Avast Pro Antivirus activeren

Wanneer u Avast Pro Antivirus aanschaft, moet u het product activeren met behulp van een geldige activeringscode uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging, of via de Avast-account waarbij u zich hebt ingeschreven met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen.

Controleer voordat u doorgaat met het activeren of de nieuwste versie van Avast Pro Antivirus is geïnstalleerd op uw computer. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Avast Pro Antivirus activeren

Uw activeringscode wordt in het e-mailbericht met de bestelbevestiging verzonden naar het e-mailadres dat u bij de aankoop hebt opgegeven.

Als u een licentiebestand hebt ontvangen in plaats van een activeringscode, raadpleegt u voor verdere instructies het volgende artikel:

Ga als volgt te werk om Avast Pro Antivirus te activeren met uw activeringscode:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Schuif omlaag naar het gedeelte Activeringscode in het e-mailbericht en kopieer de activeringscode:
    • Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de cursor totdat de hele activeringscode gemarkeerd is, en laat de linkermuisknop los.
    • Druk tegelijkertijd op de knoppen Ctrl en C om de activeringscode te kopiëren, of klik rechts op de gemarkeerde activeringscode en selecteer Kopiëren in het contextmenu.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het Avast-pictogram in het systeemvak en selecteer Abonnementsgegevens.
  4. Klik op het scherm Mijn licenties op Voer een geldige activeringscode in.
  5. Plak de eerder gekopieerde activeringscode in het tekstvak en klik op Invoeren:
    • Klik in het tekstvak onder Voer de activeringscode in.
    • Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en V om de activeringscode te plakken.
    • Klik op Invoeren.
  6. Controleer uw licentiegegevens voor de ingevoerde activeringscode. Als u een activeringscode hebt voor onderling uitwisselbare producten, kunt u in het vervolgkeuzemenu op een item klikken en een andere licentie selecteren. Klik vervolgens op Doorgaan om terug te keren naar het scherm Mijn licenties.

Al uw Avast-licenties worden automatisch weergegeven in de Avast-account die is geregistreerd met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen.

Als u nog geen Avast-account hebt, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

Ga als volgt te werk om Avast Pro Antivirus te activeren via uw Avast-account:

1. Klik met de rechtermuisknop op het Avast-pictogram in het systeemvak en selecteer Abonnementsgegevens.
  2. Klik op het scherm Mijn licenties op Aanmelden bij uw Avast-account.
  3. Voer de aanmeldingsgegevens van uw Avast-account in en klik op Inloggen. U kunt ook Aanmelden met Facebook of Aanmelden met Google gebruiken om u bij uw Avast-account aan te melden met uw bestaande aanmeldingsgegevens voor Facebook of Google.
  4. Controleer de licentiegegevens voor de gekoppelde Avast-account. Als u licenties hebt voor onderling uitwisselbare producten, kunt u in het vervolgkeuzemenu op een item klikken en een andere licentie selecteren. Klik vervolgens op Doorgaan om terug te keren naar het scherm Mijn licenties.

Uw licentie voor Avast Pro Antivirus is nu geactiveerd. De vervaldatum van de licentie wordt weergegeven onder Licenties op deze computer.

U kunt de licentie activeren op het aantal computers dat u bij aankoop hebt opgegeven. Het aantal computers van de licentie staat in het e-mailbericht met de bestelbevestiging.

Verdere aanbevelingen

• Alle ongebruikte productlicenties worden​vermeld onder Andere beschikbare licenties op het scherm Mijn licenties. Als u de licentie op de huidige computer wilt wijzigen, klikt u achtereenvolgens op Overstappen op deze licentie bij het item in kwestie en op Wisselen om de wijziging te bevestigen.
  • Als u uw abonnement wilt overbrengen naar een andere computer, verwijdert u Avast Pro Antivirus van uw computer voordat u het abonnement op de andere computer activeert. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  • Als u problemen ondervindt tijdens de activering, installeert u Avast Pro Antivirus opnieuw op uw computer en reactiveert u het product. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  • Avast Pro Antivirus 18.x