Avast Cleanup voor Android – Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Avast Cleanup voor Android?

Avast Cleanup voor Android is een mobiele app die bedoeld is om de prestaties van uw apparaat te verbeteren en opslagruimte vrij te maken door overbodige media, bestanden, apps en app-gegevens te verwijderen. U kunt ruimte vrijmaken door deze items naar de cloud te verplaatsen en/of van uw apparaat te verwijderen. Daarnaast kunt u uw foto's optimaliseren, zodat ze minder ruimte in beslag nemen.

Hoe kan ik ruimte vrijmaken op mijn apparaat?

Het is raadzaam de onderstaande methoden te gebruiken:

• Tik op de knop Snelle opschoonbewerking op het hoofdscherm van de app om te controleren op overbodige items en om die te verwijderen. Hieronder vallen miniaturen, APK's, achtergebleven bestanden en verborgen, zichtbare en gedeelde cachebestanden.
  • Tik op de tegel Media op het hoofdscherm van de app om de foto's, video's en andere media te bekijken die zijn opgeslagen op uw apparaat. Avast Cleanup zoekt naar media die u mogelijk wilt opschonen en stelt u in staat de voorgestelde items te verwijderen of naar een cloudopslaglocatie te sturen.
  • Tik op de tegel Apps op het hoofdscherm van de app om de apps te bekijken die zijn geïnstalleerd op uw apparaat. Avast Cleanup zoekt naar apps die geschikt zijn om in de sluimerstand te zetten of die kunnen worden verwijderd.
  • Probeer uw foto's te optimaliseren, zodat ze minder ruimte op uw apparaat innemen, zonder merkbare verschillen in kwaliteit.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Cleanup voor Android?

• Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of hoger.
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van app-updates.
Avast Cleanup wordt niet ondersteund en kan niet worden geïnstalleerd en uitgevoerd in Symbian, iOS, Microsoft Windows Phone/Mobile, Bada, WebOS of een ander mobiel besturingssysteem dan Android. Deze app werkt niet op iPhones of iPads.

Als u een aangepaste ROM gebruikt, kan het zijn dat de app anders werkt dan verwacht. Eventuele feedback over dit probleem kunt u sturen naar de ondersteuning van Avast.

Hoe kan ik Avast Cleanup downloaden en installeren in Android?

1. Tik op uw Android-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van Avast Cleanup voor Android te openen in de Google Play Store. Naar Google Play Store
  2. Tik op Installeren om de app te downloaden en te installeren. Wanneer de installatie is voltooid, tikt u op Openen om Avast Cleanup te openen.
  3. Tik op Aan de slag om te starten.
  4. Selecteer een van de volgende opties:
    • Gratis versie gebruiken: Tik op Doorgaan met reclameGratis doorgaan.
    • Aankoop: tik op Nu upgraden, selecteer het gewenste abonnement en volg daarna de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.
    • Activeren: als u voor installatie een Avast Cleanup-abonnement hebt aangeschaft, tikt u Nu upgraden (drie puntjes) en selecteert u de optie in kwestie om uw betaalde abonnement te activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Avast Cleanup is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Abonneren en activeren

Wat zijn de voordelen van een abonnement op Avast Cleanup Premium?

Avast Cleanup Premium is de betaalde versie van de app. Met een betaald abonnement profiteert u van de volgende premiumfuncties:

• Automatisch opschonen: plan opschoningsbewerkingen zodat ze regelmatig worden uitgevoerd zonder dat u wordt gestoord.
  • Advertenties verwijderen: verwijder advertenties van derden uit Avast Cleanup.
  • Geavanceerd foto's optimaliseren: bepaal het formaat en de kwaliteit van uw geoptimaliseerde foto's met aanpasbare optimalisatie-instellingen.
  • Directe ondersteuning: neem via de app contact op met de ondersteuning van Avast om rechtstreeks de hulp in te roepen van ons klantondersteuningsteam.
  • Battery Saver: maak batterijprofielen om de levensduur van de batterij te verlengen zonder dat de functionaliteit van uw apparaat eronder lijdt.

Download Avast Cleanup Premium door rechtsboven op het hoofdscherm van de app te tikken op de badge Upgraden.

Welke functies zitten er in de andere betaalde versies van Avast Cleanup?

Naast Avast Cleanup Premium voor Android bieden we de volgende betaalde abonnementsbundels:

Hoe kan ik een betaalde versie van Avast Cleanup kopen?

1. Tik rechtsboven op het hoofdscherm van de app op Upgraden.
  2. Tik op Upgraden onder het gewenste product en abonnement.
  3. Voltooi de transactie aan de hand van de instructies op het scherm.

Zodra de transactie is voltooid, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd op het apparaat dat u hebt gebruikt voor de aankoop. Uw betaalde abonnement geldt op alle apparaten die zijn gekoppeld aan uw Google-account en waarop Avast Cleanup is geïnstalleerd.

Welke betaalde versies u kunt aanschaffen, is afhankelijk van uw regio en van bepaalde wettelijke beperkingen. Het is mogelijk dat u alleen bepaalde of alle abonnementspakketten ziet die worden aangeboden door Avast.

Is mijn abonnement op Avast Cleanup Premium ook geldig voor andere betaalde apps van Avast?

Nee. Als u Avast Cleanup Premium aanschaft, is uw abonnement alleen geldig voor deze app. Avast Mobile Pro Plus en Avast Mobile Ultimate omvatten ook een abonnement voor andere betaalde Android-apps van Avast.

Wat gebeurt er als ik mijn huidige abonnement upgrade naar Avast Mobile Pro Plus of Ultimate?

Wanneer u een upgrade uitvoert van de ene betaalde versie van Avast Cleanup naar een andere (bijvoorbeeld van Avast Cleanup Premium naar Avast Mobile Ultimate), bepaalt Google Play Store automatisch het ongebruikte restant van uw oorspronkelijke abonnement. Ter compensatie voor dat ongebruikte gedeelte krijgt u tijdelijk gratis toegang tot het nieuwe betaalde product. Dat betekent dat u niet meteen hoeft te betalen wanneer u uw nieuwe abonnement activeert. De duur van uw gratis toegangsperiode is afhankelijk van het ongebruikte restant van uw oorspronkelijke abonnement. Wanneer de gratis toegangsperiode afloopt, gaat uw nieuwe betaalde abonnement automatisch in en ontvangt u een factuur voor het door u gekozen abonnement (1 jaar of 1 maand). De datum van de eerste betaling wordt weergegeven tijdens het upgraden van het abonnement.

Hoe kan ik mijn betaalde abonnement op Avast Cleanup activeren op andere Android-apparaten?

Als u een betaalde versie van Avast Cleanup hebt aangeschaft via Google Play Store, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd op het Android-apparaat dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. Uw abonnement op een nieuw Android-apparaat gebruiken:

1. Meld u aan bij Google Play Store op het nieuwe apparaat met hetzelfde Google-account dat u hebt gebruikt om Avast Cleanup aan te schaffen.
  2. Download en installeer de nieuwste versie van Avast Cleanup uit Google Play Store.
  3. Na de installatie opent u Avast Cleanup en tikt u op Aan de slagNu upgraden.
  4. Tik op het pictogram (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Licentie herstellen.

Avast Cleanup herstelt en activeert uw abonnement automatisch via Google Play Store.

Als u uw betaalde versie van Avast Cleanup niet hebt aangeschaft via Google Play Store, moet u uw abonnement activeren met een geldige activeringscode of door u in de app aan te melden met de aanmeldingsgegevens van uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Hoe zeg ik een betaald Avast Cleanup-abonnement op?

Als u Avast Cleanup van uw Android-apparaat verwijdert, wordt uw betaalde abonnement niet automatisch opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt. Als u een abonnement wilt opzeggen, moet u zorgen dat u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat is gebruikt om het abonnement te kopen. Voer daarna de volgende stappen uit:

1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Google Play Store om de winkel te openen.
  2. Selecteer Menu (drie lijntjes) ▸ Abonnementen.
  3. Tik op het abonnement dat u wilt opzeggen en selecteer Abonnement opzeggen.

Google Play Store bevestigt dat het abonnement is geannuleerd. Uw geannuleerde abonnement wordt beëindigd aan het einde van de huidige factureringscyclus.

Als u uw betaalde versie van Avast Cleanup niet hebt aangeschaft via Google Play Store, moet u het abonnement opzeggen via uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Functies

Wat houdt Snelle opschoonbewerking in?

Wanneer u op het hoofdscherm van de app op de knop Snel opruimen tikt, ziet u een overzicht van de verschillende typen items die kunnen worden opgeschoond. Die typen items zijn verdeeld in twee categorieën:

• Veilig op te schonen: gegevens die zorgvuldig zijn geselecteerd om er zeker van te zijn dat ze echt overbodig zijn, waaronder miniaturen, APK's, achtergebleven bestanden en verborgen, zichtbare en gedeelde cachebestanden. Alle categorieën zijn standaard geselecteerd om te worden opgeschoond, behalve Miniaturen.
  • Suggesties: gegevens die al dan niet waardevol kunnen zijn voor u. Het is raadzaam de items in deze categorie te controleren en alleen die items te selecteren die echt overbodig zijn. Standaard zijn er geen items geselecteerd en worden er ook geen items verwijderd, tenzij u ze handmatig selecteert voor verwijdering.
Het is niet mogelijk om items terug te zetten die met Snelle opschoonbewerking zijn verwijderd. Het is dus raadzaam voorzichtig om te springen met het verwijderen van de items onder Suggesties.

Kan ik bepalen welke items tijdens een snelle opschoonbewerking worden verwerkt?

De functie Snelle opschoonbewerking is zo ontworpen dat er alleen gegevens worden verwijderd die echt overbodig zijn, zoals systeemcachebestanden die probleemloos kunnen worden vervangen of APK-bestanden die al zijn geïnstalleerd. Mocht u uw bedenkingen hebben, dan kunt u op het scherm Snelle opschoonbewerking controleren precies aangeven welke items en itemtypen moeten worden opgeschoond voordat u de scanbewerking uitvoert:

1. Tik op het hoofdscherm van de app op de knop Snel opruimen.
  2. Schakel items uit die u niet wilt laten verwerken door Avast tijdens de snelle opschoonbewerking.
  3. Tik op de pijl-omlaag naast een itemtype om specifieke items op uw apparaat weer te geven. Schakel specifieke items uit om ervoor te zorgen dat ze niet worden verwijderd bij een snelle opschoonbewerking.

Als u een betaalde versie van Avast Cleanup gebruikt, kunt u Automatisch opschonen inschakelen. Daarmee kunt u Avast Cleanup toestaan regelmatig snelle opschoonbewerkingen uit te voeren zonder dat u ze handmatig hoeft te activeren. Wanneer u Automatisch opschonen voor het eerst inschakelt, kunt u aangeven welke soorten items worden verwerkt tijdens een scanbewerking.

Kan ik bestanden terugzetten die tijdens Snelle opschoonbewerking zijn verwijderd?

Nee, u kunt bestanden die u tijdens een snelle opschoonbewerking hebt verwijderd niet herstellen. De functie is zo ontworpen dat er alleen gegevens worden verwijderd die echt overbodig zijn, zoals systeemcachebestanden die probleemloos kunnen worden vervangen of APK-bestanden die al zijn geïnstalleerd.

Wat houdt Geheugen vrijmaken in?

Wanneer u op het hoofdscherm van de app op de tegel Geheugen vrijmaken tikt, ziet u een overzicht van de apps op uw apparaat die geruisloos op de achtergrond worden uitgevoerd. U kunt vervolgens een aantal of al deze apps in de sluimerstand zetten. De sluimerstand stopt apps die op de achtergrond worden uitgevoerd wanneer ze niet worden gebruikt. Met deze bewerking komt er geheugenruimte vrij die werd ingenomen door deze achtergrondactiviteit voor andere doeleinden.

Apps in de sluimerstand zetten:

1. Tik op het hoofdscherm van de app op de tegel Geheugen vrijmaken.
  2. Tik op de apps die u in de sluimerstand wilt zetten en schakel het vakje uit bij de apps die u op de achtergrond wilt blijven uitvoeren.
  3. Tik op Apps in de sluimerstand zetten onder aan het scherm.

De geselecteerde apps worden niet meer op de achtergrond uitgevoerd.

Hoe lang blijft het effect van de functie Geheugen vrijmaken in stand?

Wanneer een app zich in de sluimerstand bevindt, heeft de app geen invloed op het geheugengebruik totdat u de app opnieuw opent. Bepaalde apps kunnen wel de sluimerstand verlaten voordat ze actief opnieuw worden geopend. Als u bijvoorbeeld Facebook Messenger in de sluimerstand zet en daarna de Facebook-app opent, bevindt Facebook Messenger zich niet meer in de sluimerstand.

Kan het kwaad om een app in de sluimerstand te zetten met de functie Geheugen vrijmaken?

Nee, mobiele apps zijn zo ontworpen dat ze probleemloos onverwachts kunnen worden afgesloten. Het stoppen van apps met de functie Geheugen vrijmaken kan dus geen kwaad.

Wat is Tips?

Wanneer u tikt op de tegel Tips op het hoofdscherm van de app, krijgt u 5 tips te zien om ruimte vrij te maken op uw apparaat.

Als u naar de volgende tip wilt gaan, houdt u het tipvenster vast en veegt u naar links.

De eerste keer dat u de functie Tips gebruikt, wordt u gevraagd aan te geven welke soort tips Avast Cleanup prioriteit moet geven via het scherm Analysevoorkeuren.

Wat houdt Media in?

Wanneer u op de tegel Media op het hoofdscherm van de app tikt, krijgt u een overzicht te zien van de media die zijn opgeslagen op uw apparaat, en suggesties om ruimte vrij te maken. Het scherm Mediaoverzicht is onderverdeeld in de volgende gedeelten:

• Fotoanalyse:
    • Vergelijkbare foto's: groepen foto's met vrijwel identieke inhoud, waarbij de foto met de hoogste kwaliteit wordt aangemerkt als Beste foto.
    • Slechte foto's: onscherpe foto's, onderbelichte foto's of foto's met een lage kwaliteit.
    • Privacygevoelige foto's: foto's die zijn verzonden of ontvangen via sociale apps en mogelijk vertrouwelijk of privacygevoelig zijn.
    • Oude foto's: foto's van een maand geleden of ouder.
    • Optimaliseerbaar: foto's die kunnen worden aangepast aan het scherm van uw apparaat om de bestandsgrootte ervan te verminderen en zo ruimte vrij te maken.
  • Mappen: biedt een overzicht van de mappen op uw apparaat. Mappen worden gerangschikt op grootte en bijzonder grote mappen worden met rood aangegeven.
  • Grote videobestanden: hiermee kunt u op uw apparaat video's opsporen die groter zijn dan 20 MB.

Met het hulpprogramma Media kunt u moeiteloos ruimte vrijmaken op uw apparaat door ongewenste foto's te verwijderen van uw apparaat of door ze naar een cloudopslaglocatie te sturen.

Wat houdt Apps in?

Wanneer u op het hoofdscherm van de app tikt op Apps, geeft Avast Cleanup een overzicht weer van de apps die zijn geïnstalleerd op uw apparaat. Die informatie helpt u om opslagruimte vrij te maken doordat wordt aangegeven welke apps kunnen worden verwijderd of in desluimerstand kunnen worden gezet. Het scherm Overzicht van apps is onderverdeeld in de volgende gedeelten:

• Grootverbruikers: hiermee worden apps opgespoord die mogelijk data verbruiken en de batterij belasten.
  • Gebruik: hiermee geeft u apps weer op basis van hoe vaak u ze gebruikt. U kunt Minst gebruikt-, Meest gebruikt- en Ongebruikt-apps bekijken.
  • Actief: hiermee geeft u het aantal apps weer dat op dit moment op de achtergrond wordt uitgevoerd. Tik op Optimaliseren om actieve apps onmiddellijk in de sluimerstand te zetten en geheugen vrij te maken voor andere taken.
  • In omvang toenemend: hiermee geeft u apps weer die meer ruimte innemen op uw apparaat dan voorheen.
  • Meldingen: hiermee geeft u apps weer die u de afgelopen 7 dagen de meeste meldingen hebben gestuurd.

Wat houdt Foto's optimaliseren in?

U kunt Avast Cleanup gebruiken om uw foto's te optimaliseren door de hoeveelheid pixels te verlagen. Een geoptimaliseerde foto blijft er vrijwel hetzelfde uitzien als het origineel, maar neemt minder ruimte in op uw apparaat.

Foto's op uw apparaat optimaliseren:

1. Open Avast Cleanup en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Foto's optimaliseren.
  2. Tik op Foto's bekijken en tik op de foto('s) die u wilt optimaliseren. Tik daarna op Bevestigen om terug te keren naar het hoofdscherm van Foto's optimaliseren.
  3. Tik op Doorgaan om door te gaan met de standaardoptimalisatie of tik op Installatie om een voorbeeld van een geoptimaliseerde afbeelding te bekijken. Als u een betaald abonnement op Avast Cleanup hebt, kunt u ook het optimalisatieniveau aanpassen aan uw wensen. Tik op Doorgaan om terug te keren naar het hoofdscherm van Foto's optimaliseren.
  4. Tik onder Oorspronkelijke foto's op Selecteren om aan te geven wat er moet gebeuren met uw originele foto('s). De opties bestaan uit Gewoon verwijderen, Originelen behouden of de originelen naar een cloudopslaglocatie sturen.
  5. Tik op Nu optimaliseren om meteen te beginnen met het optimaliseren van de geselecteerde foto('s).

Wanneer de optimalisatie voltooid is, tikt u op pijl-terug om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Cleanup.

Waarom is de categorie Miniaturen standaard uitgeschakeld?

Miniaturen zijn de verkleinde versies van een afbeelding die worden gebruikt als voorbeeld. Door miniaturen te verwijderen tijdens Snel opschonen kunt u op sommige apparaten veel opslagruimte vrijmaken, terwijl het effect op andere apparaten beperkt is. Daarom is deze categorie standaard niet geselecteerd. U kunt de effectiviteit van deze optie uitproberen op uw apparaat en daarna besluiten of u de optie wilt inschakelen.

Wat zijn app-gegevens?

Bij gebruik van bepaalde apps worden er (vaak onnodig) app-gegevens verzameld en opgeslagen op uw apparaat. Avast Cleanup spoort app-gegevens op die u veilig van uw apparaat kunt verwijderen zonder dat de functionaliteit van uw apps in gevaar komt.

App-gegevens verwijderen van uw apparaat:

1. Open Avast Cleanup en tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Apps.
  2. Selecteer het tabblad Appgegevens.
  3. Schakel de selectievakjes in naast de soorten gegevens die u wilt verwijderen en tik daarna rechtsonder op de prullenbak.

Wat zijn systeem-apps?

Systeem-apps worden meestal vooraf geïnstalleerd op uw apparaat op systeemniveau. Omdat systeem-apps nodig zijn voor de werking van uw apparaat, kunnen ze niet worden verwijderd. Met Avast Cleanup kunt u systeem-apps wel in de sluimerstand zetten of herstellen naar de fabrieksinstellingen door updates te verwijderen.

Systeem-apps beheren op uw apparaat:

1. Open Avast Cleanup en tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Apps.
  2. Tik op het tabblad Systeem.
  3. Schakel de selectievakjes in naast de app(s) die u wilt beheren en tik daarna rechtsonder op het pictogram ... (drie puntjes).
  4. Selecteer Updates verwijderen of Sluimerstand.

Betaalde voorzieningen

Wat houdt Automatisch opschonen in?

Automatisch opschonen is een betaalde functie in Avast Cleanup Premium. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat er regelmatig opschoningsbewerkingen worden uitgevoerd zonder dat u die telkens handmatig moet activeren. Voer de volgende stappen uit om Automatisch opschonen te configureren:

1. Open Avast Cleanup en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Automatisch opschonen.
  2. Tik op de schuifregelaar Uit zodat die op Aan komt te staan.
  3. Geef aan hoe vaak u opschoningsbewerkingen wilt plannen (om de 24 uur, 48 uur, 72 uur of week) en geef de minimumhoeveelheid ruimte op die u wilt vrijmaken.
  4. Onder Automatisch opschonen selecteert u de typen items die Avast mag verwijderen tijdens het uitvoeren van de scanbewerking. Alle categorieën zijn standaard geselecteerd om te worden opgeschoond, behalve Miniaturen.

Automatisch opschonen is nu geconfigureerd en wordt uitgevoerd zoals u hebt aangegeven. Als u de optie Waarschuwen als het opschonen is voltooid inschakelt, krijgt u na afloop van een automatische opschoning telkens een melding.

Wat is Batterijbesparing?

Battery Saver is een betaalde functie in Avast Cleanup Premium. U kunt er batterijbesparingsprofielen mee maken om de levensduur van de batterij te verlengen zonder dat de functionaliteit van uw apparaat eronder lijdt. Open Batterijbesparing via Menu (drie lijntjes) ▸ Battery Saver.

Hoe kan ik een batterijbesparingsprofiel maken?

Open Batterijbesparing via Menu (drie lijntjes) ▸ Battery Saver. Als u een nieuw batterijbesparingsprofiel wilt maken, tikt u op de knop + onder in het scherm. Geef het profiel een naam zodat u het gemakkelijk kunt herkennen, geef daarna de voorwaarden Voorwaarden en Acties voor het profiel op.

Voorwaarden

U kunt meer dan één Voorwaarden voor elk profiel selecteren. Een profiel wordt telkens automatisch ingeschakeld als aan de geselecteerde voorwaarden is voldaan. Tik op Voorwaarde toevoegen en kies een van onderstaande opties:

• Bluetooth: tik op Verbinding en selecteer een van onderstaande opties:
    • Elk apparaat: het profiel wordt ingeschakeld wanneer u verbinding maakt met een Bluetooth-apparaat.
    • Specifiek apparaat: het profiel wordt ingeschakeld wanneer u verbinding maakt met een specifiek Bluetooth-apparaat. Herkende Bluetooth-apparaten worden weergegeven op het scherm Bluetooth. Tik op het selectievakje naast het apparaat dat het profiel moet activeren.
    • Geen apparaat: het profiel wordt ingeschakeld wanneer u niet verbonden bent met een Bluetooth-apparaat.
  • Wifi: tik op Verbinding en selecteer een van onderstaande opties:
    • Elk wifi-netwerk: het profiel wordt ingeschakeld wanneer u verbinding maakt met een wifi-netwerk.
    • Specifiek wifi-netwerk: het profiel wordt ingeschakeld wanneer u verbinding maakt met een specifiek wifi-netwerk. Herkende wifi-netwerken worden weergegeven op het scherm Wifi. Tik op het selectievakje naast de netwerken die het profiel moeten activeren.
    • Geen wifi-netwerk: het profiel wordt ingeschakeld wanneer u niet verbonden bent met een wifi-netwerk.
  • Locatie: tik op het selectievakje naast een locatie om deze te selecteren. Telkens wanneer uw apparaat zich op een geselecteerde locatie bevindt, wordt het profiel automatisch ingeschakeld. Ga als volgt te werk als u een nieuwe locatie wilt toevoegen:
    1. Tik op het plusteken + rechtsonder op het scherm. Geef de locatie een naam op het scherm Nieuwe locatie, zodat u deze gemakkelijk kunt herkennen.
    2. Standaard gebruikt de app uw huidige locatie. Als u een andere locatie wilt gebruiken, tikt u op de kaart en selecteert u een locatie. Tik op pijl-terug om terug te keren naar het scherm Nieuwe locatie.
    3. De standaardgrootte van een zone is een straal van 50 meter rond uw geselecteerde locatie. Als u de grootte van de zone wilt aanpassen, versleept u de schuifregelaar Straal.
    4. Tik op Locatie opslaan.
  • Batterijniveau: Versleep de schuifregelaar om een batterijniveau op te geven waarbij het profiel automatisch wordt ingeschakeld. Tik daarna ter bevestiging op OK.
  • Oplaadstatus: Selecteer een van onderstaande opties en tik daarna ter bevestiging op OK:
    • Wordt niet opgeladen: het profiel wordt automatisch ingeschakeld wanneer uw apparaat niet wordt opgeladen.
    • Opladen: het profiel wordt ingeschakeld wanneer uw apparaat wordt opgeladen.

Acties

U kunt meer dan één Acties voor elk profiel selecteren. Met acties kunt u opgeven wat een apparaat moet doen wanneer het profiel wordt ingeschakeld. Tik op Installatie en kies een van onderstaande opties:

• Geluid: Selecteer een van de onderstaande opties:
    • Gedempt: uw apparaat is stil en trilt niet.
    • Trilling: uw apparaat is stil maar blijft trillen.
    • Normaal: uw geluidsinstellingen worden niet gewijzigd.
  • Schermtime-out: hiermee geeft u een tijd op waarna het scherm van uw apparaat wordt uitgeschakeld.
  • Bluetooth: geef op of u wel of geen verbinding kunt maken met Bluetooth-apparaten.
  • Wifi: geef op of u wel of geen verbinding kunt maken met wifi-netwerken.
  • Gegevenssynchronisatie: geef op of u wel of geen gegevens kunt synchroniseren met andere apparaten.
  • Wanneer dit profiel wordt geactiveerd of gedeactiveerd: geef op of u telkens een melding wilt ontvangen wanneer het profiel wordt in- of uitgeschakeld.

Nadat u de instellingen Voorwaarden en Acties hebt geconfigureerd voor uw profiel, tikt u op Opslaan en inschakelen.

Hoe kan ik mijn batterijbesparingsprofielen beheren?

U kunt uw bestaande batterijbesparingsprofielen beheren via Menu (drie lijntjes) ▸ Battery Saver. De volgende opties zijn beschikbaar:

• De functie Batterijbesparing uitschakelen: tik op de schuifregelaar (Aan) boven aan het scherm zodat deze op (Uit) komt te staan. Batterijbesparing wordt nu uitgeschakeld, en uw profielen worden niet automatisch ingeschakeld, ook niet als aan de voorwaarden ervoor wordt voldaan.
  • Een nieuw profiel maken: tik op het plusteken + rechtsonder om nog een batterijbesparingsprofiel in te stellen.
  • Een profiel handmatig inschakelen: uw profielen worden automatisch ingeschakeld wanneer aan de betreffende voorwaarden is voldaan. U kunt een profiel ook handmatig inschakelen door te tikken op de grijze schuifregelaar (UIT) zodat deze in groen (AAN) wordt veranderd.
  • Prioriteiten voor profielen aanpassen: wanneer een profiel is ingeschakeld, werkt uw apparaat volgens de opgegeven acties voor dat profiel. Als er meerdere profielen tegelijkertijd worden ingeschakeld, en de opgegeven acties voor de profielen conflicteren, werkt uw apparaat volgens het profiel met de hoogste prioriteit. Als u de prioriteit van een categorie wilt aanpassen, houdt u het pictogram (drie lijntjes) naast de categorie ingedrukt en sleept u het venster naar wens omhoog of omlaag.
  • Een bestaand profiel verwijderen: tik op het betreffende profiel en selecteer Verwijderen.
  • Een bestaand profiel bewerken: tik op het betreffende profiel en selecteer Bewerken. Vervolgens kunt u de voorwaarden en acties voor dit profiel aanpassen.

In welk opzicht verschilt Foto's optimaliseren in Avast Cleanup Premium van de gratis versie van de app?

Foto's optimaliseren in Avast Cleanup omvat verschillende optimalisatieniveaus:

• Agressief: hiermee optimaliseert u afbeeldingen zodanig dat ze de maximale hoeveelheid ruimte op uw apparaat vrijmaken.
  • Hoog: hiermee maakt u geoptimaliseerde afbeeldingen die ideaal zijn om op een klein apparaatscherm te bekijken.
  • Gemiddeld: hiermee maakt u geoptimaliseerde afbeeldingen die ideaal zijn om op een groter apparaatscherm te bekijken, bijvoorbeeld van een laptop of tablet.
  • Laag: hiermee maakt u geoptimaliseerde afbeeldingen die ideaal zijn om af te drukken.

Wanneer u de gratis versie van de app gebruikt, is alleen de optimalisatieoptie Gemiddeld beschikbaar. Als u een betaald abonnement op Avast Cleanup hebt, kunt u alle bovenstaande optimalisatieniveaus gebruiken wanneer u Foto's optimaliseren gebruikt.

Cloudservices

Wat is cloudopslag?

De term ‘cloud’ verwijst naar een virtuele opslagruimte waar u media en bestanden, zoals foto's, video's en documenten, kunt bewaren. Er zijn diverse providers die cloudopslag aanbieden. Met Avast Cleanup kunt u rechtstreeks verbinding maken met Google Drive of Dropbox, en hier bestanden en media van uw apparaat opslaan.

U kunt tegelijkertijd verbinding maken met meerdere Google Drive-accounts en één Dropbox-account. Koppel een cloudopslagaccount via Menu (drie lijntjes) ▸ InstellingenCloud-services.

Welke cloudopslagservices worden door Avast Cleanup ondersteund?

Met Avast Cleanup kunt u rechtstreeks verbinding maken met Google Drive of Dropbox, en hier bestanden en media van uw apparaat opslaan.

U kunt tegelijkertijd verbinding maken met meerdere Google Drive-accounts en één Dropbox-account. Koppel een cloudopslagaccount via Menu (drie lijntjes) ▸ InstellingenCloud-services.

Hoe voeg ik een item toe aan een cloudopslaglocatie?

1. Open Avast Cleanup en tik linksboven op het hoofdscherm van de app op Menu (drie lijntjes).
  2. Tik op Foto's, Audio, Video's, or Bestanden, afhankelijk van het type item dat u wilt opslaan.
  3. Plaats een vinkje bij de items die u wilt opslaan.
  4. Tik op het pictogram (drie lijntjes) rechtsonder en selecteer Naar cloud verplaatsen (of Verbinding maken met cloud als Avast Cleanup nog niet is gekoppeld aan een cloudopslagaccount). Als Avast Cleanup is gekoppeld aan meerdere cloudopslagaccounts, selecteert u het gewenste account.

De overdracht begint meteen als uw apparaat is verbonden met internet.

Hoe koppel ik Avast Antivirus aan mijn cloudopslagaccount?

1. Open Avast Cleanup en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Instellingen.
  2. Tik op Cloud-services.
  3. Voer de bewerking in kwestie uit:
    • Koppelen aan een nieuw account: tik op Koppelen naast de betreffende cloudserviceprovider en volg de instructies op het scherm voor het aanmelden bij of het maken van een nieuw account.
    • Loskoppelen van een bestaand account: tik op (drie puntjes) naast het account dat u wilt loskoppelen en tik op Afmelden.
U kunt verbonden zijn met meerdere Google Drive-accounts en één Dropbox-account tegelijkertijd.

Kan ik op mijn apparaat kopieën bewaren van de items die ik opsla in de cloudopslag?

Ja. Ga als volgt te werk om ervoor te zorgen dat media en bestanden niet worden verwijderd van uw apparaat nadat u ze hebt overgedragen naar een cloudopslaglocatie:

1. Open Avast Cleanup en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Instellingen.
  2. Tik op Cloud-services.
  3. Tik op de schuifregelaar naast Bestanden na overdracht verwijderen. Deze verandert dan in grijs (UIT).

Deze instelling heeft invloed op alle cloudservices waarmee u bent verbonden.

Waarom begint het uploaden van een bestand weer helemaal vanaf het begin nadat een wachtrij is onderbroken?

Wanneer de overdracht van bestanden wordt onderbroken, wordt dit automatisch gedetecteerd door cloudopslagproviders. U kunt dus alleen een volledige wachtrij onderbreken en opnieuw starten.

Waar kan ik items vinden nadat ze zijn opgeslagen in de cloudopslag?

Als u een item dat u hebt opgeslagen in de cloud wilt bekijken, meldt u zich aan bij de cloud-opslagservice en opent u de map in kwestie:

• In Google Drive: AvastCleanup
  • In Dropbox: Avast Cleanup (in de map Apps)

Uw opgeslagen items worden op dezelfde manier gerangschikt als op uw apparaat.

Waarom is het Avast Cleanup niet gelukt om een item op te slaan in mijn account voor cloudopslag?

De overdracht van bestanden mislukt doorgaans om een van de volgende redenen:

• De internetverbinding is slecht van kwaliteit of niet beschikbaar.
  • De cloudopslagservice is niet beschikbaar.
  • Er is onvoldoende ruimte beschikbaar in uw account voor cloudopslag.

Als een overdracht mislukt, probeert u het later nog eens of probeert u het bij een andere cloudopslagprovider.

Instellingen

Hoe kan ik de meldingen van Avast Cleanup aanpassen?

Er verschijnt een melding in Avast Cleanup wanneer het mogelijk is om de prestaties te verbeteren en de hoeveelheid beschikbare ruimte op uw apparaat te vergroten. Als u de meldingen die u te zien krijgt wilt aanpassen, voert u de volgende stappen uit:

1. Open Avast Cleanup en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Instellingen.
  2. Tik op Meldingen.
  3. Tik op de groene schuifregelaar (AAN) naast het type meldingen dat u niet wilt ontvangen. Deze verandert dan in grijs (UIT).

U ontvangt voortaan meldingen van Avast Cleanup op basis van uw voorkeuren.

In de nieuwste versie van Avast Cleanup zijn de meldingen beter op uw behoeften afgestemd. U ontvangt meldingen op basis van de functies en instellingen van Avast Cleanup die u het vaakst gebruikt.

Hoe kan ik controleren welke versie van Avast Cleanup op mijn Android-apparaat is geïnstalleerd?

1. Open Avast Cleanup en tik op Menu (drie lijntjes).
  2. Tik op Over deze app.
  3. Controleer het nummer van uw huidige app-versie onder Avast Cleanup.

Hoe kan ik de meldingen wijzigen die worden weergegeven via de functie Tips?

U kunt opgeven in welke Tips u het meest geïnteresseerd bent via het scherm Analysevoorkeuren:

1. Open Avast Cleanup en tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Instellingen.
  2. Selecteer Analysevoorkeuren.
  3. Houd het pictogram (drie lijntjes) naast een tipcategorie ingedrukt en sleep het venster naar wens omhoog of omlaag.

Avast Cleanup geeft tips weer volgens de door u opgegeven wensen.

Hoe kan ik bepalen welke gegevens ik wil delen met Avast en derden?

Avast Cleanup verzamelt anonieme statistische gebruiksgegevens en foutrapporten om te helpen bij het verbeteren van onze producten. Ga als volgt te werk als u niet wilt deelnemen aan het verzamelen van anonieme gegevens:

1. Open Avast Cleanup en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Instellingen.
  2. Tik op Gegevensinstellingen.
  3. Tik op de schuifregelaar naast de volgende opties. Deze verandert dan in groen (AAN) om de optie te selecteren, of in grijs (UIT) om de selectie op te heffen:
    • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast om ons te helpen met het ontwikkelen van nieuwe producten.
    • Deel gegevens over het gebruik van de app met behulp van analyseprogramma's van derden om deze app te verbeteren.
    • Deel gegevens over het gebruik van de app met Avast zodat we u upgrades of andere producten kunnen aanbieden (in de gratis versie van de app is de optie standaard ingeschakeld en wordt deze niet weergegeven).

Probleemoplossing

Hoe kan ik Avast Cleanup uit Android verwijderen?

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen.

Avast Cleanup verwijderen uit Android:

1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en ga naar Apps.
  2. Selecteer Avast Cleanup en tik op Geforceerd stoppen op het scherm App-info.
  3. Tik in het gedeelte Opslag op Gegevens wissen en Cache leegmaken.
  4. Tik op pijl-terug om terug te keren naar het scherm App-info en selecteer Verwijderen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik een probleem melden aan de ondersteuning van Avast?

De optie Directe ondersteuning is alleen beschikbaar wanneer u een betaald Avast Cleanup-abonnement hebt.

Op de ondersteuningspagina's van Avast vindt u tal van artikelen voor zelfhulp. Sommige problemen verdienen echter nader onderzoek door de ondersteuning van Avast.

Meld eventuele problemen aan ons ondersteuningsteam door onderstaande stappen uit te voeren:

1. Open Avast Cleanup en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Help en feedback.
  2. Tik op Directe ondersteuning.
  3. Voltooi alle vereiste velden en tik op Verzend.

Hoe kan ik reclame van derden uitschakelen in Avast Cleanup?

Als u advertenties van derden in Avast Cleanup wilt verwijderen, voert u een upgrade uit naar Avast Cleanup Premium. Hoewel we er zeker van zijn dat zowel de gratis als de betaalde versie van de app de prestaties van uw apparaat merkbaar verbeteren, bevat Avast Cleanup Premium geen advertenties van derden en krijgt u de beschikking over een reeks extra functies en voordelen. U kunt Avast Cleanup Premium gaan gebruiken door rechtsboven op het hoofdscherm van de app op de badge Upgraden te tikken.

• Avast Cleanup 5.x voor Android
  • Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of hoger