Avast Anti-Theft – Aan de slag

De Anti-Theft-functie die beschikbaar is in Avast Mobile Security beschermt uw mobiele privégegevens en helpt u met het terugvinden van uw apparaat in geval van verlies of diefstal. Als u de geavanceerde opties van Anti-Theft wilt gebruiken, moet u de AVG-antivirussoftware voor Android upgraden naar de betaalde versie van Avast Mobile Security Pro. In dat geval kunt u bijvoorbeeld een foto maken van de dief wanneer de verkeerde pincode wordt ingevoerd, uw apparaat vergrendelen wanneer de simkaart wordt vervangen en op elk gewenst moment ongemerkt de omgeving van de telefoon vastleggen.

Raadpleeg onderstaande instructies als u deze functie wilt configureren en gebruiken.

Anti-Theft inschakelen

Voor Anti-Theft is een eerste installatie vereist waarmee u uw apparaat in geval van verlies of diefstal kunt volgen en beheren. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het installeren van Anti-Theft:

De instellingen van Anti-Theft openen

1. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op uw apparaat.
  2. Tik op het menupictogram linksboven.
  3. Selecteer Anti-Theft
  4. Typ de pincode voor Anti-Theft.
    Als u de pincode bent vergeten, kunt u in het volgende artikel lezen hoe u deze opnieuw instelt:
  5. Het instellingenscherm van Anti-Theft wordt weergegeven. Schuif omlaag om alle beschikbare opties te bekijken.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over de instellingen van Anti-Theft:

Geavanceerde beveiligingsinstellingen configureren (alleen Avast Mobile Security Pro)

Anti-Theft biedt twee hoofdinstellingen voor beveiliging in het betaalde Avast Mobile Security Pro:

• Pincodebeveiligng: geeft u de mogelijkheid extra bescherming in te stellen door uw apparaat als verloren aan te merken wanneer de Avast-pincode acht keer verkeerd wordt ingevoerd. Pincodebeveiligng is standaard ingeschakeld. Ga naar Anti-TheftPincodebeveiligng om wijzigingen aan te brengen.
  • Vergrendelen bij vervanging simkaart: hiermee wordt uw apparaat automatisch vergrendeld wanneer de simkaart wordt vervangen. Dit is met name nuttig als de vermoedelijke dief probeert een andere simkaart in uw apparaat te plaatsen. Vergrendelen bij vervanging simkaart is standaard uitgeschakeld. Ga naar Anti-TheftVergrendelen bij vervanging simkaart om de functie in te schakelen.

Geef aan hoe Anti-Theft moet reageren wanneer het apparaat wordt aangemerkt als LOST (verloren)

Standaard worden de volgende instellingen ingeschakeld wanneer u de opdracht LOST verzendt via sms of via uw Avast-account:

• Apparaat vergrendelen: voorkomt dat indringers toegang verkrijgen tot het apparaat.
  • Alarmsignaal afspelen: activeert de sirene op uw apparaat om u of anderen te attenderen op de locatie ervan.
  • Cameraval: activeert de camera op uw apparaat om ongemerkt een foto van de dief te maken. De foto kan worden opgehaald van uw Avast-account of van een opslagaccount in de cloud dat is geconfigureerd in de instellingen van Anti-Theft.
    Opmerking: De opties voor Cloud-opslag zijn alleen beschikbaar in Android 6.0 en latere versies.

Als u een van deze instellingen wilt uitschakelen, gaat u in het menu van Avast Mobile Security naar het gedeelte Anti-Theft en schuift u omlaag naar de optie Wanneer het apparaat als VERLOREN wordt aangemerkt.

In het volgende artikel kunt u lezen hoe u een verloren of gestolen mobiel apparaat op afstand bedient met Anti-Theft:

• Avast Anti-Theft voor Android
  • Avast Mobile Security 6.x
  • Google Android 4.1 (Jelly Bean, API 16) of hoger