Avast Family Space - Veelgestelde vragen

Met behulp van de toepassing Avast Family Space kunnen ouders volledig toezicht houden op de mobiele apparaten die binnen het gezin in gebruik zijn. Het product bestaat uit Avast Family Space voor ouders, dat wordt uitgevoerd op één beheerdersapparaat, en Avast Family Space voor kinderen, dat wordt uitgevoerd op maximaal tien gecontroleerde apparaten.

Algemeen

Wat is Avast Family Space?

Avast Family Space is een toepassing die ouders ondersteunt. U kunt de app Avast Family Space voor ouders installeren op uw mobiele apparaat en koppelen aan de app Avast Family Space voor kinderen op het apparaat van uw kind. Wanneer de apparaten gekoppeld zijn, worden er diverse beschermings- en locatiefuncties ontgrendeld. Daarmee hebt u meer controle over de veiligheid van uw kind.

Wat zijn de systeemvereisten?

Op het ogenblik is Avast Family Space beschikbaar voor mobiele apparaten met de volgende besturingssystemen:

• Android 5.0 (Lollipop, API 21) en hoger
  • iOS 10.0 en hoger
Avast Family Space werkt alleen naar behoren als het ouderapparaat en alle apparaten van de kinderen zijn uitgerust met een van bovenstaande systemen.

Kan ik Avast Family Space uitproberen voordat ik het aanschaf?

Avast Family Space is de eerste 7 dagen gratis wanneer u het installeert via de Google Play Store op uw Android-apparaat of via de App Store op uw iOS-apparaat. Als u de toepassing aanschaft via desktopproducten voor Avast Antivirus of de Google Play Store ontvangt u een geld-teruggarantie van 30 dagen.

Hoeveel apparaten kan ik volgen via de ouder-app?

Via de ouder-app kunt u inhoud zoeken en filteren op maximaal tien apparaten. Op alle kindapparaten moet de app Avast Family Space voor kinderen zijn geïnstalleerd voordat u de apparaten kunt controleren via de ouder-app.

Installeren en koppelen

Is de kind-app nodig voor een goede werking van Avast Family Space?

Ja. Op het kindapparaat moet Avast Family Space voor kinderen worden geïnstalleerd voordat het kan worden gecontroleerd. Bovendien moet de app worden gekoppeld aan Avast Family Space voor ouders, dat als beheerders-app fungeert en alle functies voor ouderlijk toezicht bevat.

Hoe voeg ik het apparaat van mijn kind toe aan de ouder-app?

Zodra Avast Family Space voor ouders is geïnstalleerd, moet u uw kind toevoegen als gezinslid in de ouder-app, Avast Family Space voor kinderen installeren op het apparaat van uw kind en het apparaat van uw kind koppelen aan het ouderapparaat. Kinderen toevoegen aan de ouder-app:

1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Tik op Settings (Instellingen) (het pictogram in de vorm van een tandwieltje) rechtsboven op het scherm.
  3. Selecteer Manage Family (Gezin beheren).
  4. Tik op Add Family Member (Gezinslid toevoegen)
  5. Typ de Naam van uw gezinslid in het tekstvak en tik op Add Family Member (Gezinslid toevoegen).
  6. Selecteer een inhoudsfilter.
  7. Selecteer een van de volgende acties:
    • Aanpassen: hiermee kunt u specifieke categorieën binnen dit inhoudsfilter in-/uitschakelen.
    • Blokkeren: hiermee kunt u specifieke toepassingen op het apparaat van uw kind blokkeren.
    • Niet nu: hiermee slaat u aanpassing over. U kunt de inhoudsfilters aanpassen wanneer u maar wilt.
  8. Tik op Add Home (Thuis toevoegen) om uw thuisadres op te slaan voor locatiediensten. U kunt ook op Niet nu tikken en uw thuisadres later toevoegen.
  1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Tik op Settings (Instellingen) (het pictogram in de vorm van een tandwieltje) rechtsboven op het scherm.
  3. Selecteer My Family (Mijn gezin).
  4. Tik op Add Family Member (Gezinslid toevoegen) onder aan het scherm.
  5. Typ de Naam van het gezinslid in het tekstvak en tik op Volgende.
  6. Selecteer een inhoudsfilter.
  7. Selecteer een van de volgende acties:
    • Aanpassen: hiermee kunt u specifieke categorieën binnen dit inhoudsfilter in-/uitschakelen.
    • Blokkeren: hiermee kunt u specifieke toepassingen op het apparaat van uw kind blokkeren.
    • Niet nu: hiermee slaat u aanpassing over. U kunt de inhoudsfilters aanpassen wanneer u maar wilt.
  8. Tik op Add Home (Thuis toevoegen) om uw thuisadres op te slaan voor locatiediensten. U kunt ook op Overslaan tikken en uw thuisadres later toevoegen.

Uw gezinslid is nu toegevoegd aan de ouder-app. Om het apparaat van een kind te koppelen aan de ouder-app en te beginnen met volgen, tikt u op Pair Phone (Telefoon koppelen) onder aan het profiel van elk gezinslid.

Hoe installeer ik Avast Family Space op het mobiele apparaat van mijn kind?

Avast Family Space voor kinderen moet geïnstalleerd zijn op elk apparaat dat u wilt volgen via de ouder-app. De app kan worden geïnstalleerd op zowel Android- als iOS-apparaten.

1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Selecteer een gezinslid boven aan het scherm.
  3. Tik op de knop Pair Phone (Telefoon koppelen) onder aan het scherm.
  4. Selecteer E-mailadres of Text (Sms).
  5. Selecteer het e-mailadres of het telefoonnummer van uw kind in de bestaande contacten of voer het e-mailadres of het telefoonnummer handmatig in in het tekstvak in kwestie.
  6. Tik op Send Invite (Uitnodiging versturen).
  7. Open het sms-bericht of het e-mailbericht op het apparaat van uw kind en tik op de koppeling om de app Avast Family Space voor kinderen te downloaden. Voltooi het koppelingsproces aan de hand van de instructies op het scherm.
  1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Selecteer een gezinslid boven aan het scherm.
  3. Tik op de knop Pair Phone (Telefoon koppelen) onder aan het scherm.
  4. Selecteer Send Text (Sms versturen)
  5. Selecteer het telefoonnummer van uw kind uit uw bestaande contacten of voer het telefoonnummer handmatig in in het tekstvak in kwestie.
  6. Tik op Send Invite (Uitnodiging versturen).
  7. Open het sms-bericht op het apparaat van uw kind en tik op de koppeling om de app Avast Family Space voor kinderen te downloaden. Voltooi het koppelingsproces aan de hand van de instructies op het scherm.

Als de apparaten gekoppeld zijn, wordt er ter bevestiging een sms-bericht verzonden naar het ouderapparaat.

Kan ik inhoud filteren en locaties volgen op apparaten die niet onder mijn telefoonabonnement vallen?

Ja. Voordat u het apparaat van uw kind kunt volgen, moet u eerst controleren of Avast Family Space voor kinderen is geïnstalleerd op hun apparaat en of hun apparaat is gekoppeld aan de app Avast Family Space voor ouders op het ouderapparaat.

Hoe weet ik dat mijn kinderen Avast Family Space voor kinderen niet van hun apparaten verwijderen?

U kunt de instellingen op het apparaat van uw kind zo instellen dat de app Avast Family Space voor kinderen niet zonder uw toestemming kan worden verwijderd. Voer de onderstaande stappen uit (voor elk kindapparaat) om ervoor te zorgen dat de app niet van het apparaat van uw kind kan worden verwijderd.

1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm op het apparaat van uw kind.
  2. Tik op Settings (Instellingen) (het pictogram in de vorm van een tandwieltje) rechtsboven op het scherm.
  3. Selecteer Deactiveren.
  4. Het volgende bericht verschijnt: Use the code from the parent app (Code gebruiken van het ouderapparaat)

Avast Family Space voor kinderen kan niet worden verwijderd zonder de code van de ouder-app.

1. Open iOS Settings (iOS-instellingen) op het hoofdscherm van het apparaat van uw kind.
  2. Tik op Screen Time (Schermtijd).
  3. Selecteer Content & Privacy Restrictions (Inhouds- en privacybeperkingen).
  4. Voer de viercijferige toegangscode in die u eerder hebt ingesteld. Als u deze viercijferige beperkingscode niet hebt ingesteld, raadpleegt u de documentatie op Apple Support om dat alsnog te doen.
  5. Controleer of Content & Privacy Restrictions (Inhouds- en privacybeperkingen) is ingeschakeld en tik vervolgens op iTunes & App Store Purchases (Aankopen via iTunes en App Store).
  6. Tik op Deleting Apps (Apps verwijderen).
  7. Selecteer Don't allow (Niet toestaan).

Avast Family Space voor kinderen kan niet worden verwijderd.

Hoe stop ik met het volgen van het apparaat van mijn kind?

Als u wilt stoppen met het volgen van het apparaat van uw kind, moet u zijn/haar persoonlijke profiel verwijderen uit de ouder-app.

1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Tik op Settings (Instellingen) (het pictogram in de vorm van een tandwieltje) rechtsboven op het scherm.
  3. Selecteer Manage Family (Gezin beheren).
  4. Tik op het gezinslid dat u niet meer wilt volgen.
  5. Tik op Remove From Family Space (Verwijderen uit Family Space) onder aan het profiel.
  6. Tik ter bevestiging op Verwijderen.

Avast Family Space voor kinderen is niet meer actief op het apparaat van uw kind en kan worden verwijderd. Als u de app wilt verwijderen van een kindapparaat, tikt u op het pictogram Avast Family Space op het hoofdscherm van het apparaat van uw kind, houdt u de muisknop ingedrukt en tikt u vervolgens op Uninstall (Verwijderen).

1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Tik op Settings (Instellingen) (het pictogram in de vorm van een tandwieltje) rechtsboven op het scherm.
  3. Selecteer My Family (Mijn gezin).
  4. Tik op het gezinslid dat u niet meer wilt volgen.
  5. Tik op Remove from Avast Family Space (Verwijderen uit Avast Family Space) onder aan het profiel.
  6. Tik ter bevestiging op Verwijderen.

Avast Family Space voor kinderen is niet meer actief op het apparaat van uw kind en kan worden verwijderd. Controleer voordat u het programma verwijdert of de Content & Privacy Restrictions (Inhouds- en privacybeperkingen) op het iOS-apparaat van uw kind het verwijderen van toepassingen toestaan.

Functies

Welke functies voor ouderlijk toezicht zijn beschikbaar?

Met de ouder-app van Avast Family Space kunt u de volgende acties uitvoeren op het apparaat van uw kind:

Welke locatiefuncties zijn beschikbaar?

In de ouder-app van Avast Family Space hebt u toegang tot de volgende locatiefuncties op het apparaat van uw kind:

• Realtime gps-locatie.
  • Aankomst- en vertrekwaarschuwingen.

Wat houdt inhoud filteren in?

Er zijn vier standaardinhoudsfilters die zijn gebaseerd op de leeftijd van uw kind. Deze filters worden geselecteerd en aangepast wanneer u het apparaat van uw kind koppelt aan het ouderapparaat. Tik op een filter en gebruik Customize (Aanpassen) voor informatie over de ongewenste inhoud die u kunt filteren en blokkeren.

• High (Hoog): aanbevolen voor kinderen jonger dan 11 jaar.
  • Medium (Gemiddeld): aanbevolen voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar.
  • Low (Laag): aanbevolen voor kinderen ouder dan 17 jaar.
  • No Filters (Geen filters): voor gezinsleden boven de 18 jaar of gezinsleden voor wie u alleen de locatiediensten wilt gebruiken.

Nadat u een inhoudsfilter hebt geselecteerd voor uw kind en de apparaten hebt gekoppeld, kunt u teruggaan naar het profiel van het kind. U kunt het inhoudsfilter op elk gewenst moment aanpassen (Customize).

Kan ik de sms-berichten zien die mijn kind heeft verstuurd of ontvangen?

Nee. Avast Family Space bevat geen functionaliteit waarmee ouders de inhoud van de sms-berichten van hun kind kunnen controleren.

Instellingen en gebruik

Hoe krijg ik toegang tot Avast Family Space-instellingen?

1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Tik op Settings (Instellingen) (het pictogram in de vorm van een tandwieltje) rechtsboven op het scherm.
  3. Beheer of bekijk de volgende onderdelen:
    • My Family (Mijn gezin): hier verschijnt een lijst van alle gezinsleden. Op deze locatie kunt u hun individuele profielen, rol en locatiediensten bekijken en hun profielen verwijderen uit de ouder-app.
    • Privacy policy (Privacybeleid): hiermee opent u een koppeling naar het privacybeleid van Avast.
    • Send Feedback (Feedback verzenden): hiermee opent u een contactformulier waarmee u feedback kunt verzenden over Avast Family Space.
    • About (Over): hiermee geeft u informatie weer over Avast Family Space, waaronder de versie, de gebruiksrechtovereenkomst (EULA), het privacybeleid en de licentie.
    • Log out (Afmelden): hiermee meldt u zich af bij Avast Family Space. Afmelden is niet van invloed op de informatie over gezinsleden die u hebt toegevoegd.
  1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Tik op Settings (Instellingen) (het pictogram in de vorm van een tandwieltje) rechtsboven op het scherm.
  3. Beheer of bekijk de volgende onderdelen:
    • Manage Family (Gezin beheren): hier verschijnt een lijst van alle gezinsleden. Op deze locatie kunt u hun individuele profielen, rol en locatiediensten bekijken en hun profielen verwijderen uit de ouder-app.
    • Send Feedback (Feedback verzenden): hiermee opent u een contactformulier waarmee u feedback kunt verzenden over Avast Family Space.
    • About (Over): hiermee geeft u informatie weer over Avast Family Space, waaronder de versie, de gebruiksrechtovereenkomst (EULA), het privacybeleid en de licentie.
    • Log out (Afmelden): hiermee meldt u zich af bij Avast Family Space. Afmelden is niet van invloed op de informatie over gezinsleden die u hebt toegevoegd.

Hoe wijzig ik de inhoudsfilters op het apparaat van mijn kind?

U wijzigt de inhoudsfilters op het apparaat van uw kind als volgt:

1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Selecteer het relevante profiel uit de rij met gezinsleden boven aan het scherm.
  3. Schuif omlaag en tik op Content Filters (Inhoudsfilters).
  4. Selecteer het inhoudsfilter dat u wilt beheren.
  5. Tik op Opslaan om de wijzigingen te bevestigen.

De inhoudsfilters voor het gezinslid zijn nu aangepast.

Kan mijn kind om toegang tot geblokkeerde inhoud vragen?

In de huidige versie van Avast Family Space is deze optie niet opgenomen. De toevoeging van een functie waarmee een kind een dergelijk verzoek kan doen is gepland voor 2019.

Hoe blokkeer ik een website die niet is opgenomen in de vooraf gedefinieerde inhoudsfilters?

U kunt een website die niet is opgenomen in de vooraf gedefinieerde inhoudsfilters als volgt blokkeren:

1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Selecteer het relevante kindprofiel uit de rij met gezinsleden boven aan het scherm.
  3. Tik op Content Filters (Inhoudsfilters).
  4. Schuif naar de onderkant van de pagina en selecteer Websites.
  5. Selecteer Geblokkeerd om de lijst van websites weer te geven die al zijn toegevoegd.
  6. Tik op Block A Website (Een website blokkeren) om een nieuwe website aan de lijst toe te voegen.
  7. Typ de Webadres, bijvoorbeeld www.voorbeeld.com.
  8. Tik op Blokkeren.

De website is nu geblokkeerd op het apparaat van uw kind.

Hoe kan ik aangeven dat ik een website vertrouw, zodat deze door de voorgedefinieerde inhoudsfilters wordt toegelaten?

U kunt als volgt aangeven dat u een website vertrouwt (Trust):

1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Selecteer het relevante kindprofiel uit de rij met gezinsleden boven aan het scherm.
  3. Tik op Content Filters (Inhoudsfilters).
  4. Schuif naar de onderkant van de pagina en selecteer Websites.
  5. Selecteer Trusted (Vertrouwd) om de lijst van websites weer te geven die al zijn toegevoegd.
  6. Tik op Trust A Website (Een website vertrouwen) om een nieuwe site aan de lijst toe te voegen.
  7. Typ de Webadres, bijvoorbeeld www.voorbeeld.com.
  8. Tik op Trust (Vertrouwen).

De website is nu toegelaten op het apparaat van uw kind.

Hoe schakel ik de internettoegang op het apparaat van mijn kind tijdelijk uit?

U kunt de internettoegang op het apparaat van uw kind als volgt tijdelijk onderbreken of blokkeren:

1. Zorg ervoor dat het kindapparaat is gekoppeld aan de ouder-app.
  2. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  3. Selecteer het kind in de rij met gezinsleden boven aan het scherm.
  4. Tik op Pause Internet (Internet onderbreken).
  5. Tik ter bevestiging op Pauzeren.
De internettoegang is nu geblokkeerd totdat de toegang weer wordt toegestaan. Als u de internettoegang op het apparaat van uw kind weer wilt toestaan, volgt u de stappen 1-3 hierboven en tikt u vervolgens op Unpause Internet (Toegang tot internet weer toestaan)

Hoe controleer ik de batterijstatus op het apparaat van mijn kind?

U controleert de batterijstatus op het apparaat van uw kind als volgt:

1. Zorg ervoor dat het kindapparaat is gekoppeld aan de ouder-app.
  2. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  3. Selecteer het kind in de rij met gezinsleden boven aan het scherm.

De batterijstatus wordt weergegeven naast de naam van het gezinslid boven aan het scherm.

Wordt mijn kind gewaarschuwd als hij/zij geblokkeerde inhoud probeert te benaderen?

Ja. Als uw kind inhoud probeert te benaderen die is geblokkeerd, verschijnt er op het apparaat een scherm met de melding dat de inhoud die het kind probeert te benaderen geblokkeerd is.

Locatiediensten

Hoe kan ik zien waar mijn kind is?

Als u de locatie van uw kind wilt vaststellen, moet u eerst controleren of Avast Family Space voor kinderen is geïnstalleerd op hun apparaat en of de app is gekoppeld aan de app Avast Family Space voor kinderen op het ouderapparaat. U kunt als volgt de locatie van het apparaat van het kind zien en locatiewaarschuwingen instellen:

1. Open Avast Family Space via het hoofdscherm van het ouderapparaat.
  2. Selecteer het kind in de rij met gezinsleden boven aan het scherm. De locatie van uw kind wordt automatisch weergegeven op de kaart boven aan het profiel van het gezinslid.
  3. Tik op Location Alerts (Locatiewaarschuwingen) om een waarschuwing in te stellen.
  4. Selecteer Arrival/Departure Alert (Aankomst-/Vertrekwaarschuwing) om een waarschuwing in te stellen voor een specifieke locatie of selecteer Scheduled Alert (Geplande waarschuwing) om een waarschuwing in te stellen voor een bepaalde tijd.

Weet mijn kind wanneer ik hem/haar heb gelokaliseerd?

Nee. Uw kind ontvangt geen melding van Avast Family Space wanneer u zijn/haar locatie hebt vastgesteld. Soms ontvangt het kindapparaat de melding dat de locatie van het apparaat is gedeeld met het ouderapparaat (beheerder).

Wat moet ik doen als ik de locatie van het apparaat van mijn kind niet kan zien?

Als het apparaat van uw kind niet kan worden gelokaliseerd, controleert u het volgende:

• Controleer of het apparaat is ingeschakeld.
  • Controleer of locatietoestemmingen op het kindapparaat zijn ingeschakeld.
  • Controleer of gps is ingeschakeld op het kindapparaat.
  • Controleer of Avast Family Space voor kinderen is geïnstalleerd op het apparaat van het kind.

Kan mijn kind mij als ouder lokaliseren?

Nee. Apparaten waarop de app Avast Family Space voor kinderen is geïnstalleerd, kunnen het ouderapparaat (beheerder) niet traceren.

• Avast Family Space 1.x voor Android
  • Avast Family Space 1.x voor iOS
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Apple iOS 10.0 of hoger