Avast Cleanup Pro voor Mac – Veelgestelde vragen

Kopen en installeren

Hoe installeer ik Cleanup Pro?

Voer de volgende stappen uit om Avast Cleanup Pro te installeren via de website van Avast:

1. Download het installatiebestand van Avast Cleanup Pro en voer het uit.
  2. Dubbelklik op het symbool Installeer Avast Cleanup Pro in het dialoogvenster dat verschijnt.
  3. Volg de instructies voor de installatie op het scherm.
  4. Voer de aanmeldingsgegevens van uw systeem in en klik op Installeer software.
  5. Klik op Sluit.

De interface van Cleanup Pro wordt automatisch geopend na installatie van het programma.

In het volgende artikel vindt u uitgebreide instructies voor de installatie:

Hoe activeer ik Cleanup Pro?

Avast Cleanup Pro wordt na aankoop automatisch geactiveerd. Als u Cleanup Pro echter opnieuw of op een andere Mac installeert, moet u de activeringscode invoeren die na aankoop aan u is toegestuurd in het e-mailbericht met de bestelbevestiging. Voer de volgende stappen uit:

1. Klik op het symbool Avast Cleanup Pro in de menubalk om het programma te openen.
  2. Klik op Avast Cleanup Pro in de menubalk en selecteer Abonnement in het programmamenu.
  3. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u hebt ontvangen na aankoop van Cleanup Pro en kopieer de activeringscode.
  4. Plak of typ de activeringscode in het tekstvak.

Hoe kan ik Cleanup Pro kopen?

U kunt Avast Cleanup Pro downloaden en installeren via de website van Avast. U kunt een eerste scanbewerking uitvoeren en vervolgens klikken op Opschonen om Cleanup Pro te kopen.

Functies

Wat is Schoon rommel op?

Ruim rommel op scant verschillende delen van de harde schijf en spoort onnodige bestanden op die u vervolgens kunt verwijderen om ruimte vrij te maken op uw Mac.

Als u een scanbewerking wilt uitvoeren, klikt u op Scannen onder Ruim rommel op in het hoofdscherm van Cleanup Pro. Na de scanbewerking kunt u bekijken hoeveel ruimte er wordt gebruikt door elke categorie. Categorieën met een vinkje zijn geselecteerd voor opschoning. Als u afzonderlijke items in een categorie wilt selecteren, klikt u links op een categorie en schakelt u de items in die u wilt opschonen.

Klik onder in het scherm op Opschonen om de geselecteerde items van uw systeem te verwijderen.

Wat is Zoek dubbele items?

Zoek dubbele items spoort bestanden met identieke inhoud op.

Als u een scanbewerking wilt uitvoeren, klikt u op ZOEK onder Zoek dubbele items in het hoofdscherm van Cleanup Pro. Nadat de scanbewerking voltooid is, kunt u links op het scherm op een categorie klikken om te zien welke dubbele items Cleanup Pro heeft gevonden.

Als u de geselecteerde items wilt verwijderen, klikt u onder aan het scherm op Opschonen.

Welke dubbele bestanden moet ik selecteren om op te schonen?

Na een scanbewerking van Zoek dubbele items wordt er in Cleanup Pro een overzicht weergegeven van bestanden met identieke inhoud. Als u wilt selecteren welke dubbele bestanden er moeten worden verwijderd, gebruikt u de vervolgkeuzelijst linksonder in het resultatenvenster en kiest u een optie:

• Aangepaste selectie: hiermee kunt u handmatig selecteren welke bestanden Cleanup Pro moet verwijderen van uw systeem.
  • Behoud oudste: hiermee behoudt u de oudste bestanden van elke set dubbele bestanden en worden de nieuwste bestanden verwijderd.
  • Behoud nieuwste: hiermee behoudt u de nieuwste bestanden van elke set dubbele bestanden en worden de oudste bestanden verwijderd.
  • Maak selectie ongedaan: hiermee heft u de selectie van alle bestanden op.

Wanneer u een selectie maakt in de vervolgkeuzelijst, wordt deze toegepast op alle categorieën van Zoek dubbele items.

Wat is Waarschuw me?

Waarschuw me is een meldingsfunctie die het mogelijk maakt dat Cleanup Pro uw systeem voortdurend scant en u waarschuwt wanneer een bepaalde hoeveelheid rommel is gevonden. Waarschuw me is standaard ingeschakeld. Als u de functie wilt uitschakelen, klikt u op de schuifbalk. De kleur verandert dan van groen (AAN) in rood (UIT).

Probleemoplossing

Waarom schoont Cleanup Pro mijn systeem niet op?

U hebt een betaald abonnement nodig voor Avast Cleanup Pro. Als u Cleanup Pro hebt geïnstalleerd, maar geen abonnement hebt gekocht, kan het programma uw systeem niet opschonen.

Waarom moet ik Cleanup Pro bevoegdheden geven?

Als Cleanup Pro rommel vindt in uw systeembestanden, wordt u gevraagd uw inloggegevens voor het systeem in te voeren om door te gaan met de bewerking. Daarmee wordt voorkomen dat niet-bevoegde gebruikers items uit uw systeemmappen verwijderen.

Waarom moet ik actieve programma's afsluiten voordat Cleanup Pro doorgaat met opschonen?

Wanneer u een scanbewerking uitvoert met Ruim rommel op, spoort Cleanup Pro onnodige bestanden op, waaronder bestanden in uw browsers en programma's. Als de programma's met die bestanden actief zijn wanneer u op Opschonen klikt, wordt u gevraagd de programma's te sluiten om te voorkomen dat ze vastlopen of niet goed werken.

Hoe kan ik feedback sturen over Cleanup Pro?

Voer de volgende stappen uit als u feedback wilt sturen over Avast Cleanup Pro:

1. Dubbelklik op het symbool Avast Cleanup Pro op uw bureaublad om het programma te openen.
  2. Klik op Help in de menubalk en selecteer Verstuur feedback in het contextmenu.
  3. Voer de desbetreffende gegevens in in de tekstvakken en klik op Verstuur feedback.

Hoe kan ik Cleanup Pro verwijderen?

Voer deze stappen uit om Avast Cleanup Pro op een Mac te verwijderen:

1. Klik op het symbool Avast Cleanup Pro in de menubalk om het programma te openen.
  2. Klik op Avast Cleanup Pro in de menubalk en selecteer Verwijder Avast Cleanup Pro in het contextmenu.
  3. Klik in het dialoogvenster Avast Cleanup Pro Uninstaller op Ga door.
  4. Voer de inloggegevens van uw systeem in en klik op OK.

Cleanup Pro wordt nu verwijderd.

• Avast Cleanup Pro 1.x voor Mac
  • Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
  • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)