Avast Secure Browser voor Mac – aan de slag

Avast Secure Browser is een webbrowser met ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties en is door Avast ontwikkeld om u online te beschermen. De nieuwste versie bevat een Beveiligings- en privacycentrum, een verzameling hulpprogramma's en functies waarmee u uw onlineprivacy, uw identiteit en uw persoonsgegevens kunt beheren.

Avast Secure Browser installeren

Avast Secure Browser is ontworpen als zelfstandige webbrowser, die werkt naast andere Avast Antivirusproducten. Als u de nieuwste versie van Avast Secure Browser wilt downloaden klikt u op de downloadknop hieronder:

Avast Secure Browser downloaden

Avast Secure Browser openen

Open Avast Secure Browser op een van de volgende manieren:

• Klik op het symbool Avast Secure Browser in het Dock.
  • Selecteer Ga in de menubalk, selecteer Programma's en dubbelklik op het symbool Avast Secure Browser.

Beveiligings- en privacycentrumfuncties openen

Secure Browser van Avast bevat een verzameling hulpprogramma's en functies waarmee u uw onlineprivacy en persoonsgegevens kunt beheren. U geeft deze functies als volgt weer:

1. Klik op het Avast-symbool rechtsboven om het Beveiligings- en privacycentrum te openen.
  2. Klik op een tegel voor meer informatie over elk van de volgende functies, of beheer de functie rechtstreeks op de tegel:
    • Bescherming tegen fingerprinting: klik op de schuifknop zodat deze groen van kleur wordt om de functie in te schakelen. Gebruik deze instelling om uw unieke browservingerafdruk online te verbergen.
    • Advertenties blokkeren (standaard ingeschakeld): deze functie voorkomt dat er advertenties worden geladen op de webpagina's die u bezoekt. U kunt daardoor sneller en veiliger browsen. Als u toegang wilt tot instellingen van Advertenties blokkeren klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Advertenties blokkeren in de rechterbovenhoek van Secure Browser en klikt u vervolgens op Opties.
    • Bescherming tegen phishing (standaard ingeschakeld): blokkeert phishing- en malwarewebsites door de URL's die u bezoekt te controleren aan de hand van de lijst met onveilige websites van Avast.
    • Bescherming tegen traceren (standaard ingeschakeld): voorkomt dat websites uw onlineactiviteiten traceren, zodat uw persoonlijke privacy wordt beschermd.
    • Afgeschermde modus: opent een persoonlijk Secure Browser-venster, waar uw historische gegevens, webcache en cookies niet worden opgeslagen of verzameld. Bescherming tegen traceren, HTTPS-versleuteling en Bescherming tegen phishing worden automatisch ingeschakeld wanneer u klikt op Venster openen op de tegel Afgeschermde modus.
    • HTTPS-versleuteling (standaard ingeschakeld): verbergt alle gegevens die naar en vanuit uw browser worden verstuurd, ongeacht de website, zodat uw privacy gevoelige gegevens veilig zijn.
    • Wachtwoordbeheer (standaard ingeschakeld): hiermee kunt u onlinewachtwoorden op één plaats opslaan, nieuwe wachtwoorden genereren en u gemakkelijk aanmelden bij verschillende websites.
    • Extensiebewaking (standaard ingeschakeld): voorkomt dat niet-vertrouwde extensies of add-ons worden geïnstalleerd in uw webbrowser.
    • Privégegevens opschonen: verwijdert uw browsegeschiedenis, in de cache op geslagen afbeeldingen, cookies, uw downloadgeschiedenis en andere rommel uit uw webbrowser. Klik op Opschonen starten om deze functie te configureren en de rommel uit uw browser te verwijderen.
    • Flash blokkeren (standaard ingeschakeld): voorkomt dat Adobe Flash-inhoud zonder uw toestemming wordt uitgevoerd in uw browser.
    • Webcam Guard: (standaard ingeschakeld): waarschuwt u wanneer een website probeert toegang te krijgen tot uw webcam, en vraagt of u de toegang tot de website wilt Toestaan of de website wilt Blijven blokkeren.

Wijzigingen van uw instellingen worden opgeslagen onder Aangepaste instellingen. U kunt de standaardinstellingen terugzetten door in de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek van uw browservenster Aanbevolen instellingen te selecteren.

Ingebouwde functies gebruiken

Via een geopend Avast Secure Browser-venster hebt u rechtstreeks toegang tot Advertenties blokkeren en Video's downloaden. Raadpleeg de relevante sectie hieronder voor het beheren van deze functies:

Advertenties blokkeren

Wanneer Advertenties blokkeren is ingeschakeld, worden pop-upadvertenties geblokkeerd op de geopende webpagina. U hebt de volgende opties om Advertenties blokkeren te beheren:

• U kunt de instellingen voor Advertenties blokkeren configureren door met de rechtermuisknop te klikken op het pictogram Advertenties blokkeren in de rechterbovenhoek van Secure Browser en Opties te selecteren.
  • U schakelt Advertenties blokkeren uit door naar Beveiligings- en privacycentrum te gaan en te klikken op de schakeloptie op de tegel Advertenties blokkeren, zodat deze verandert van groen (Ingeschakeld) in grijs (Uitgeschakeld).

Video's downloaden

Met de functie Video's downloaden kunt u moeiteloos video- en audiomateriaal downloaden van uw favoriete websites. De functie wordt automatisch geactiveerd wanneer er downloadbaar materiaal beschikbaar is op de open webpagina. U hebt de volgende opties om Video's downloaden te beheren:

• U start een download door de cursor op de downloadbare inhoud te laten rusten en te klikken op Downloaden op de balk die wordt weergegeven.
  • U bepaalt het type download door de cursor op de downloadbare inhoud te laten rusten, op mp4 te klikken en vervolgens 128k (Audio) of mp4 (Video; standaard geselecteerd) te selecteren.
  • U stelt in Video's downloaden op een website wordt weergegeven door de cursor op downloadbare inhoud te laten rusten, op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwieltje) te klikken en een weergaveoptie te selecteren.

Secure Browser als standaardbrowser instellen

U stelt Secure Browser als volgt in als uw standaardbrowser:

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik op het pictogram Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen.
  3. Schuif naar het gedeelte Standaardbrowser en klik op Stel in als standaard.
  4. Klik ter bevestiging op Gebruik "Avast Secure Browser".

Avast Secure Browser is nu uw standaardbrowser.

Uw standaardzoekmachine opgeven

U legt als volgt vast welke zoekmachine u gebruikt op de adresbalk:

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik op het pictogram Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Zoekmachine op de vervolgkeuzelijst en selecteer de zoekmachine die u wilt gebruiken.

De zoekmachine is nu ingesteld.

Favorieten in Secure Browser beheren

Met behulp van favorieten kunt vaak bezochte of favoriete websites in Secure Browser opslaan, zodat u er snel toegang tot hebt.

Een favoriet toevoegen

1. Open Avast Secure Browser en klik op Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer FavorietenSla op als favoriet....
  3. Als u wilt, kunt u de naam van de website in het tekstvak Naam wijzigen en in de vervolgkeuzelijst klikken om de Map te selecteren waar de favoriet wordt opgeslagen. Klik ter bevestiging op Gereed.

De website is nu als favoriet opgeslagen. U kunt de huidige webpagina ook als favoriet opslaan door op de adresbalk op het pictogram in de vorm van een ster te klikken en verder te gaan met stap 3 hierboven.

Favorieten bewerken

1. Open Avast Secure Browser en ga naar de webpagina die u als favoriet wilt opslaan.
  2. Klik op Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer FavorietenBeheer favorieten.
  4. Klik op uw favorieten en sleep ze naar uw voorkeurslocatie in het linkerdeelvenster, of klik op het pictogram Menu (drie puntjes) in elk deelvenster met favorieten dat u apart wilt beheren.

Favorieten exporteren naar een andere browser

1. Open Avast Secure Browser en klik op Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer FavorietenBeheer favorieten.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm Favorieten op het pictogram Menu (drie puntjes) en selecteer Exprteer favorieten.
  4. Typ de gewenste bestandsnaam naast Bewaar als, selecteer de locatie waar het exportbestand met favorieten wordt opgeslagen en klik op Bewaar om te bevestigen.
  5. Raadpleeg de ondersteuningsdocumentatie over uw alternatieve browser om de geëxporteerde Secure Browser-favorieten te importeren.

De Avast Secure Browser-favorieten zijn geëxporteerd.

Favorieten importeren uit een andere browser

1. Open Avast Secure Browser en klik op Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer Favorietenbeheer favorieten.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm Favorieten op het pictogram Menu (drie puntjes) en selecteer Importeer favorieten.
  4. Zoek het HTML-bestand met de favorieten van de vorige browser op en klik op Open.

Uw favorieten zijn geïmporteerd in Avast Secure Browser.

Favorieten in Secure Browser beheren

U kunt de instellingen van Avast Secure Browser aanpassen aan uw voorkeuren. Ga als volgt te werk om deze instellingen te beheren:

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik op het pictogram Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen. De instellingen van Avast Secure Browser zijn nu geopend.
  3. Klik linksboven op het scherm Instellingen op Instellingen (drie lijntjes) en klik op Geavanceerd om alle instellingen van Avast Secure Browser weer te geven.

Alle gedeelten met instellingen zijn nu zichtbaar. Kies een gedeelte om de afzonderlijke instellingen te configureren.

• Avast Secure Browser 80.x