Anulowanie automatycznego odnawiania zamówień w firmie Nexway

Ten artykuł odnosi się do zamówień na produkty marki Avast złożonych za pośrednictwem firmy Nexway. W przypadku zamówień na produkty marki Avast złożonych za pośrednictwem firmy Digital River zapoznaj się z następującym artykułem:

Jeśli nie masz pewności, u którego dystrybutora zostało złożone dane zamówienie na produkt marki Avast, zajrzyj do wiadomości e-mail z potwierdzeniem zamówienia lub wyciągu z rachunku karty debetowej lub kredytowej. Więcej informacji znajduje się w następującym artykule:

Wyłączanie automatycznego odnawiania subskrypcji Avast za pośrednictwem portalu klienta

  1. Otwórz wiadomość e-mail z potwierdzeniem zamówienia otrzymaną po dokonaniu zakupu i znajdź link umożliwiający anulowanie automatycznego odnawiania. Nastąpi przekierowanie do portalu internetowego firmy Nexway odpowiadającego Twojej lokalizacji.
    Jeśli nie możesz zlokalizować tego linku, wybierz swój region poniżej, aby trafić na odpowiedni portal firmy Nexway:
  2. Wpisz adres e-mail (podany podczas zakupu) i hasło z oryginalnej wiadomości e-mail z potwierdzeniem zamówienia, a następnie kliknij opcję Sign in (Zaloguj).
    Jeśli nie możesz znaleźć wiadomości e-mail z potwierdzeniem zamówienia, kliknij opcję Forgot your password? (Nie pamiętasz hasła?) umożliwiającą podanie innych informacji identyfikacyjnych.
  3. Na stronie Overview (Przegląd) kliknij opcję Change Auto-Renewal settings (Zmień ustawienia automatycznego odnawiania) znajdującą się nad listą posiadanych subskrypcji.
  4. Na dole strony Payment and Billing Details (Szczegóły płatności) wybierz opcję Disabled (Wyłączone) znajdującą się w sekcji Auto-Renewal (Automatyczne odnawianie).
  5. Kliknij opcję Disable automatic renewal (Wyłącz automatyczne odnawianie), aby potwierdzić chęć wyłączenia automatycznego odnawiania subskrypcji. Kiedy zmiana zostanie przetworzona, otrzymasz wiadomość e-mail potwierdzającą, że automatyczne odnawianie określonej subskrypcji produktu zostało anulowane, a status subskrypcji w portalu internetowym zmieni się na Suspended (Zawieszona).
    Opcje odnawiania są obsługiwane osobno dla poszczególnych subskrypcji. Jeśli masz kilka subskrypcji Avast, które są odnawiane automatycznie, musisz wykonać tę procedurę dla każdej subskrypcji, dla której chcesz wyłączyć tę usługę.
  • Wszystkie płatne produkty Avast (oprogramowanie)
  • Wszystkie obsługiwane systemy operacyjne

Potrzebujesz dodatkowej pomocy?

Skontaktuj się z nami