinslid. Tik op Add Home (Thuis toevoegen), voer een label en een adres in in het tekstvak en klik op Opslaan. Tik op Pair (Koppelen) om de locatiewaarschuwing te bevestigen. U kunt ook op Not Now (Niet nu) tikken om het instellen van de thuiswaarschuwing over te slaan en door te gaan met het instellen van de toepassing.
  1. U voegt het eerste gezinslid toe door de naam in het tekstvak te typen, op Volgende te tikken en een geschikt inhoudsfilter voor dat gezinslid te selecteren.
    • High (Hoog): aanbevolen voor gezinsleden jonger dan 11 jaar.
    • Med (Gemiddeld): aanbevolen voor gezinsleden tussen de 12 en 16 jaar
    • Low (Laag): aanbevolen voor gezinsleden van 17 jaar en ouder.
    • No filters (Geen filters): aanbevolen voor gezinsleden van 18 jaar en ouder.
  2. Beheer elke inhoudsfiltercategorie (ongewenste inhoud, sociale media en berichten-apps) door te tikken op een van de volgende knoppen wanneer u daarom wordt gevraagd:
    • Aanpassen: als u deze optie selecteert, kunt u een subcategorie blokkeren door te tikken op de relevante schuifknop, zodat deze verandert in oranje (AAN), of toestaan door te tikken op de relevante schuifknop zodat deze verandert in grijs (UIT). Tik op Opslaan om uw aanpassingen te bewaren en door te gaan naar het volgende inhoudsfilterscherm.
    • Blokkeren: als u deze optie selecteert, blokkeert u automatisch alle subcategorieën binnen de inhoudsfiltercategorie. Het volgende inhoudsfilterscherm wordt geopend.
    • Niet nu: wanneer u deze optie selecteert, wordt aanpassing geheel overgeslagen. U kunt de inhoudsfilters voor elk gezinslid op elk gewenst moment aanpassen. Het volgende inhoudsfilterscherm wordt geopend.
  3. Wanneer alle inhoudsfiltercategorieën zijn aangepast, geblokkeerd of overgeslagen, kunt u een locatiewaarschuwing toevoegen voor het gezinslid. U voegt een locatiewaarschuwing toe door te tikken op Add Home (Thuis toevoegen), een label en een adres in te voeren in het tekstvak en op Opslaan te klikken. Tik op Pair (Koppelen) om de locatiewaarschuwing te bevestigen. U kunt ook tikken op Overslaan om het instellen van de thuiswaarschuwing over te slaan en door te gaan met het instellen van de toepassing.

De ouder- en kindapparaten koppelen

Nadat u een gezinslid hebt toegevoegd aan de app op het ouderapparaat, kunt u uw apparaat koppelen aan het apparaat van het ingevoerde gezinslid.

1. Selecteer het als laatste toegevoegde gezinslid boven aan het scherm en tik vervolgens op Pair Phone (Telefoon koppelen).
  2. Selecteer E-mailadres of Text (Sms) om een uitnodiging te sturen naar het apparaat van het gezinslid.
  3. Open de koppeling met de uitnodiging op het apparaat van het kind en tik op Install (Installeren) om de app Avast Family Space for kids te downloaden en te installeren.

Als u de koppeling met de uitnodiging niet kunt openen, plakt u deze in een andere browser of zoekt u naar Avast Family Space for kids in Google Play Store. Tik vervolgens op Installeren om de koppeling met de uitnodiging opnieuw te openen.
  4. Tik op het hoofdscherm van het apparaat van het kind op het pictogram Avast Family Space for kids om de app te openen en volg de instructies op het scherm van het ouderapparaat om het apparaat te koppelen aan Avast Family Space for parents.
  1. Selecteer het als laatste toegevoegde gezinslid boven aan het scherm en tik vervolgens op Pair Phone (Telefoon koppelen).
  2. Selecteer Send Text (Sms versturen) om een uitnodiging te sturen naar het apparaat van het gezinslid. U kunt ook op Later tikken om deze stap over te slaan.
  3. Open de koppeling met de uitnodiging op het apparaat van het kind en tik op Install (Installeren) om de app Avast Family Space for kids te downloaden en te installeren.

Als u de koppeling met de uitnodiging niet kunt openen, plakt u deze in een andere browser of zoekt u naar Avast Family Space for kids in de App Store. Tik vervolgens op Install (Installeren) om de koppeling met de uitnodiging opnieuw te openen.
  4. Tik op het hoofdscherm van het apparaat van het kind op het pictogram Avast Family Space for kids om de app te openen en volg de instructies op het scherm van het ouderapparaat om het apparaat te koppelen aan Avast Family Space for parents.

Avast Family Space is nu geïnstalleerd en ingesteld op uw apparaat.

• Avast Family Space 1.x voor Android
  • Avast Family Space 1.x voor iOS
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Apple iOS 10.0 of hoger