Avast Cleanup Pro voor Mac – aan de slag

Avast Cleanup Pro scant op onnodige en dubbele bestanden op uw Mac en verwijdert ze om schijfruimte vrij te maken. In dit artikel gaan we ervan uit dat Avast Cleanup Pro al is geïnstalleerd en geactiveerd op uw Mac. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Open de gebruikersinterface van Avast Cleanup Pro op een van de volgende manieren om aan de slag te gaan:

• Klik op het pictogram van Avast Cleanup Pro in de menubalk en selecteer Open Avast Cleanup Pro.
  • Klik op Ga in de menubalk, selecteer Programma's en dubbelklik op het symbool Avast Cleanup Pro.

Schijfruimte vrijmaken

Met de optie Ruim rommel op wordt uw Mac gescand op onnodige bestanden en kunt u aangeven welke bestanden moeten worden verwijderd om schijfruimte vrij te maken. Voer de volgende stappen uit om een scanbewerking te starten en bestanden te verwijderen:

1. Klik op Scannen onder Ruim rommel op in het hoofdscherm van Avast Cleanup Pro.
  2. Nadat de scanbewerking voltooid is, kunt u een selectiemethode kiezen via de vervolgkeuzelijst onder aan het scherm... ... of handmatig bestanden selecteren door op een tab in het linkerdeelvenster te klikken en de gewenste vakjes in of uit te schakelen.
  3. Nadat u de bestanden die u wilt verwijderen hebt geselecteerd, klikt u op Schoon.
  4. Voer wanneer u daarom wordt gevraagd uw beheerdersgegevens in en klik op OK.
  5. Klik op Gereed om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Cleanup Pro.

U kunt de scaninstellingen van Ruim rommel op aanpassen door naar AvastCleanup in de menubalk te gaan en VoorkeurenScan te selecteren.

Dubbele bestanden verwijderen

Met de optie Zoek dubbele items kunt u uw Mac op dubbele bestanden scannen. Voer de volgende stappen uit om een scanbewerking te starten en dubbele bestanden te verwijderen:

1. Klik op Zoek onder Zoek dubbele items op het hoofdscherm van Avast Cleanup Pro. Als u de scanlocatie wilt wijzigen, klikt u op het mappictogram naast Zoek en selecteert u de map die of het station dat u wilt scannen. De geselecteerde locatie wordt weergegeven onder de knop Zoek.
  2. Klik na afloop van de scanbewerking op Geef dubbele bestanden weer.
  3. U kunt een selectiemethode voor alle categorieën kiezen via de vervolgkeuzelijst onderaan het scherm... ... of handmatig bestanden selecteren door op een tab in het linkerdeelvenster te klikken en de desbetreffende bestanden in of uit te schakelen.
  4. Nadat u een selectie hebt gemaakt, klikt u op Schoon.
  5. Klik op Gereed om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Cleanup Pro.

U kunt de scaninstellingen van Zoek dubbele items aanpassen door naar AvastCleanup in de menubalk te gaan en VoorkeurenScan te selecteren.

Slechte of vergelijkbare foto's vinden

Met de optie Zoek foto's zoekt u op uw Mac naar foto's die bijvoorbeeld wazig of slecht belicht zijn. Voer de volgende stappen uit om een scanbewerking te starten en slechte of vergelijkbare foto's te controleren:

1. Klik op Zoek onder Zoek foto's op het hoofdscherm van Avast Cleanup Pro.
  2. Geef aan waar Avast Cleanup Pro foto's moet controleren door het selectievakje naast de mappen en locaties in of uit te schakelen. Klik op Toevoegen om meer mappen, externe schijven of specifieke foto's te selecteren die in de scanbewerking moeten worden opgenomen.
  3. Nadat u een selectie hebt gemaakt, klikt u op Scannen.
  4. Klik op Controleer om alle slechte en vergelijkbare foto's te bekijken die Avast Cleanup Pro heeft gevonden.
  5. Klik op Begrepen om het pop-upbericht te verwijderen.
  6. Kies een selectiemethode via de vervolgkeuzelijst onderaan het scherm of maak handmatig een selectie door op de foto's te tikken die u wilt verwijderen.
  7. Nadat u een selectie hebt gemaakt, klikt u op Verwijderen om de verwijdering van de geselecteerde bestanden te bevestigen.
  8. Klik op Gereed om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Cleanup Pro.

Meldingen beheren

Avast Cleanup Pro is standaard zo ingesteld dat u een melding ontvangt wanneer er een bepaalde hoeveelheid ongewenste bestanden is aangetroffen op uw Mac. Voer de volgende stappen uit om deze instelling te beheren:

1. Zorg ervoor dat het venster van Avast Cleanup Pro actief is, klik op AvastCleanup in de menubalk en selecteer Voorkeuren.
  2. Selecteer het tabblad Waarschuwingen en pas de instellingen aan uw voorkeuren aan.

Abonnementsgegevens bekijken

Voer de volgende stappen uit om uw abonnementsgegevens te bekijken:

1. Zorg ervoor dat het venster van Avast Cleanup Pro actief is, klik op AvastCleanup in de menubalk en selecteer Voorkeuren.
  2. Selecteer het tabblad Abonnement om de duur van uw Avast Cleanup Pro-abonnement te bekijken.
  • Avast Cleanup Pro 1.x voor Mac