Avast Cleanup Premium verwijderen

Als u Avast Cleanup Premium in Windows wilt verwijderen, voert u de stappen uit in het gedeelte hieronder dat betrekking heeft op uw versie van Cleanup:

Instructies voor de zelfstandige versie van Avast Cleanup Premium

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op Avast Cleanup Premium en selecteer Verwijderen.
  4. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de X-toets, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  5. Klik met de rechtermuisknop op Avast Cleanup Premium en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  6. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  7. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  8. Klik met de rechtermuisknop op Avast Cleanup Premium en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  9. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer InstellingenConfiguratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  10. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de klassieke weergave gebruikt.
  11. Klik met de rechtermuisknop op Avast Cleanup Premium en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  12. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer InstellingenConfiguratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  13. Klik op Programma's installeren of verwijderen als u de categorieweergave gebruikt, ... of dubbelklik op Programma's installeren of verwijderen als u de klassieke weergave gebruikt.
  14. Selecteer Avast Cleanup Premium door er één keer op te klikken en klik rechtsonder op Verwijderen in de gemarkeerde selectie.
  15. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op JaDoorgaan).
  16. Wanneer het venster Avast Cleanup Premium verwijderen verschijnt, klikt u op Ja om het verwijderen te bevestigen.
  17. Wacht totdat Avast Cleanup Premium van uw computer is verwijderd.
  18. Klik op OK.

Als u Avast Cleanup Premium opnieuw wilt installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Instructies voor het onderdeel Cleanup van Avast Antivirus

1. Open de gebruikersinterface van Avast en klik op MenuInstellingen.
  2. Selecteer het tabblad Onderdelen in het linkerdeelvenster, schuif omlaag en klik op het deelvenster Cleanup om het gedeelte uit te vouwen. Klik vervolgens op Onderdeel verwijderen.
  3. Klik op OK om het verwijderen van het onderdeel Cleanup te bevestigen.
  4. Klik boven aan het scherm Onderdelen op Computer opnieuw starten en klik op Nu opnieuw starten om het verwijderen van het onderdeel Cleanup te bevestigen.

Als u het onderdeel Cleanup opnieuw wilt installeren, herhaalt u bovenstaande stappen en klikt u in stap 2 op Onderdeel installeren.

1. Open de installatiewizard van Avast in Avast Antivirus.
  2. Klik op Wijzigen in de installatiewizard van Avast.
  3. Schakel het selectievakje bij Cleanup uit en klik op Wijzigen.
  4. Wacht totdat de installatiewizard alle bestanden van Avast Antivirus op uw computer heeft bijgewerkt.
  5. Klik op Computer opnieuw starten om het verwijderen van het onderdeel Cleanup te voltooien.

Als u het onderdeel Cleanup opnieuw wilt installeren, herhaalt u bovenstaande stappen en klikt u in stap 3 op Cleanup.

• Avast Cleanup Premium 18.x

• Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits