Avast Secure Browser - Aan de slag

Avast Secure Browser is een webbrowser met ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties en is door Avast ontwikkeld om u online te beschermen. De nieuwste versie bevat een Beveiligings- en privacycentrum, een verzameling hulpprogramma's en functies waarmee u uw onlineprivacy, uw identiteit en uw persoonsgegevens kunt beheren. Secure Browser wordt als afzonderlijke browser aangeboden wanneer u Avast Antivirus installeert.

Avast Secure Browser installeren

Avast Secure Browser is ontworpen als zelfstandige webbrowser, die werkt naast andere Avast Antivirusproducten. Als u de nieuwste versie van Avast Secure Browser wilt downloaden klikt u op de downloadknop hieronder:

Avast Secure Browser downloaden

Beveiligings- en privacycentrumfuncties openen

Secure Browser van Avast bevat een verzameling hulpprogramma's en functies waarmee u uw onlineprivacy en persoonsgegevens kunt beheren. U geeft deze functies als volgt weer:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast Secure Browser op het bureaublad om het programma te openen.
  2. Klik op het pictogram Avast rechtsboven om Beveiligings- en privacycentrum te openen.
  3. Klik op een tegel voor meer informatie over elk van de volgende functies, of beheer de functie rechtstreeks op de tegel:
    • Avast Antivirus: klik op Mijn computer scannen om Avast Antivirus te en Slimme scan te openen.
    • Bankmodus: klik op Openen om het virtuele bureaublad Bankmodus te starten of klik op de tegel om de geavanceerde instellingen voor Bankmodus te openen.
    • Avast SecureLine VPN: klik op de schuifknop zodat deze groen van kleur wordt om VPN in te schakelen. Klik vervolgens op de tegel om uw VPN-locatie te beheren. Er wordt automatisch een verbinding tot stand gebracht wanneer Secure Browser is ingesteld op Aanbevolen instellingen in de rechterbovenhoek van Beveiligings- en privacycentrum.
    • Bescherming tegen fingerprinting: klik op de schuifknop zodat deze groen van kleur wordt om de functie in te schakelen. Gebruik deze instelling om uw unieke browservingerafdruk online te verbergen.
    • Adblock (Advertenties blokkeren) (standaard ingeschakeld): deze functie voorkomt dat er advertenties worden geladen op de webpagina's die u bezoekt. U kunt daardoor sneller en veiliger browsen. Als u toegang wilt tot instellingen van Advertenties blokkeren klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Advertenties blokkeren in de rechterbovenhoek van Secure Browser en klikt u vervolgens op Opties.
    • Bescherming tegen phishing (standaard ingeschakeld): blokkeert phishing- en malwarewebsites door de URL's die u bezoekt te controleren aan de hand van de lijst met onveilige websites van Avast.
    • Bescherming tegen traceren (standaard ingeschakeld): voorkomt dat websites uw onlineactiviteiten traceren, zodat uw persoonlijke privacy wordt beschermd.
    • Afgeschermde modus: opent een persoonlijk Secure Browser-venster, waar uw historische gegevens, webcache en cookies niet worden opgeslagen of verzameld. Bescherming tegen traceren wordt automatisch gestart wanneer u op Venster openen klikt.
    • HTTPS-versleuteling (standaard ingeschakeld): verbergt alle gegevens die naar en vanuit uw browser worden verstuurd, ongeacht de website, zodat uw privacy gevoelige gegevens veilig zijn.
    • Wachtwoordbeheerders (standaard ingeschakeld): hiermee kunt u onlinewachtwoorden op één plaats opslaan, nieuwe wachtwoorden genereren en u gemakkelijk aanmelden bij verschillende websites. U kunt zowel het ingebouwde wachtwoordbeheerprogramma van de Browser als Avast-wachtwoorden gebruiken als u dit van tevoren hebt ingeschakeld. Klik op de tegel om uw voorkeursoptie te selecteren in de vervolgkeuzelijst.
    • Extensiebewaking (standaard ingeschakeld): voorkomt dat niet-vertrouwde extensies of add-ons worden geïnstalleerd in uw webbrowser.
    • Privégegevens opschonen: verwijdert uw browsegeschiedenis, in de cache op geslagen afbeeldingen, cookies, uw downloadgeschiedenis en andere rommel uit uw webbrowser. Klik op Opschonen starten om deze functie te configureren en de rommel uit uw browser te verwijderen.
    • Flash-bescherming (standaard ingeschakeld): voorkomt dat Adobe Flash-inhoud zonder uw toestemming wordt uitgevoerd in uw browser.
    • Webcamwacht: waarschuwt u wanneer een website probeert toegang te krijgen tot uw webcam, en vraagt of u de toegang tot de website wilt Toestaan of de website wilt Blijven blokkeren.
    • Controleren op hacks: controleert of uw e-mailadres voorkomt in de interne database met gestolen e-mailadressen van Avast. Klik op Openen op de tegel Controleren op hacks om te controleren of een e-mailadres is gestolen of misbruikt.
Voor sommige functies in Beveiligings- en privacycentrum is een betaald abonnement vereist.

Gewijzigde instellingen worden bewaard onder Aangepaste instellingen. U kunt de standaardinstellingen terugzetten door in de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek van uw browservenster Aanbevolen instellingen te selecteren.

Ingebouwde functies gebruiken

Via een geopend Avast Secure Browser-venster hebt u rechtstreeks toegang tot Advertenties blokkeren, Video's downloaden en Controleren op hacks. Raadpleeg de relevante sectie hieronder voor het beheren van deze functies:

Advertenties blokkeren

Wanneer Advertenties blokkeren is ingeschakeld, worden pop-upadvertenties geblokkeerd op de geopende webpagina. U hebt de volgende opties om Advertenties blokkeren te beheren:

• U kunt de instellingen voor Advertenties blokkeren configureren door met de rechtermuisknop te klikken op het pictogram Advertenties blokkeren in de rechterbovenhoek van Secure Browser en Opties te selecteren.
  • U schakelt Advertenties blokkeren uit door naar Beveiligings- en privacycentrum te gaan en te klikken op de schakeloptie op de tegel Adblock (Advertenties blokkeren), zodat deze verandert van groen (Ingeschakeld) in grijs (Uitgeschakeld).

Video's downloaden

Met de functie Video's downloaden kunt u moeiteloos video- en audiomateriaal downloaden van uw favoriete websites. De functie wordt automatisch geactiveerd wanneer er downloadbaar materiaal beschikbaar is op de open webpagina. U hebt de volgende opties om Video's downloaden te beheren:

• U start een download door de cursor op de downloadbare inhoud te laten rusten en te klikken op Downloaden op de balk die wordt weergegeven.
  • U bepaalt het type download door de cursor op de downloadbare inhoud te laten rusten, op mp4 te klikken en vervolgens 128k (Audio) of mp4 (Video; standaard geselecteerd) te selecteren.
  • U stelt in Video's downloaden op een website wordt weergegeven door de cursor op downloadbare inhoud te laten rusten, op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwieltje) te klikken en een weergaveoptie te selecteren.

Controleren op hacks

Met Controleren op hacks kunt u controleren of uw e-mailadres voorkomt in de interne database met gestolen e-mailadressen van Avast. U hebt de volgende opties om Controleren op hacks te beheren:

• U schakelt Controleren op hacks in door te klikken op het pictogram Controleren op hacks in de rechterbovenhoek van het browservenster.
  • Als u Controleren op hacks wilt gebruiken, klikt u achtereenvolgens op Openen op de tegel Controleren op hacks in Beveiligings- en privacycentrum en op Controleren.
  • U kunt Controleren op hacks uitschakelen door te klikken op Openen op de tegel Controleren op hacks in Beveiligings- en privacycentrum en te klikken op de schuifknop, zodat deze verandert van groen (Ingeschakeld) in grijs (Uitgeschakeld).

Secure Browser als standaardbrowser instellen

U stelt Secure Browser als volgt in als uw standaardbrowser:

1. Open Avast Secure Browser
  2. Klik op het pictogram Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen.
  3. Schuif naar het gedeelte Standaardbrowser en klik op Instellen als standaard.

Secure Browser is nu uw standaardbrowser.

Uw standaardzoekmachine opgeven

U legt als volgt vast welke zoekmachine u gebruikt op de adresbalk:

1. Open Avast Secure Browser
  2. Klik op het pictogram Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Zoekmachine op de vervolgkeuzelijst en selecteer de zoekmachine die u wilt gebruiken.

De zoekmachine is nu ingesteld.

Favorieten in Secure Browser beheren

Met behulp van favorieten kunt vaak bezochte of favoriete websites in Secure Browser opslaan, zodat u er snel toegang tot hebt.

Een favoriet toevoegen

1. Open Avast Secure Browser en ga naar de webpagina die u als favoriet wilt opslaan.
  2. Klik op het pictogram Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer FavorietenSla op als favoriet....
  4. Als u wilt, kunt u de naam van de website in het tekstvak Naam wijzigen en in de vervolgkeuzelijst klikken om de Map te selecteren waar de favoriet wordt opgeslagen. Klik ter bevestiging op Gereed.

De website is nu als favoriet opgeslagen. U kunt de huidige webpagina ook als favoriet opslaan door op de adresbalk op het pictogram in de vorm van een ster te klikken en verder te gaan met stap 3 hierboven.

Favorieten bewerken

1. Open Avast Secure Browser
  2. Klik op het pictogram Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer FavorietenFavorieten beheren
  4. Klik op uw favorieten en sleep ze naar uw voorkeurslocatie in het linkerdeelvenster, of klik op het pictogram Menu (drie puntjes) in elk deelvenster met favorieten dat u apart wilt beheren.

Favorieten exporteren naar een andere browser

1. Open Avast Secure Browser
  2. Klik op het pictogram Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer FavorietenFavorieten beheren
  4. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm Favorieten op het pictogram Menu (drie puntjes) en selecteer Favorieten exporteren.
  5. Selecteer de locatie waar u het bestand met geëxporteerde favorieten wilt opslaan, typ de gewenste bestandsnaam naast Bestandsnaam en klik op Opslaan.
  6. Raadpleeg de ondersteuningsdocumentatie over uw alternatieve browser om de geëxporteerde Secure Browser-favorieten te importeren.

De Avast Secure Browser-favorieten zijn geëxporteerd.

Favorieten importeren uit een andere browser

1. OpenAvast Secure Browser en klik op het pictogram Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer FavorietenFavorieten beheren
  3. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm Favorieten op het pictogram Menu (drie puntjes) en selecteer Favorieten importeren.
  4. Zoek het HTML-bestand met de favorieten van de andere browser op en klik op Openen.

Uw favorieten zijn geïmporteerd in Avast Secure Browser.

Favorieten in Secure Browser beheren

U kunt de instellingen van Avast Secure Browser aanpassen aan uw voorkeuren. Ga als volgt te werk om deze instellingen te beheren:

1. Open Avast Secure Browser
  2. Klik op het pictogram Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen. De instellingen van Avast Secure Browser zijn nu geopend.
  3. Geavanceerd in het linker Instellingen-menu om alle instellingen van Avast Secure Browser weer te geven.

Alle gedeelten met instellingen zijn nu zichtbaar. Kies een gedeelte om de afzonderlijke instellingen te configureren.

• Avast Secure Browser 76.x