Avast Battery Saver voor Android – Veelgestelde vragen

Avast Battery Saver voor Android is een mobiele app die ervoor zorgt dat u de batterij van uw apparaat minder vaak hoeft op te laden. De batterijduur wordt als volgt verlengd:

• Apps die onnodig op de achtergrond worden uitgevoerd, worden opgespoord en gestopt, zodat ze de batterij niet kunnen leegtrekken.
  • Het apparaat wordt zodanig ingesteld dat functies die veel stroom verbruiken alleen worden ingeschakeld wanneer u ze nodig hebt.
  • U krijgt in een oogopslag belangrijke informatie te zien over de toestand van het apparaat.

In dit artikel vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de functies, de instellingen en het gebruik van Avast Battery Saver voor Android.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Battery Saver?

U kunt Avast Battery Saver installeren en uitvoeren op elk apparaat met het besturingssysteem Google Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich, API 15) of hoger. In Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger kan Avast Battery Saver het gebruik van mobiele data niet uitschakelen, omdat alleen vooraf geïnstalleerde systeemtoepassingen daartoe zijn gemachtigd.

De systeeminstellingen van bepaalde typen apparaten kunnen ook invloed hebben op de werking van Avast Battery Saver en als u een aangepaste ROM gebruikt, werkt de app mogelijk niet zoals verwacht. Eventuele feedback over dit probleem kunt u ons toesturen via de ondersteuningspagina's.

Avast Battery Saver wordt niet ondersteund en kan niet worden geïnstalleerd en uitgevoerd in Symbian, iOS, Microsoft Windows Phone/Mobile, Bada, WebOS of een ander mobiel besturingssysteem dan Android. Deze app werkt niet op iPhones of iPads.

Hoe kan ik Avast Battery Saver downloaden en installeren?

U kunt Avast Battery Saver voor Android-apparaten downloaden in de Google Play Store.

1. Open Google Play op het scherm met apps op uw Android-apparaat en zoek naar Avast Battery Saver.
  2. Open de pagina Avast Battery Saver in de zoekresultaten.
  3. Tik op Installeren en selecteer Accepteren als u om machtigingen wordt gevraagd.
  4. Zodra de installatie is voltooid, tikt u op Openen om de app te gebruiken.
  5. Selecteer Doorgaan om te bevestigen dat u de voorwaarden van de gebruiksrechtovereenkomst en het privacybeleid van Avast hebt gelezen en aanvaardt.

Avast Battery Saver is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Upgrade naar Avast Battery Saver Pro voor extra functionaliteit.

Hoe kan ik Avast Battery Saver verwijderen?

U kunt Avast Battery Saver als volgt van uw Android-apparaat verwijderen:

1. Open Instellingen op het hoofdscherm van uw Android-apparaat.
  2. Selecteer achtereenvolgens Apps en Avast Battery Saver.
  3. Tik in het gedeelte Opslag op Gegevens wissen en Cache leegmaken.
  4. Selecteer vervolgens Verwijderen en tik ter bevestiging op OK.

Alarm Battery Saver is niet meer geïnstalleerd op uw apparaat.

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen.

Waarom worden mijn apps opnieuw gestart nadat ik ze heb gestopt?

Wanneer u de functie Apps stoppen van Avast Battery Saver gebruikt, worden uw apps 'beëindigd' of 'gestopt', afhankelijk van de apparaatinstellingen. Veel apps worden automatisch opnieuw gestart nadat ze zijn beëindigd. Dat komt minder vaak voor wanneer een app wordt gestopt, aangezien dat een veel krachtiger functie is. Om te voorkomen dat uw apps automatisch opnieuw worden gestart, schakelt u Avast Battery Saver in in het gedeelte Toegankelijkheid van de Instellingen, zodat de app de systeemfunctie Gedwongen stoppen kan gebruiken. Dat doet u als volgt:

1. Open Instellingen op uw apparaat.
  2. Selecteer Toegankelijkheid.
  3. Schakel Avast Battery Saver in.

Bepaalde systeem-apps (vooral apps die te maken hebben met de functionaliteit van uw apparaat, zoals Google Play Store) worden mogelijk opnieuw gestart na een gedwongen stop, maar bij de meeste apps gebeurt dat niet.

Waarom worden mijn mobiele data automatisch in- of uitgeschakeld ondanks mijn apparaatinstellingen?

Avast Battery Saver-profielen zijn ontwikkeld om bepaalde apparaatinstellingen voor u te beheren. Als de wifi-functionaliteit bijvoorbeeld is ingeschakeld in het gedeelte instellingen op uw apparaat, maar uitgeschakeld in de instellingen van uw profiel Op het werk, wordt deze functionaliteit automatisch uitgeschakeld wanneer het profiel Op het werk wordt geactiveerd. Controleer uw profielinstellingen om ervoor te zorgen dat Avast Battery Saver geen ongewenste wijzigingen aanbrengt in uw instellingen.

Wat moet ik doen als de machtiging Toegankelijkheid telkens wordt uitgeschakeld?

Sommige Android-apparaten stoppen proactief apps wanneer het scherm van uw apparaat wordt uitgeschakeld, om de prestaties van het apparaat te verbeteren. Vanwege problemen met het Android-systeem raken gestopte apps met de machtiging Toegankelijkheid deze machtiging automatisch kwijt. In dat geval moet u de machtiging handmatig opnieuw inschakelen om de volledige functionaliteit van de app te behouden.

Als u de machtiging Toegankelijkheid opnieuw wilt inschakelen, gaat u naar InstellingenToegankelijkheid op uw apparaat en verleent u de machtiging aan Avast Battery Saver

Op Huawei-, Lenovo-, Asus- en Sony Xperia-apparaten kunt u standaardsysteemfuncties gebruiken om te voorkomen dat de app de machtiging telkens kwijtraakt. Volg de stappen voor uw apparaat:

1. Tik op het pictogram Telefoonbeheer op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer het tabblad Beschermde apps.
  3. Schakel de bescherming in voor Avast Battery Saver.
  1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat.
  2. Selecteer Beheer van apps op de achtergrond in de lijst.
  3. Schakel het selectievakje Avast Battery Saver uit.
  1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat, tik op Energiebeheer en tik op Automatisch startbeheer.
  2. Tik op het tabblad Gedownload op Weigeren naast Avast Battery Saver om deze instelling te veranderen in Toestaan.
  3. Tik op Toestaan om de wijziging van de instelling te bevestigen.
  1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en tik op Batterij.
  2. Tik rechtsboven op het menupictogram met de drie puntjes en tik op Accuoptimalisatie.
  3. Tik op het tabblad Apps en tik op Avast Battery Saver.

Waaruit bestaat een abonnement op Avast Battery Saver Pro?

Avast Battery Saver Pro is de betaalde versie van de app. Met een Pro-abonnement profiteert u van de volgende functionaliteit:

• Advertenties verwijderen: hiermee verwijdert u reclame uit Avast Battery Saver.
  • Profiel activeren op basis van adres: hiermee kunt u locaties zoals uw huis- of werkadres gebruiken om Avast Battery Saver-profielen te activeren.
  • Avast-ondersteuning: hiermee ontvangt u met voorrang antwoord van het klantondersteuningsteam wanneer u een vraag indient via de app.

Via het tabblad Toepassingen van de app kunt u rechtstreeks upgraden naar Avast Battery Saver Pro.

Kan ik aangepaste Avast Battery Saver-profielen maken of de profielen verwijderen die ik niet gebruik?

U kunt op dit moment geen aangepaste profielen maken of een van de vijf beschikbare profielen van Avast Battery Saver verwijderen. U kunt de instellingen wel aanpassen aan uw wensen. Als u een bepaald profiel niet wilt gebruiken, kunt u het boven in de instellingen van dat profiel uitschakelen.

Waarom verbruikt Avast Battery Saver zoveel stroom?

Om uw apps effectief te kunnen controleren en te voorkomen dat ze overmatig veel stroom verbruiken, moet Avast Battery Saver doorlopend actief zijn op de achtergrond. De app is echter zo ontworpen dat slechts de hoogst noodzakelijke hoeveelheid energie wordt verbruikt. Uit app-tests blijkt dat de hoeveelheid batterijvermogen die de app bespaart veel groter is dan de hoeveelheid die de app verbruikt.

Apps beheren

Wat houdt de functie Apps stoppen in en kan ik mijn apparaat er sneller mee maken?

Wanneer u een app stopt, voorkomt u dat deze op de achtergrond actief blijft en onnodig veel batterijvermogen verbruikt. In Avast Battery Saver kunt u niet-systeem-apps afzonderlijk stoppen in het gedeelte Actieve apps. U kunt ook op de knop Actieve apps stoppen tikken (op het tabblad Toepassingen) om ze allemaal tegelijk te stoppen. Sommige apps worden automatisch opnieuw gestart, maar de meeste niet. Als u meldingen wilt blijven ontvangen van een app, opent u de app weer op uw apparaat om deze opnieuw te starten.

Wordt mijn apparaat sneller door apps te stoppen?

Bij veel apparaten zorgt de functie Apps stoppen in veel gevallen voor een verbetering van de prestaties. Zelfs wanneer ze niet in gebruik zijn, blijven uw apps actief op de achtergrond. Wanneer er minder apps worden uitgevoerd, heeft uw apparaat meer RAM- en CPU-capaciteit te besteden aan de activiteiten waarmee u bezig bent. De ene app heeft meer invloed op de prestaties van uw apparaat dan de andere, en de effectiviteit van deze functie hangt mede af van het type apparaat dat u gebruikt.

U kunt aangeven welke apps deze functie moet negeren in het gedeelte Toegestane apps.

Wat is het gedeelte Actieve apps?

In het gedeelte Actieve apps (op het tabblad Extra) worden de niet-systeem-apps weergegeven die op dat ogenblik actief zijn op uw apparaat, en het percentage batterijvermogen dat elke app het afgelopen uur heeft verbruikt. Apps die minder dan één procent hebben verbruikt, worden pas zichtbaar wanneer u op de knop Alle apps weergeven (energieverbruik minder dan 1%) tikt.

U kunt een app stoppen door te tikken op de knop Stoppen naast een app of alle apps tegelijk stoppen door te tikken op de knop Actieve apps stoppen onder aan het scherm.

Wat is het gedeelte Toegestane apps?

Standaard worden bepaalde apps die gemakshalve vooraf zijn geselecteerd door de functie Apps stoppen genegeerd. U vindt een overzicht van deze apps in het gedeelte Toegestane apps (op het tabblad Extra). U kunt ook apps toevoegen aan deze lijst door apps in te schakelen die u wilt blijven uitvoeren wanneer de functie Apps stoppen wordt uitgevoerd.

Kan ik voorkomen dat bepaalde apps worden gestopt door de functie Apps stoppen?

Ja. Dat doet u als volgt:

1. Tik op (of veeg naar) het tabblad Extra en tik op Toegestane apps.
  2. Schuif omlaag naar het gedeelte Wordt gestopt als u op Apps stoppen tikt en zet apps die u niet wilt laten stoppen op AAN.

Avast Battery Saver negeert alle apps die zijn ingeschakeld in Toegestane apps wanneer u de functie Apps stoppen uitvoert.

Profielen in Avast Battery Saver

Wat zijn Avast Battery Saver-profielen en waarom zou ik ze gebruiken?

Met Avast Battery Saver kunt u vijf verschillende profielen (of verzamelingen instellingen voor uw apparaat) instellen voor de verschillende gebruiksbehoeften van uw apparaat. Uw apparaat schakelt automatisch tussen deze profielen met instellingen op basis van de schakelopties die u instelt.

Hier volgt een lijst van de beschikbare profielen en de bijbehorende schakelopties:

• Werk en Thuis: worden geactiveerd wanneer uw apparaat verbinding maakt met het wifi-netwerk dat u opgeeft. Als u Avast Battery Saver Pro gebruikt, kunt u instellen dat deze profielen worden geactiveerd wanneer u op een bepaald adres aankomt, bijvoorbeeld thuis of op uw werk.
  • Nacht: wordt geactiveerd op de door u ingestelde tijd.
  • Slim: wordt geactiveerd wanneer er geen ander profiel actief is.
  • Noodgeval: wordt geactiveerd wanneer uw batterijvermogen het door u opgegeven percentage resterend vermogen of de standaardinstelling van 25% bereikt.

U kunt de volgende instellingen voor het activeren van een profiel configureren:

• Automatisch activeren: schakel in om ervoor te zorgen dat het profiel automatisch wordt geactiveerd door een schakeloptie (een wifi-verbinding, tijdstip of batterijniveau).
  • Waarschuwen wanneer het profiel wordt geactiveerd: schakel in als u telkens wanneer het profiel wordt geactiveerd een melding wilt ontvangen.

Door de instellingen van elk profiel aan te passen aan de werkelijke behoeften tijdens uw dagelijkse bezigheden, zorgt u ervoor dat uw apparaat alleen de noodzakelijke hoeveelheid batterijvermogen verbruikt, zodat u de batterij minder vaak hoeft op te laden.

U kunt uw Avast Battery Saver-profielen en de instellingen ervan beheren op het tabblad Profielen.

Kan ik mijn profielen zodanig instellen dat ze op basis van mijn locatie worden geactiveerd?

Ja. Wanneer u een abonnement neemt op de betaalde versie van de app (Avast Battery Saver Pro), worden verschillende extra functies ontgrendeld, waaronder Profiel activeren op basis van adres. Deze functie zorgt ervoor dat de profielen Werk en Thuis worden ingeschakeld op basis van uw locatie. Als u deze functie wilt gebruiken, moet u upgraden naar Avast Battery Saver Pro.

Wat is het profiel Slim?

Het profiel Slim wordt geactiveerd wanneer er geen ander Avast Battery Saver-profiel actief is. U kunt de instellingen van dit profiel weliswaar wijzigen, maar de standaardinstellingen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat uw apparaat altijd in de meest optimale en energiezuinige modus wordt uitgevoerd zonder dat de gebruiksmogelijkheden van het apparaat worden beperkt.

Welke apparaatinstellingen kan ik aanpassen in mijn Avast Battery Saver-profielen?

U kunt de volgende apparaatinstellingen aanpassen voor uw Avast Battery Saver-profielen:

• Helderheid: hiermee kunt u de helderheid van het beeldscherm van uw apparaat instellen op Handmatig of Adaptief.
  • Time-out voor scherm: hiermee kunt u de tijd instellen voordat het apparaat overschakelt naar de Slaapmodus.
  • Wifi (of Internet voor eerdere versies van Android): stel deze functie in op Altijd AAN als u wilt dat de wifi-verbinding altijd actief is, op Optimalisatie AAN als u wilt dat de wifi-verbinding tijdelijk wordt uitgeschakeld wanneer het scherm van het apparaat is uitgeschakeld of op UIT als u wilt dat de wifi-verbinding wordt uitgeschakeld wanneer het profiel actief is.
  • Optimalisatieperiode (als de instelling Wifi/Internet op Optimalisatie AAN staat): hiermee geeft u aan hoe vaak de wifi-verbinding moeten worden ingeschakeld wanneer het apparaat inactief is. Als u Nooit selecteert, wordt de wifi-verbinding alleen ingeschakeld wanneer uw apparaat actief is.
Voor Android-versies ouder dan 5.0 bestaat een extra instelling met de naam Type verbinding. Als deze instelling beschikbaar is, selecteert u Wi-Fi als u alleen wifi wilt gebruiken, Data als u alleen mobiele data wilt gebruiken of Prefer Wi-Fi (Voorkeur voor wifi) als u beide wilt gebruiken, maar wifi verkiest als beide beschikbaar zijn. Deze instelling is niet beschikbaar in Android 5.0 en hoger, omdat apps in deze versies geen wijzigingen kunnen aanbrengen in de instellingen voor mobiele data.

U kunt daarnaast de volgende opties inschakelen ( AAN) of uitschakelen ( UIT) voor elk profiel, afhankelijk van of u ze nodig hebt:

• Wifi ingeschakeld laten tijdens het afspelen van muziek
  • Synchroniseren
  • Scherm draaien
  • Bluetooth
  • Trilfunctie

Als u een bepaald profiel niet wilt gebruiken, kunt u het uitschakelen in de instellingen van het profiel dat u niet nodig hebt.

Andere functies en instellingen

Waarom moet ik de machtiging Toegankelijkheid verlenen aan Avast Battery Saver?

De machtiging Toegankelijkheid is vereist voor de app om de functie Apps stoppen te kunnen uitvoeren. Deze functie is een van de meest effectieve methoden om de batterijduur te verlengen. Zonder deze machtiging kan de app alleen taken beëindigen die minimaal voordeel opleveren voor de batterijduur, aangezien deze taken vaak automatisch opnieuw worden gestart. Apps stoppen is een veel krachtiger functie die de batterijduur aanzienlijk vergroot.

Wat zijn permanente of hardnekkige meldingen, en waarvoor zijn ze nodig?

Permanente of hardnekkige meldingen worden voortdurend op de statusbalk van uw apparaat weergegeven wanneer de bijbehorende app actief is.

In Avast Battery Saver wordt via dit type melding belangrijke informatie over uw apparaat weergegeven, bijvoorbeeld het batterijpercentage, het aantal apps dat wordt uitgevoerd of het profiel dat op dat moment actief is. Het belangrijkste is echter dat permanente meldingen van Avast Battery Saver de app in staat stellen uw apparaatinstellingen te optimaliseren en u te waarschuwen wanneer uw batterij snel leeg raakt, zelfs wanneer de interface van de app is gesloten.

U kunt de informatie van het pictogram Avast Battery Saver aanpassen aan uw voorkeuren.

Wat staat er op het tabblad Cleanup?

Op het tabblad Cleanup kunt u het percentage van de gebruikte ruimte op uw apparaat bekijken en de hoeveelheid ruimte berekenen die beschikbaar komt als u een Veilig opschonen uitvoert, een functie van de app Avast Cleanup. Als de app al is geïnstalleerd op uw apparaat, kunt u deze rechtstreeks openen op het tabblad Cleanup. Anders wordt u omgeleid naar Google Play Store, waar u de app kunt installeren.

Lees de volgende artikelen voor meer informatie over Avast Cleanup voor Android:

Kan ik de meldingen van Avast Battery Saver uitschakelen?

Ja, u kunt de meldingen van Avast Battery Saver als volgt uitschakelen:

• Als u geen melding meer wilt ontvangen wanneer een profiel wordt geactiveerd, gaat u naar het tabblad Profielen, tikt u op het profiel waarvoor u geen melding meer wilt ontvangen, tikt u op Wijzigen, en zet u de optie Waarschuwen wanneer het profiel wordt geactiveerd op UIT.
  • Als u geen meldingen meer wilt ontvangen wanneer er meer dan 20 apps actief zijn, een app uw batterij snel leegtrekt of als u 50 MB of meer aan overbodige bestanden hebt, gaat u naar het tabblad Extra, en tikt u achtereenvolgens op Instellingen en op Meldingen. Zet meldingen die u niet meer wilt ontvangen op UIT.

Hoe kan ik het pictogram van Battery Saver boven aan het scherm van mijn apparaat verbergen of wijzigen?

Het pictogram van Avast Battery Saver dat wordt weergegeven in het systeemvak verschaft informatie over de toestand van uw apparaat. U kunt aangeven welke informatie u wilt laten weergeven of het pictogram verbergen. Tik op het tabblad Extra achtereenvolgens op Instellingen, Meldingen en Permanente melding en pictogram in systeemvak. Selecteer een van de volgende opties:

• Batterijpercentage: als u het percentage resterend batterijvermogen wilt zien.
  • Actieve apps: als u het aantal apps wilt zien dat actief is.
  • Profiel: als u wilt zien welk profiel actief is.
  • Niets, met melding: als u de melding boven aan het scherm van uw apparaat wilt uitschakelen, maar de permanente melding in het systeemvak van uw apparaat wilt behouden.

Waarom wordt de interface van de app soms rood?

De interface van Avast Battery Saver wordt rood wanneer u de batterij moet opladen of apps moet stoppen (omdat er te veel actief zijn op de achtergrond). Wanneer het app-scherm groen is, hoeft u niets te doen.

Wat is het oplaadscherm?

De functie Oplaadscherm geeft de voortgang van het oplaadproces weer en optimaliseert de prestaties van uw apparaat door alle achtergrondtaken te beëindigen. Wanneer dit scherm actief is, kunt u controleren wanneer uw apparaat zal zijn opgeladen en kunt u het oplaadpercentage van de batterij bekijken.

Ga als volgt te werk om deze functie in te schakelen:

1. Tik op Extra op het scherm Avast Battery Saver.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Oplaadscherm en zet de schuifregelaar op Aan door erop te tikken.

Wanneer u het oplaadscherm inschakelt, kunt u de volgende instellingen opgeven:

• Tik naar wens op Activeren als met opladen wordt begonnen of Activeren als wordt opgeladen met uitgeschakeld scherm. Het scherm Oplaadscherm verschijnt standaard telkens wanneer u het apparaat oplaadt.
  • Tik op Automatisch optimaliseren wanneer met opladen wordt begonnen om Avast Battery Saver toestemming te geven om actieve taken te stoppen tijdens het opladen van het apparaat.

Hoe schakel ik het oplaadscherm in of uit?

Voer de volgende stappen uit om de functie Oplaadscherm in te schakelen:

1. Tik op Extra op het scherm Avast Battery Saver.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Oplaadscherm en zet de schuifregelaar op Aan door erop te tikken.

Als u het Oplaadscherm wilt uitschakelen, voert u de bovenstaande stappen uit en tikt u op de schuifregelaar om deze op UIT te zetten.

Wanneer het Oplaadscherm actief is, kunt u onder aan het scherm naar rechts vegen om het scherm te verlaten of op het pictogram in de vorm van een tandwiel tikken om de instellingen van het oplaadscherm te openen.

Betaalde voorzieningen

Hoe kan ik een abonnement nemen op Avast Battery Saver Pro?

U kunt een abonnement nemen op Avast Battery Saver Pro door te tikken op de badge Upgraden op het hoofdscherm van de app (het tabblad Toepassingen). Wanneer u op deze optie tikt, wordt u omgeleid naar het aankoopscherm waarop u het type abonnement kunt kiezen (maand- of jaarabonnement) en de upgrade kunt voltooien. Na het upgraden worden de voorzieningen ontgrendeld en kunt u ze gebruiken. Voor het upgraden hebt u een Google-account nodig dat is gekoppeld aan Google Play.

Kan ik mijn Avast Battery Saver Pro-abonnement op meerdere apparaten gebruiken?

Uw Avast Battery Saver Pro-abonnement is gekoppeld aan uw Google-account en wordt automatisch geactiveerd op alle apparaten waarop u dat account gebruikt of wanneer u de app installeert. Als de betaalde voorzieningen niet automatisch worden ontgrendeld, kunt u een bestaand abonnement activeren in de instellingen van Avast Battery Saver.

Hoe kan ik een eerder gekochte licentie activeren op een ander apparaat?

Uw Avast Battery Saver Pro-abonnement wordt automatisch geactiveerd op alle apparaten die zijn aangemeld bij het Google-account waarmee u het abonnement hebt gekocht. Als u al een abonnement hebt maar de betaalde voorzieningen niet beschikbaar zijn in de app, controleert u of u zich met het juiste account hebt aangemeld bij Google Play Store.

U kunt ook handmatig een geldig abonnement zoeken door de volgende stappen uit te voeren:

1. Tik op (of veeg naar) het tabblad Extra.
  2. Tik achtereenvolgens op Instellingen en op Abonnement.
  3. Tik op Eerdere aankoop herstellen onder aan het scherm.

Avast Battery Saver controleert of er een abonnement is geregistreerd voor het Google-account waarmee u op dat moment bent aangemeld en activeert het abonnement op uw apparaat.

Is mijn licentie voor Avast Battery Saver Pro ook geldig voor andere Avast Pro-apps?

Nee. Als u een licentie koopt voor Avast Battery Saver Pro is die alleen geldig voor deze app. De licentie werkt niet voor andere betaalde Pro-apps van Avast, zelfs niet als de apps op hetzelfde mobiele apparaat zijn geïnstalleerd. Als u bijvoorbeeld Avast Cleanup Pro wilt gebruiken naast Avast Battery Saver Pro, moet u een afzonderlijke licentie kopen, rechtstreeks via de app Avast Cleanup.

Hoe kan ik een abonnement op Avast Battery Saver Pro opzeggen?

Als u een abonnement wilt opzeggen, zorgt u ervoor dat u bent aangemeld bij het Google-account dat is gebruikt om het abonnement te kopen en voert u de volgende stappen uit:

1. Open Google Play Store op uw apparaat.
  2. Tik achtereenvolgens op het menupictogram linksboven en op Account.
  3. Tik op Abonnementen en vervolgens op Annuleren onder het abonnement.
  4. Tik op Abonnement annuleren om de opzegging te bevestigen.

Google Play Store bevestigt dat het abonnement is geannuleerd. Uw abonnement wordt geannuleerd en wordt beëindigd aan het einde van de huidige factureringscyclus.

Probleemoplossing

Waarom krijg ik geen meldingen meer voor sommige apps?

Wanneer u apps stopt, worden alle overbodige apps die actief zijn op de achtergrond gestopt om de batterijduur te verlengen. De meeste apps moeten worden uitgevoerd op de achtergrond om u meldingen te kunnen sturen. Als een berichten-app bijvoorbeeld niet actief is op de achtergrond, kan de app u pas weer meldingen over nieuwe berichten sturen wanneer u de app opnieuw hebt gestart. Om ervoor te zorgen dat u geen melding mist, opent u handmatig apps waarvan u updates wilt blijven ontvangen nadat u op de achtergrond actieve apps hebt gestopt. U kunt apps ook toevoegen aan de lijst Toegestane apps als u wilt dat ze worden genegeerd bij het stoppen van apps.

Waarom ontvang ik geen meldingen over nieuwe e-mail?

Mogelijk ontvangt u geen meldingen over nieuwe e-mailberichten vanwege de internetinstellingen voor het actieve profiel. Om dat te controleren gaat u naar het tabblad Profielen, tikt u op het huidige profiel (bijvoorbeeld Thuis, Werk, enzovoort) en klikt u op het pictogram Instellingen. Controleer in de profielinstellingen de Optimalisatieperiode waarmee wordt aangegeven hoe vaak de wifi-verbinding wordt ingeschakeld als u de optie Optimalisatie AAN hebt geselecteerd voor de instelling Wifi (of Internet voor eerdere versies van Android).

Als u de Optimalisatieperiode instelt op Nooit, wordt uw wifi-verbinding alleen ingeschakeld wanneer het scherm van uw apparaat actief is, wat mogelijk verhindert dat u meldingen voor nieuwe e-mailberichten ontvangt. Het is raadzaam deze optie in te stellen op Niet beperken, zodat uw wifi-verbinding wordt ingeschakeld wanneer er een bekend wifi-netwerk in de buurt is, zelfs wanneer uw apparaat niet actief is.

Waarom krijg ik zoveel pop-upmeldingen op mijn Huawei-, Xiaomi- of ZTE-apparaat?

Sommige besturingssysteemversies van Huawei, Xiaomi en ZTE vereisen een bevestiging van de gebruiker wanneer een app probeert systeeminstellingen te wijzigen. Die vereiste heeft tot gevolg dat telkens wanneer er een ander profiel wordt geactiveerd op uw Huawei-, Xiaomi- of ZTE-apparaat, er een melding wordt weergegeven, omdat met het profiel ook uw instellingen worden gewijzigd. Als dat probleem bij u optreedt, kunt u de meldingen stoppen door alle profielen uit te schakelen en alleen de functie Apps stoppen te gebruiken om de batterijduur te verlengen.

Waarom kan Avast Battery Saver mobiele data niet in- of uitschakelen in Android 5.0 of hoger?

In Android 5.0 en hoger kunnen alleen systeem-apps wijzigingen aanbrengen in de instellingen voor mobiele data. Google heeft deze beveiligingsmaatregel ingesteld om te voorkomen dat apps van derden onbedoeld mobiele data verbruiken.

Algemeen

Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat mijn batterij gedurende de dag langer meegaat?

De makkelijkste manier om de batterijduur te verlengen, is om regelmatig de functie Apps stoppen op het tabblad Toepassingen te gebruiken. Op dit tabblad ziet u de resterende batterijduur, of als u het apparaat op dat moment oplaadt, de tijd die het duurt om de batterij volledig op te laden. Onder aan de pagina ziet u ook de tijd die u zou kunnen toevoegen aan de batterijduur door apps te stoppen die op dat moment actief zijn op de achtergrond. Tik op de knop Actieve apps stoppen om deze apps te stoppen en de batterijduur te verlengen.

Als u precies wilt zien hoeveel tijd er is toegevoegd aan de batterijduur, gaat u naar het tabblad Extra, waar u de statistieken voor de huidige dag, de afgelopen week of twee weken, of de afgelopen maand kunt bekijken.

Hoe weet ik of Avast Battery Saver werkt?

Wanneer u uw Avast Battery Saver-profielen gebruikt om uw apparaatinstellingen te beheren gedurende de dag en regelmatig apps stopt die op de achtergrond worden uitgevoerd, kunt u een langere tijd tussen oplaadcycli verwachten. Als u wilt zien hoeveel apps Avast Battery Saver heeft gestopt en hoeveel uur het stoppen van apps naar schatting heeft toegevoegd aan de batterijduur, gaat u naar het tabblad Extra. U kunt ervoor kiezen deze statistieken te bekijken voor de huidige dag, de afgelopen week of twee weken, of de afgelopen maand.

Hoe kan ik feedback geven of om hulp vragen?

Als u feedback wilt geven of uw waardering en steun voor mobiele producten van Avast wilt overbrengen, kunt u het volgende doen:

Voor hulp of als u rechtstreeks feedback naar ons wilt sturen, gaat u naar het gedeelte Help en feedback van de app (te vinden op het tabblad Extra) en probeert u een van de volgende opties:

• Tik op Avast-ondersteuning om rechtstreeks contact met ons op te nemen voor hulp en ondersteuning (deze functie is alleen beschikbaar als u over de betaalde versie van de app beschikt).
  • Bekijk de FAQ's voor antwoorden op de meest gestelde vragen.
  • Tik op Naar forum als u wilt worden doorgeleid naar ons forum, waar u vragen over Avast Battery Saver kunt stellen of beantwoorden.
  • Tik op Laat ons weten wat u vindt. Geef feedback aan de ontwikkelaars als u een reactieformulier wilt invullen over de app en dat rechtstreeks naar onze ontwikkelaars wilt sturen (dit formulier is alleen bedoeld voor feedback; we kunnen geen antwoord garanderen).

Kan ik me aansluiten bij de bètagroep van Avast Battery Saver?

We vinden het heel fijn als u zich bij de bètagroep aansluit. Het is heel eenvoudig. Open de volgende koppeling in uw browser en klik op Tester worden.

Als lid van de bètagroep behoort u tot het selecte gezelschap van gebruikers die updates en functies als eerste ontvangen.

Heeft Avast nog andere apps waar ik iets aan kan hebben?

Avast heeft de volgende reeks apps ontwikkeld om de beveiliging en prestaties van uw mobiele apparaat te verbeteren, en u te beschermen tegen hackers en dieven:

• Avast Mobile Security: Beveilig uw telefoon en tablet met onze gratis app Avast Mobile Security die bescherming biedt tegen virussen en onveilige wifi-netwerken. Met de ingebouwde functie Anti-Theft kunt u uw apparaat in geval van verlies of diefstal opsporen op een kaart met behulp van ons onlinevolgsysteem voor mobiele apparaten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van driehoeksmetingen, onder meer op basis van gps.
  • Avast SecureLine VPN Voorkom dat hackers uw gegevens inzien en stelen wanneer u bent verbonden met een openbaar of onbeveiligd wifi-netwerk, beveilig uw persoonlijke wifi-netwerk en versleutel uw verbinding met behulp van SecureLine VPN om uw privacy te beschermen.
  • Avast Cleanup: Optimaliseer de prestaties van uw apparaat met onze app Cleanup, waarmee u snel de opslagruimte op uw apparaat kunt analyseren en alle gegevens kunt verwijderen die onnodig veel ruimte innemen.
  • Avast Passwords: Bescherm al uw wachtwoorden en meld u met één wachtwoord in een handomdraai aan bij uw onlineaccounts. U kunt deze app op meerdere apparaten synchroniseren.
  • Avast SecureLine VPN Voorkom dat hackers uw gegevens inzien en stelen wanneer u bent verbonden met een openbaar of onbeveiligd wifi-netwerk, beveilig uw persoonlijke wifi-netwerk en versleutel uw verbinding met behulp van SecureLine VPN om uw privacy te beschermen.
  • Avast SecureMe: Hiermee kunt u de verbinding controleren op de aanwezigheid van beveiligingsproblemen, zoals routers met een zwak wachtwoord en onbeveiligde draadloze netwerken. De voorziening beschikt ook over een basis-VPN-service die de veiligheid garandeert wanneer een apparaat is verbonden met een openbaar netwerk.
  • Avast Passwords: Bescherm al uw wachtwoorden en meld u met één wachtwoord in een handomdraai aan bij uw onlineaccounts. U kunt deze app op meerdere apparaten synchroniseren.
  • Avast Call Blocker: Hiermee kunt u ongewenste oproepen vermijden, ook van telefoonnummers die u mogelijk niet herkent als bron van ongewenste oproepen.
  • Avast Battery Saver 2.x voor Android
  • Google Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich, API 15) of hoger