Volledige schijftoegang toestaan in macOS Mojave (10.14) en hoger

Als u Avast Security of Avast Cleanup hebt geïnstalleerd op een Mac met macOS Mojave (10.14) of hoger, moet u Volledige schijftoegang inschakelen op uw Mac om ervoor te zorgen dat uw Avast-product naar behoren werkt.

Toestemming voor Volledige schijftoegang is een nieuwe privacyfunctie die is geïntroduceerd in macOS Mojave (10.14) en die voorkomt dat bepaalde toepassingen toegang krijgen tot belangrijke gegevens, zoals Mail, Berichten, Time Machine en Safari-bestanden. Dit betekent dat u bepaalde programma's handmatig toegang moet verlenen tot deze beschermde delen van uw Mac. In oudere versies van macOS (10.13 en lager) werd deze toestemming automatisch verleend tijdens de installatie van uw Avast-product. Volg de instructies hieronder om op macOS Mojave (10.14) of hoger volledige schijftoegang toe te staan voor uw Avast-product(en).

Als Volledige schijftoegang niet is ingeschakeld, kan uw Avast-product niet alle delen van uw Mac scannen. Dit betekent dat Avast Security uw Mac niet volledig kan beschermen tegen malware en andere risico's voor de netwerkveiligheid en dat Avast Cleanup maar een beperkt deel van uw systeemmappen en harde schijf kan scannen. Dit kan tot gevolg hebben dat er overbodige rommel op uw Mac achterblijft.

Volledige schijftoegang toestaan

Volg het plaatje of de stappen hieronder om Volledige schijftoegang toe te staan voor uw Avast-product op uw Mac:

1. Open SysteemvoorkeurenBeveiliging en privacy.
  2. Selecteer het tabblad Privacy.
  3. Selecteer Volledige schijftoegang en klik op het symbool in de vorm van een hangslotje.
  4. Gebruik uw Touch ID of voer de inloggegevens voor de systeembeheerder in en klik op Ontgrendel.
  5. Klik op +.
  6. Klik op Programma's, selecteer uw Avast-product en klik op Open.
  7. Klik op Stop nu zodra u daarom wordt gevraagd.

Uw Avast-product heeft nu volledige schijftoegang om uw Mac te scannen en te beschermen.

• Avast Omni 1.x
  • Avast Security 14.x voor Mac
  • Avast Premium Security 14.x voor Mac
  • Avast Cleanup Premium 2.x voor Mac
  • Apple macOS 10.14 x (Mojave) en hoger