Avast Anti-Theft – Veelgestelde vragen

De functie Anti-Theft inAvast Mobile Security is bedoeld om uw persoonlijke mobiele gegevens te beschermen en om uw telefoon te helpen opsporen in geval van verlies of diefstal. U kunt in Anti-Theft automatisch bepaalde acties laten uitvoeren. Zo kunt u bijvoorbeeld een sirene laten klinken als er een niet-vertrouwde simkaart wordt gedetecteerd. U kunt een verloren of gestolen apparaat ook op afstand bedienen met behulp van sms-opdrachten of via uw Avast-account. Op die manier kunt u het apparaat volgen en privégegevens vergrendelen of wissen.

Aan de slag

Hoe kom ik aan Anti-Theft?

De nieuwste versie van Anti-Theft is onderdeel van Avast Mobile Security. U kunt deze functie als volgt in gebruik nemen:

1. Download Avast Mobile Security van Google Play Store en installeer het programma. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over de installatie:
  2. Om gebruik te kunnen maken van de extra opties van Anti-Theft in Avast Mobile Security, moet u de app upgraden naar een betaalde versie, bijvoorbeeld Avast Mobile Security Pro. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het upgraden naar een betaalde versie van Avast Mobile Security:
  3. Klik linksboven op het hoofdscherm van Avast Mobile Security Pro op het pictogram Menu en selecteer Anti-Theft om deze functie te openen.

Waarom zijn sommige functies van Anti-Theft op dit ogenblik alleen beschikbaar als onderdeel van een betaalde versie van Avast Mobile Security?

We hebben besloten de volgende functies alleen op te nemen in betaalde versies van Avast Mobile Security:

• Een foto van de dief maken wanneer er een onjuiste pincode wordt ingevoerd.
  • Uw apparaat vergrendelen wanneer de simkaart wordt vervangen.
  • Ongemerkt een geluidsopname maken van de omgeving van het apparaat.

Deze beslissing heeft tot gevolg dat u in één app de beschikking hebt over de belangrijkste functies voor het beveiligen van apparaten en stelt ons in staat alle functies die worden aangeboden in Avast Mobile Security verder te blijven ontwikkelen.

Ik heb een zelfstandige versie van Anti-Theft. Moet ik die verwijderen?

Als u Anti-Theft al hebt gedownload via Google Play Store en het programma hebt geïnstalleerd als zelfstandige app, kunt u die blijven gebruiken. Alle functies blijven gratis toegankelijk. Voor deze app worden echter geen nieuwe updates meer ontwikkeld en de app kan daarom niet meer worden gedownload via Google Play Store. U als klant doet er goed aan over te stappen op de nieuwe Anti-Theft-functie die onderdeel is van een betaalde versie van Avast Mobile Security, zodat uw apparaat up-to-date en beschermd blijft.

Welke extra opties van Anti-Theft zijn opgenomen in de betaalde versies van Avast Mobile Security?

Anti-Theft in een betaalde versie van Avast Mobile Security biedt drie aanvullende functies:

• Een foto van de dief maken wanneer er een onjuiste pincode wordt ingevoerd.
  • Uw apparaat vergrendelen wanneer de simkaart wordt vervangen.
  • Ongemerkt een geluidsopname maken van de omgeving van het apparaat.

U moet uw exemplaar van Avast Mobile Security upgraden om gebruik te kunnen maken van deze functies.

Functies en instellingen

Wat is Cloud-opslag?

Wanneer u uw apparaat aanmerkt als LOST, maakt Anti-Theft automatisch een foto van de vermoedelijke dief en een geluidsopname met behulp waarvan u de locatie van het apparaat kunt proberen te bepalen. U stuurt de foto en het opgenomen geluidsbestand als volgt naar Google Drive:

1. Open Anti-Theft en schuif omlaag naar Wanneer het apparaat als VERLOREN wordt aangemerkt.
  2. Tik op Cloudopslag voor Cameraval en opnamen.
  3. Selecteer Google Drive

Standaard worden deze bestanden alleen naar uw Avast-account gestuurd. In oudere versies van Anti-Theft waarin de functie Cloud-opslag niet is opgenomen, kunt u de optie om bestanden naar uw Google Drive te sturen ook inschakelen in uw Avast-account.

Wat is Status melden via sms?

Wanneer deze functie is ingeschakeld, kan Anti-Theft bij verlies of diefstal van uw apparaat een bevestigingsbericht sturen met de mededeling dat het versturen van de sms-opdracht is gelukt. Het sms-bericht wordt teruggestuurd naar het apparaat waarop u de opdracht oorspronkelijk hebt verstuurd. De functie stelt Anti-Theft ook in staat informatie over de locatie van de telefoon te sturen naar het apparaat waarop u oorspronkelijk de opdracht LOCATE hebt verzonden. U kunt deze optie inschakelen via Anti-TheftStatus melden via sms.

Wat is Pincodebeveiliging?

Pincodebeveiliging merkt uw apparaat als LOST (verloren) aan na acht mislukte aanmeldingspogingen met uw Avast pincode. U kunt Pincodebeveiliging handmatig inschakelen in Anti-TheftPincodebeveiligng.

Wat is Vergrendelen bij vervanging simkaart?

Als u Simkaartbeveiliging activeert, wordt het apparaat automatisch vergrendeld wanneer de simkaart wordt vervangen. Dit is met name nuttig als de vermoedelijke dief probeert een andere simkaart in uw apparaat te plaatsen. U kunt Simkaartbeveiliging handmatig inschakelen in Anti-TheftVergrendelen bij vervanging simkaart.

Wat is Bericht op vergrendelingsscherm?

In dit gedeelte kunt u een waarschuwingsbericht opstellen of uw contactgegevens invoeren. Deze worden bij verlies of diefstal van het apparaat op het vergrendelingscherm weergegeven. Ga naar Anti-TheftBericht op vergrendelingsscherm, geef de tekst op en tik op Opslaan.

Wat is Bediening via het web op my.avast.com?

Tijdens de activering vraagt Anti-Theft u zich aan te melden bij uw Avast-account om Bediening via het web in te stellen. Daarmee kunt u uw apparaat in geval van verlies of diefstal via de webbrowser op een ander apparaat bedienen. Als u deze optie tijdens de configuratie hebt overgeslagen of als u het account wilt beheren, gaat u naar Anti-TheftVerbinding met Avast-account en meldt u zich aan.

Wat is Pincode en patroon?

Hier kunt u de pincode wijzigen die u hebt ingesteld tijdens de activering. Daarvoor hebt u uw huidige pincode nodig. Ga naar Anti-TheftPincode en patroon. U kunt de optie Pincode wijzigen of Patroon instellen kiezen of Ontgrendelen met vingerafdruk inschakelen.

Wat is Bediening op afstand via sms?

Deze functie bevat de sms-opdrachten waarmee u uw apparaat op afstand kunt bedienen. U kunt de door u gekozen opdracht rechtstreeks verzenden vanaf een andere telefoon met een betaalde versie van Avast Mobile Security. U hebt daarvoor alleen het telefoonnummer en de daaraan gekoppelde pincode van het doelapparaat nodig. Ga naar Anti-TheftBediening op afstand via sms om deze functie te gebruiken.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Bediening op afstand via sms:

Wat is Opdrachtgeschiedenis?

In dit gedeelte kunt u de geschiedenis van de opdrachten bekijken die zijn ontvangen en verzonden door het apparaat. Ga naar Anti-TheftOpdrachtgeschiedenis om het overzicht te bekijken.

Wat is Wanneer het apparaat als LOST wordt aangemerkt?

In dit gedeelte kunt u de specifieke werking van de app instellen wanneer u uw apparaat aanmerkt als LOST (verloren). U kunt de gewenste functies opgeven:

• Apparaat vergrendelen: het apparaat wordt vergrendeld.
  • Alarmsignaal afspelen: de sirene wordt automatisch geactiveerd.
  • Cameraval inschakelen: de camera maakt een foto van de vermoedelijke dief.
  • Laatste bekende locatie inschakelen: de app maakt een geluidsopname op de laatste bekende locatie van uw apparaat voordat de batterij leeg is.

Deze instellingen worden alleen toegepast als u uw apparaat als verloren aanmerkt. U kunt dat doen met een sms-opdracht of via uw Avast-account. Voor maximale bescherming in geval van verlies of diefstal zijn alle opties standaard ingeschakeld. Als u een van de instellingen wilt uitschakelen, gaat u naar Anti-TheftWanneer het apparaat als VERLOREN wordt aangemerkt.

Algemene vragen

Hoe kan ik mijn apparaat op afstand bedienen met Anti-Theft in geval van verlies of diefstal?

Anti-Theft biedt diverse andere opdrachten waarmee u uw telefoon in geval van verlies of diefstal kunt opsporen, uw gegevens kunt beveiligen of contact kunt opnemen met de vermoedelijke dief. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Kan ik een vergeten pincode van Avast opnieuw aanvragen?

Om veiligheidsredenen stuurt Anti-Theft uw Avast-pincode niet naar onze servers, en er is ook geen hoofdcode. U kunt de pincode echter op twee manieren opnieuw instellen.

1. Wanneer u wordt gevraagd om uw huidige pincode in te voeren in Avast Mobile Security, tikt u rechtsboven op het pictogram en selecteert u Pincode opnieuw instellen.
  2. Tik op Volgende om uw e-mailadres te bevestigen.
  3. Typ het wachtwoord voor uw Google-account en tik op Volgende.
  4. Als Anti-Theft om machtigingen vraagt, tikt u op Inschakelen.
  5. Typ uw nieuwe pincode en typ deze opnieuw om de code te bevestigen.
  1. Meld u aan bij het Avast-account dat is gekoppeld aan uw apparaat.
  2. Selecteer uw apparaat.
  3. Ga naar InstellingenAnti-Theft.
  4. Typ uw nieuwe pincode en typ deze opnieuw om de code te bevestigen.
  5. Klik op Opslaan om uw wijzigingen op te slaan.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

• Avast Anti-Theft voor Android
  • Avast Mobile Security 6.x
  • Google Android 4.1 (Jelly Bean, API 16) of hoger