Avast SecureLine VPN voor Android activeren

Als u een abonnement hebt gekocht in de app Avast SecureLine VPN, wordt de app automatisch geactiveerd op het Android-apparaat dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. Een aankoop via een ander verkoopkanaal van Avast, bijvoorbeeld de Avast Store, of via een aanbieding in een ander Avast-product, moet handmatig worden geactiveerd. Als u uw Avast SecureLine VPN-abonnement op een ander apparaat wilt gebruiken, moet u het ook handmatig activeren. Hoeveel apparaten u kunt activeren, hangt af van het abonnement dat u hebt aangeschaft.

Controleer voordat u doorgaat met het activeren of de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN is geïnstalleerd op uw Android-apparaat. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Uw activeringscode zoeken

Het gebruik van een activeringscode (soms voucher of abonnementscode genoemd) is de standaardmethode om een Avast SecureLine VPN-abonnement handmatig te activeren. U vindt de activeringscode hier:

• In de app Avast SecureLine VPN: als u een abonnement hebt gekocht via de app Avast SecureLine VPN op uw mobiele apparaat.
  • In het e-mailbericht met de bestelbevestiging: als u een abonnement hebt gekocht via de Avast Store of een ander Avast-product op uw pc of Mac.
  • In een andere app: als u een abonnement hebt gekocht via een andere app op uw mobiele apparaat.
Onderstaande instructies zijn bedoeld voor een abonnement dat is gekocht op een Android-apparaat. Als u een abonnement hebt gekocht op een iOS-apparaat, raadpleegt u het volgende artikel:
  1. Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met hetzelfde Google-account als u hebt gebruikt om Avast SecureLine VPN te kopen. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over hoe u dat kunt controleren:
  2. Tik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  3. Selecteer Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel)Abonnement.
  4. Noteer uw Activeringscode.
  1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Schuif omlaag naar het gedeelte Activeringscode van het e-mailbericht. Noteer de activeringscode of kopieer deze naar het klembord:
    • Tik op de tekst en houd deze vast.
    • Versleep de selectiehandgrepen om de hele activeringscode te selecteren.
    • Tik op Kopiëren in het menu dat verschijnt.

Raadpleeg het artikel in kwestie om de activeringscode te zoeken in de app waarin u het abonnement hebt gekocht:

Avast SecureLine VPN installeren op een Android-apparaat

1. Tik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Klik op de knop U hebt het product al gekocht onder aan het scherm... ... of, als u de gratis proefversie hebt gestart: ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel)AbonnementU hebt het product al gekocht.
  3. Selecteer Waardebon gebruiken
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en tik op Doorgaan om de activering te voltooien. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.
  5. Uw Avast SecureLine VPN-abonnement is geactiveerd.

Overige opties

U kunt ook andere activeringsopties voor Avast SecureLine VPN kiezen:

• Vernieuwen via Google Play Store: als u uw Android-apparaat wijzigt of opnieuw instelt, kunt u deze optie gebruiken om Avast SecureLine VPN opnieuw te activeren via het Google Play Store-account dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen.
  • Herstel met Avast-account: als u een abonnement hebt gekocht via de Avast Store of via een ander Avast-product op uw pc of Mac, kunt u deze optie gebruiken om Avast SecureLine VPN te activeren met behulp van het Avast-account dat u hebt geregistreerd met hetzelfde e-mailadres als u hebt gebruikt tijdens de aankoop van het abonnement. Als u een abonnement hebt gekocht in de app Avast SecureLine VPN, moet u zich eerst aanmelden bij uw Avast-account met behulp van het apparaat dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. Vervolgens kunt u deze optie gebruiken om Avast SecureLine VPN op andere apparaten te activeren.
Deze optie is alleen van toepassing als u uw Avast SecureLine VPN-abonnement hebt gekocht via Google Play Store.
  1. Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met hetzelfde Google-account als u hebt gebruikt om Avast SecureLine VPN te kopen. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over hoe u dat kunt controleren:
  2. Tik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  3. Selecteer Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel)Abonnement.
  4. Klik op de knop U hebt het product al gekocht onder aan het scherm... ... of ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel)AbonnementU hebt het product al gekocht.
  5. Selecteer Vernieuwen De app herstelt en activeert automatisch uw Avast SecureLine VPN-licentie via de Google Play Store.
  6. Uw Avast SecureLine VPN-licentie wordt automatisch geactiveerd. Tik ter bevestiging op Gereed.
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Android
  • Google Android 4.0 (Ice Cream Sandwich, API 15) of hoger