Avast Secure Browser voor Mac – Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Avast Secure Browser?

Avast Secure Browser is een webbrowser met ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties en is door Avast ontwikkeld om u online te beschermen. De browser bevat Beveiligings- en privacycentrum, een verzameling hulpprogramma's en functies waarmee u uw onlineprivacy, identiteit en persoonsgegevens kunt beheren.

Hoe kom ik aan Avast Secure Browser?

Avast Secure Browser is beschikbaar via de downloadknop hieronder:

Avast Secure Browser downloaden

Is Avast Secure Browser compatibel met andere browsers?

Ja. Avast Secure Browser is ontworpen voor gebruik naast andere browsers. Daardoor kunt u probleemloos favorieten en andere gegevens importeren.

Hoe open ik Avast Secure Browser?

U kunt Avast Secure Browser als volgt openen:

• Klik op het symbool Avast Secure Browser in het dock.
  • Selecteer GaProgramma's in de menubalk en dubbelklik op Avast Secure Browser.

Hoe beschermt Avast Secure Browser mijn computer en mijn privacy?

Avast Secure Browser is voorzien van een reeks functies en hulpprogramma's die zijn bedoeld om uw veiligheid online te optimaliseren, zoals Webcamwacht en Bescherming tegen fingerprinting. Alle ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties zijn beschikbaar in Beveiligings- en privacycentrum.

Onderdelen

Wat houdt Beveiligings- en privacycentrum in?

Beveiligings- en privacycentrum is een console met hulpprogramma's, functies en instellingen waarmee u uw onlineactiviteiten kunt beheren.

In Beveiligings- en privacycentrum kunt u alle beschikbare ingebouwde hulpprogramma's en functies bekijken. Met deze hulpmiddelen kunt u uw browser niet alleen beter beveiligen, maar ook uw Mac als geheel veiliger maken.

Open Beveiligings- en privacycentrum door te klikken op het oranje Avast-symbool rechtsboven in het venster Avast Secure Browser.

Wat is Bescherming tegen fingerprinting?

Websites en advertentienetwerken kunnen uw unieke browserconfiguratie (de fingerprint of vingerafdruk van uw browser) gebruiken om u te volgen. De vingerafdruk van uw browser bestaat uit gegevens die te maken hebben met de configuratie van uw apparaat, uw browser en de geschiedenis van uw onlineactiviteiten, die doorlopend wordt opgeslagen terwijl u in de weer bent met webpagina's. Met Bescherming tegen fingerprinting kunt u uw digitale vingerafdruk verbergen om te voorkomen dat websites u zonder uw toestemming identificeren en volgen.

De functie Bescherming tegen fingerprinting kan informatie verbergen die bepaalde websites nodig hebben voor een goede werking. Als u terwijl Bescherming tegen fingerprinting actief is problemen ondervindt met een website die u normaal gesproken bezoekt, kunt u de functie tijdelijk uitschakelen via Beveiligings- en privacycentrum.

Wat is Bescherming tegen phishing?

Bescherming tegen phishing blokkeert schadelijke websites en phishing-pogingen terwijl u op internet surft. Het voorkomt ook dat u mogelijk schadelijke inhoud downloadt van internet, waarmee uw Mac kan worden geïnfecteerd. Bescherming tegen phishing is standaard ingeschakeld.

U kunt deze functie uitschakelen door naar Beveiligings- en privacycentrum te gaan en te klikken op de schakeloptie op de tegel Bescherming tegen phishing, zodat deze verandert van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Bescherming tegen traceren?

De functie Bescherming tegen traceren beschermt uw privacy door te voorkomen dat websites, analysebedrijven, reclamebureaus en andere webservices uw onlineactiviteiten volgen. Daarbij wordt ook gebruikgemaakt van filters om webbugs, traceerscripts en andere gegevensverzamelaars op de websites die u bezoekt volledig te verwijderen. Bescherming tegen traceren is standaard ingeschakeld.

U kunt deze functie uitschakelen door naar Beveiligings- en privacycentrum te gaan en te klikken op de schakeloptie op de tegel Bescherming tegen traceren, zodat deze verandert van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Afgeschermde modus?

Afgeschermde modus is een privacyfunctie die voorkomt dat uw browsegeschiedenis wordt opgeslagen en die eventuele permanente cookies of webcachebestanden verwijdert die u tijdens een browsersessie in de afgeschermde modus verzamelt.

Als u een webpagina in de afgeschermde modus wilt openen, gaat u naar het Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op Venster openen op de tegel Afgeschermde modus.

Wat is Extensiebewaking?

Extensiebewaking voorkomt dat niet-vertrouwde extensies (ook wel invoegtoepassingen, add-ins, add-ons of plug-ins genoemd) worden geïnstalleerd in Avast Secure Browser. Deze functie is standaard ingeschakeld.

U kunt Extensiebewaking uitschakelen door naar Beveiligings- en privacycentrum te gaan en te klikken op de schakeloptie op de tegel Extensiebewaking, zodat deze verandert van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Privégegevens opschonen?

Privégegevens opschonen schoont uw browsegeschiedenis en andere gegevens op die zijn opgeslagen in uw browsers, zoals afbeeldingen in de cache en cookies. Daardoor wordt uw privacy beschermd en komt er schijfruimte vrij op uw Mac.

Als u Privégegevens opschonen wilt gebruiken om uw browsegeschiedenis te wissen, gaat u naar Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op Opschonen starten op de tegel Privégegevens opschonen.

Wat is Flash blokkeren?

Flash-inhoud stelt uw Mac bloot aan zwakke plekken in de beveiliging, neemt ruimte in beslag en kan een zware belasting voor de batterij van uw Mac vormen. Met de Flash-bescherming voorkomt u dat Flash-inhoud zonder uw toestemming wordt uitgevoerd op de Mac.

U kunt deze functie uitschakelen door naar Beveiligings- en privacycentrum te gaan en te klikken op de schakeloptie op de tegel Flash-bescherming, zodat deze verandert van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Webcamwacht?

Met Webcamwacht kunt u bepalen welke websites toegang hebben tot uw webcam. Telkens wanneer een website die u bezoekt toegang probeert te verkrijgen tot uw webcam, verschijnt er een melding met de vraag of u de website wilt Toestaan of Blijven blokkeren. Webcamwacht is standaard ingeschakeld.

U kunt Webcamwacht tijdelijk uitschakelen door naar Beveiligings- en privacycentrum te gaan en te klikken op de schakeloptie op de tegel Webcamwacht, zodat deze verandert van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Controleren op hacks?

Controleren op hacks is een functie in Avast Secure Browser waarmee u kunt controleren of uw e-mailadres betrokken is geweest bij een gegevenslek. De service maakt gebruik van Pwned Passwords-technologie in combinatie met de interne database van Avast van gestolen e-mailadressen om te controleren op mogelijke lekken.

Als u deze functie wilt gebruiken, opent u Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op de tegel Controleren op hacks. Typ uw e-mailadres in het tekstvak en klik op Controleren om te controleren er aanmeldingsgegevens van u zijn gestolen of misbruikt.

U kunt meldingen van Controleren op hacks uw browser uitschakelen door naar Beveiligings- en privacycentrum te gaan, de tegel Controleren op hacks te selecteren en te klikken op de schakeloptie, zodat deze verandert van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Prestatiebeheer?

Prestatiebeheer is toegankelijk via de Secure Browser-instellingen en omvat aanpasbare instellingen om de prestaties van uw Mac en browser te verhogen. Deze functie is toegankelijk via Avast Secure Browser en het Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen. Schuif naar de onderkant van het instellingenscherm, klik op Geavanceerd en blader naar het gedeelte Prestatiebeheer. De volgende instellingen zijn beschikbaar:

• RAM en CPU optimaliseren: stelt geopende, inactieve tabbladen na een bepaalde tijdsperiode buiten werking, wat de prestaties en snelheid van zowel uw browser als uw Mac verbetert. Klik op de schuifregelaar zodat de kleur verandert van grijs (UIT) in groen (AAN). Selecteer daarna een periode in het vervolgkeuzemenu. Zodra deze periode is verlopen, worden inactieve tabbladen automatisch buiten werking gesteld.
  • Batterijduur verlengen (alleen beschikbaar op laptops): stelt geopende, inactieve tabbladen na een opgegeven tijdsperiode buiten werking wanneer uw laptop op batterijstroom werkt. Selecteer een periode in het vervolgkeuzemenu. Zodra deze periode is verlopen, worden inactieve tabbladen automatisch buiten werking gesteld.
Een onderbroken tabblad wordt pas definitief verwijderd wanneer u het handmatig sluit. Klik op een buiten werking gesteld tabblad en klik op het vernieuwingssymbool om de inhoud opnieuw te laden.

Hoe controleer ik of de verbinding met een website veilig is?

Wanneer u verschillende webpagina's bezoekt met Avast Secure Browser, kunt u de beveiliging van de verbinding in kwestie controleren:

1. Open Avast Secure Browser en navigeer naar een website.
  2. Zoek het symbool dat links van het webadres wordt weergegeven:
    • Een vergrendelingspictogram geeft aan dat de verbinding met de website veilig is.
    • Een informatiepictogram geeft aan dat de website niet veilig is of dat er meer informatie beschikbaar is.
    • Een waarschuwingspictogram geeft aan dat de website niet veilig of zelfs gevaarlijk is.
  3. Klik op het pictogram voor meer informatie over de verbinding met de website.

Instellingen

Hoe wijzig ik de standaardzoekmachine?

U wijzigt de standaardzoekmachine als volgt:

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik op Menu (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Instellingen.
  3. Schuif naar het gedeelte Zoekmachine.
  4. Klik op de vervolgkeuzelijst naast De zoekmachine die wordt gebruikt in de adresbalk en selecteer de door u gewenste zoekmachine.

Hoe zet ik de standaardinstellingen van Avast Secure Browser terug?

U herstelt de instellingen van Avast Secure Browser als volgt:

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik op Menu (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Instellingen.
  3. Schuif naar de onderkant van het scherm Instellingen en klik op Geavanceerd.
  4. Schuif naar de onderkant van het scherm, klik op Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden en selecteer ter bevestiging Instellingen resetten.

Hoe wijzig ik de taal van de browser?

De taal van Avast Secure Browser wijzigen:

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik op Menu (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Instellingen.
  3. Schuif naar de onderkant van het scherm Instellingen en klik op Geavanceerd.
  4. Schuif naar het gedeelte Talen en klik op Taal.
  5. Klik op Talen toevoegen.
  6. Schakel het selectievakje in bij de taal die u wilt gebruiken en selecteer Toevoegen.
  7. Klik in het scherm Geavanceerde instellingen op Menu (drie puntjes) naast de door u gewenste taal en schakel het selectievakje in naast Avast Veilige browser weergeven in deze taal.
  8. Klik op Opnieuw starten om een Secure Browser-sessie in de door u gekozen taal te starten.

Hoe wis ik mijn browsegeschiedenis?

Uw browsegeschiedenis wissen:

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Ga naar Beveiligings- en privacycentrum.
  3. Klik op Opschonen starten op de tegel Privégegevens opschonen.
  4. In het venster Privégegevens opschonen dat verschijnt, selecteert u de gegevenstypen die u wilt opschonen.
  5. Klik op Gegevens wissen.

Hoe stel ik Avast Secure Browser in als mijn standaardbrowser?

Als u Avast Secure Browser wilt instellen als uw standaardbrowser, gaat u naar Beveiligings- en privacycentrum. Wanneer er boven aan het scherm een banner verschijnt, klikt u op Instellen als standaard. Als er geen banner verschijnt, kan het zijn dat Avast Secure Browser al is ingesteld als standaardbrowser.

Zo controleert u of Avast Secure Browser uw standaardbrowser is:

1. Open Avast Secure Browser.
  2. Klik op Menu (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Instellingen.
  3. Schuif naar het gedeelte Standaardbrowser. Als het goed is, staat daar Avast Secure Browser is uw standaardbrowser.
  4. Als Secure Browser niet uw standaardbrowser is, klikt u op Instellen als standaard.

Hoe importeer ik bladwijzers en instellingen uit andere browsers?

Avast Secure Browser biedt u de mogelijkheid om de browsegeschiedenis, bladwijzers, opgeslagen wachtwoorden, cookies en meer te importeren uit andere browsers. Browsergegevens synchroniseren is vooral handig als u verschillende browsers wilt gebruiken voor verschillende activiteiten zonder uw persoonlijke instellingen kwijt te raken. U importeert browsergegevens als volgt:

1. Klik op Menu (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Instellingen.
  2. Klik in het gedeelte Favorieten en instellingen op Favorieten en instellingen importeren.
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de browser waaruit u gegevens wilt importeren en schakel de selectievakjes in bij de soorten gegevens die u wilt importeren.
  4. Klik op Importeren en klik ter bevestiging op Gereed.
Als u uw favorieten al hebt geëxporteerd uit een andere browser en het HTML-bestand hebt opgeslagen op uw desktopcomputer, voert u de stappen 1-2 hierboven uit, en selecteert u achtereenvolgens HTML-bestand met bladwijzers in de vervolgkeuzelijst en Bestand kiezen om de gegevens te importeren.

Probleemoplossing

Wat moet ik doen als Avast Secure Browser vastloopt of niet start?

Probeer de volgende probleemoplossingsopties:

Hoe verwijder ik Avast Secure Browser ?

Avast Secure Browser verwijderen:

1. Sluit alle Avast Secure Browser-tabbladen op uw Mac.
  2. Klik in de menubalk van de Mac op GaProgramma's.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het symbool Avast Secure Browser en selecteer Verplaats naar prullenmand.
  4. Voer als daarom wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder in en klik op OK.
  5. Klik op het symbool Prullenmand in het Dock.
  6. Klik in de rechterbovenhoek van het prullenmandvenster op Leeg.

Avast Secure Browser wordt nu van uw Mac verwijderd.

Hoe verwijder ik alle Secure Browser-gegevens van mijn Mac?

Alle Secure Browser-gegevens verwijderen na het verwijderen van het programma:

1. Klik in de menubalk van de Mac op GaGa naar map....
  2. Typ ~/library/caches/avast software in het tekstvak en klik op Ga.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de map Browser en selecteer Verplaats naar prullenmand.
  4. Voer als daarom wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder in en klik op OK.
  5. Klik op het symbool Prullenmand in het Dock.
  6. Klik in de rechterbovenhoek van het prullenmandvenster op Leeg.

De Avast Veilige browser-gegevens zijn nu verwijderd.

Hoe installeer ik Avast Secure Browser opnieuw?

Het kan zijn dat u bij het opsporen en oplossen van een probleem Avast Secure Browser moet verwijderen en opnieuw moet installeren. Klik op onderstaande koppeling om Avast Secure Browser opnieuw te installeren:

Avast Secure Browser downloaden

• Avast Secure Browser 75.x
  • Apple macOS 10.10.x (Mojave)
  • Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)
  • Apple Mac OS X 10.9.x (Mavericks)