Anti-Theft inschakelen in Avast Mobile Security

Als u Anti-Theft, een onderdeel van Avast Mobile Security, wilt gebruiken, moet u de app eerst zo instellen dat uw apparaat op afstand kan worden getraceerd en beheerd in het geval van verlies of diefstal. Wanneer u overstapt op de betaalde versie van Avast Mobile Security Pro, kunt u ook de geavanceerde opties van Anti-Theft gebruiken, en zo bijvoorbeeld een foto maken van de dief wanneer een onjuiste pincode wordt ingevoerd, uw apparaat vergrendelen wanneer de simkaart wordt vervangen en op elk gewenst moment ongemerkt de omgeving van de telefoon vastleggen.

Raadpleeg de instructies hieronder als u deze functie wilt inschakelen.

Anti-Theft installeren

1. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op uw apparaat.
  2. Klik op het menupictogram linksboven.
  3. Selecteer Anti-Theft
  4. Tik op Nu instellen om de activering van Anti-Theft te starten.

Een pincode instellen

1. Tik op Pincode instellen.
  2. Selecteer een account voor het herstellen van de pincode en tik ter bevestiging op OK.
  3. Voer een pincode in en typ deze opnieuw ter bevestiging.
  4. Tik op Doorgaan om het instellen van de pincode te voltooien.

Webbesturing instellen

1. Tik op Bedienen via het web.
  2. Tik op Bediening via het web configureren.
  3. Meld u aan bij uw Avast-account.
als u ook andere apps van Avast op dit apparaat gebruikt en al bent aangemeld bij uw Avast-account, wordt dat automatisch gedetecteerd door Anti-Theft en wordt u aangeboden hetzelfde account te gebruiken. Tik in dat geval op Ik snap het om te bevestigen dat u zich wilt aanmelden bij het voorgestelde account.

Machtigingen verlenen

1. Tik op Machtigingen verlenen.
  2. de volgende stappen kunnen variëren, afhankelijk van de versie van uw Android-systeem.
  3. Tik op Naar instellingen om de machtiging Systeemoverlay te verlenen.
  4. Schuif de regelaar onder Avast Mobile Security van UIT naar AAN.
  5. Tik op Naar instellingen om de machtiging Apparaatbeheerder te verlenen.
  6. Lees de informatie over deze machtiging en tik op Activeren om Avast Mobile Security in te stellen op Apparaatbeheerder.
  7. Tik op Naar instellingen om de machtiging Gebruiksgegevens te verlenen.
  8. Tik op Avast Mobile Security.
  9. Schuif de regelaar onder Avast Mobile Security van UIT naar AAN.
  10. Tik op Naar instellingen om de machtiging Instellingen opslaan te verlenen.
Schuif de regelaar onder Avast Mobile Security van UIT naar AAN.
  • Tik op Machtigingen aanvragen om basismachtigingen te verlenen.
  • Tik op elk scherm op Toestaan.
  • Ga terug naar de app en tik op Voltooien om de activering te voltooien.
    1. Typ uw pincode om Avast Mobile Security te ontgrendelen.
    2. Anti-Theft is nu ingeschakeld en u kunt de app in gebruik nemen.
    • Avast Anti-Theft voor Android
    • Avast Mobile Security 6.x
    • Google Android 4.1 (Jelly Bean, API 16) of hoger